Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Ministr Válek válí

Nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek
ČTK
Jana Havligerová

Vláda chystá další protiepidemická opatření, část z nich už nakousl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek: „Režim pracovní karantény je, že místo do karantény domů, půjde člověk do karantény do práce“, pravil ministr. Brněnský hantec, na který Válek častou nesrozumitelnost svých promluv odkazuje, fakt dokáže divy.

Reklama

Piráti rozhodli, že si v čele ponechají vicepremiéra, ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Šéfové dalších vládních stran si oddechli, že zvítězil rozum. Pro tentokrát. Jestli rozum zvítězil na celé dva roky, po které má Bartoš stranu vést, se teprve uvidí.

Spokojenost se současnou politickou situací za poslední dva roky klesla z dvaadvaceti na jedenáct procent. Nespokojenost s ní podle čerstvého průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění vyjádřila víc než polovina dotazovaných. Zhruba třetina lidí odpověděla – ani spokojen, ani nespokojen. Tuhle vizitku asi expremiér Andrej Babiš nikomu pod nos strkat nebude.

Státní zastupitelství obžalovalo bývalého poslance SPD Miloslava Roznera kvůli jeho výrokům o někdejším romském koncentračním táboře v Letech u Písku. Ten Rozner před lety označil za "neexistující pseudokoncentrák". Justice na něj dosáhne, protože v loňských říjnových volbách neobhájil místo ve sněmovně, a přišel tak o poslaneckou imunitu. Na spravedlnost nikdy není pozdě.

Poslanec ANO Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Babiš v obytňáku

Týden v české politice očima komentátorky Jany Havligerové.

Přečíst článek

Nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Politický diář Jany Havligerové: Ministr Válek je k nezastavení

Fialova vláda oznámila, že nehodlá prodlužovat nouzový stav, ten tak skončí o půlnoci 25. prosince. Omezte se sami, o Vánocích se nesetkávejte, nepořádejte večírky, a to ani na Silvestra. „Už nežijeme v komunismu, aby lidem musel ÚV KSČ něco nařizovat,“ vzkázal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (na snímku).

Přečíst článek

Kandidát pirátů na ministra zahraničí Jan Lipavský při návštěvě u prezidenta Miloše Zemana v Lánech 7. prosince 2021.

Politický diář: Hlavně neskákat na špek, piráti

Prezident Zeman nejmenováním Jana Lipavského (na snímku při návštěvě hlavy státu v Lánech) na post ministra zahraničí zamířil na nejslabší článek pětikoalice. Doufejme, že mu piráti neskočí na špek, a nezačnou se bouřit proti nastolení vlády. Snad jim dojde, že trvat na tom, aby vláda byla jmenována kompletně včetně jejich kandidáta, může znamenat i několika měsíční odklad nástupu nového kabinetu. Zhoubný odklad.

Přečíst článek

Reklama

Související

Politický diář Jany Havligerové: Optimismus Fialy a jeho ministrů je bezbřehý

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme