Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Akcie Nvidie mohou díky silnému růstu překonat tržní hodnotu Amazonu
ČTK
 ČTK

Akcie čipové společnosti Nvidia by mohly díky silnému růstu z posledních měsíců překonat tržní hodnotu internetového prodejce Amazon. Nvidia by se tak stala čtvrtou nejhodnotnější americkou firmou obchodovanou na burze, píše agentura Bloomberg.

Reklama

Nvidia za poslední dva měsíce posílila o tolik, že se to rovná téměř celé tržní kapitalizaci výrobce elektromobilů Tesla. Při čtvrtečním závěru obchodování měla hodnotu 1,72 bilionu dolarů (přes 40 bilionů korun), zatímco hodnota Amazonu činila 1,76 bilionu dolarů. Vlastník Googlu, společnost Alphabet, jinak třetí nejhodnotnější americká společnost po Microsoftu a Applu, se jim s hodnotou 1,82 bilionu dolarů blíží.

Akcie Nvidie už od začátku roku zpevnily o více než 40 procent. Těžily ze sílící poptávky po jejích čipech používaných při výpočtech pro umělou inteligenci (AI).

Podle Bloombegu je však růst akcií tak strmý, že vyvolává obavy, zda je udržitelný. Nvidia zveřejní nejnovější hospodářské výsledky ještě v tomto měsíci.

Roblox nemilují jen děti, ale taky investoři

Roblox milují nejen děti, ale taky investoři

Herní platforma Roblox je mezi školáky patrně populárnější, než kdy byl Minecraft nebo Fortnite. Denně ji navštíví přes 70 milionů hráčů, kteří ve snovém světě nacházejí kreativní vybití a tráví v něm dlouhé hodiny. Investoři zase větří tučné zisky. A čerstvé výsledky firmy za uplynulý rok rozhodně nejsou pro její akcionáře zklamáním.

Přečíst článek

Blackstone plánuje nákup L’Occitane

Stanislav Šulc: Blackstone plánuje nákup L’Occitane. Špatná zpráva pro drobné investory

Známý výrobce kosmetiky L’Occitane se nejspíš již brzy stane plně soukromou společností. Výkup akcií chystá investiční kolos Blackstone společně se šéfem správní rady L’Occitane Reinoldem Geigerem, který byl dosavadním největším akcionářem firmy. Pokud se tak skutečně stane, půjde o další příběh známé firmy, která odejde z burzy. Těchto příběhů přitom v posledních letech výrazně přibývá, což má dopad na investiční příležitosti běžných investorů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Apple, ilustrační foto

Hodnota společnosti Apple opět překonala hranici tří bilionů dolarů, pomáhá zájem o umělou inteligenci i Fed

Přečíst článek
Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme