Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výsledky firem. Tvrdá data, jak si kdo vede

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg pod tlakem. Facebooku propadly zisky a bájnému metaversu nikdo nevěří

Kvůli pandemii klesají Facebooku příjmy z reklam, zadavatelé podle vedení společnosti omezili marketingové rozpočty. Analytici však upozorňují, že například konkurenční Google tyto problémy nemá a spíš jde o problémy Facebooku. Cena akcií sociální sítě se zřítily.

Přečíst článek

Luxusní hodinky se prodávají lépe než před pandemií. Mají investiční potenciál

Přečíst článek
Boeing letouny 787

Trápení s dreamlinery opět stáhlo Boeing do ztráty

Výrobce letadel Boeing ve druhém čtvrtletí dosáhl prvního zisku po dvou letech, sláva ale netrvala dlouho. Potíže s výrobou modelu 787 Dreamliner oblíbeného pro mezinárodní trasy jej totiž o čtvrtletí později opět stáhly do ztráty. Činila 132 milionů dolarů (asi 2,9 miliardy korun), což je ale výrazně méně oproti 466 milionům dolarů ve stejném období loni.

Přečíst článek
David Rusňák, DRFG

Rusňákova DRFG zvýšila zisk, sází na development a telco

Finanční skupině DRFG ovládané miliardářem Davidem Rusňákem se loni dařilo. Skupina hodlá dál posilovat v developmentu a vstoupit na nemovitostní trh i v dalších zemích EU.

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

ČEZ si v boji za čistší energii ukrajuje ze zisku. Vydělal o téměř 90 procent méně

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 89 procent na 1,6 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o dvě procenta na 108,2 miliardy a provozní zisk před odpisy (EBITDA) klesl o 18 procent na 31,6 miliardy. Údaje zveřejnila skupina na svém webu.

Přečíst článek

Týden tradera: Inflace ukrajuje ze zisků firem

V tomto týdnu pokračovala výsledková sezóna a nutno přiznat, že nějaké výrazné překvapení pro trhy nepřinesla. 

Přečíst článek
Adidas prodejna, ilustrační foto

Adidas je zpět v zisku. Tržby firmě rostly na všech trzích, až na Čínu

Lidé po covidu opět vyrazili na nákupy. Z oživené poptávky těží také německý výrobce oblečení a sportovní obuvi značky Adidas. Tržby mu rostly ve všech regionech, vyjma Číny.

Přečíst článek
PKN Orlen, doprava

Polská matka Unipetrolu má rekordní zisk

Největší polská rafinerská společnost PKN Orlen, která je majitelem českého Unipetrolu, vykázala ve druhém čtvrtletí rekordní čistý zisk 2,2 miliardy zlotých (12,2 miliardy korun). Loni touto dobou zisk činil 1,9 miliardy zlotých. K lepšímu výsledku přispěla zejména výroba elektřiny a petrochemie.

Přečíst článek
Apple zveřejnil skvělé výsledky

Stanislav Šulc: Apple přiznal, že může být hůř

Klíčové technologické společnosti v uplynulých měsících vydělávaly nadmíru dobře. Pandemii a problémům s dodávkami navzdory.

Přečíst článek
Superman

Techno obři a čtvrtletní výsledky. Apple, Microsoft i Google ukázaly, že se jim daří

Akcie v USA v úterý zavřely se ztrátou. Investoři totiž byli obezřetní před výsledky hospodaření předních technologických firem. Ty ovšem nezklamaly, dokázaly, že i v pandemii se jim až nezvykle daří.

Přečíst článek
výroba

Ferona počítá koronavirové ztráty. Zisk jí klesl o více než čtvrtinu

Hutnímu velkoobchodu Ferona klesl za loňský rok zisk o více než čtvrtinu na 81 milionů korun. Tržby za prodej zboží se snížily o 18,3 procenta na 9,8 miliardy korun.

Přečíst článek
Koblihy v Penamu

Penam loni vydělal přes 150 milionů při tržbách 4,2 miliardy, dotace nečerpal

Pekárenská společnost Penam z koncernu Agrofert se loni dostala z předloňské 94milionové ztráty do zisku 155 milionů korun. Firma nečerpala žádné dotace.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme