Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ženy v politice to opravdu umí roztočit

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a náčelník generálního štábu Karel Řehka
Profimedia
Jana Havligerová

Politika není nuda. Dokazují to partaje napříč spektrem, stejně jako jejich ctihodní reprezentanti a reprezentantky. Jak před pár dny předvedly třeba občanská demokratka Jana Černochová a komunistka Kateřina Konečná -  ministryně obrany a europoslankyně.

Reklama

Výše jmenované dámy si vjely do vlasů kvůli mikině s českým lvem a nápisem Munice pro Ukrajinu. V té se vyfotila Černochová spolu s premiérem Fialou a komunistická europoslankyně foto ocenila komentářem „jak český lev ke dvoum ocasům přišel“. Černochová nelenila a kontrovala žádostí, aby se Konečná nechovala jako tupá a vulgární kráva. Je radost mít jistotu, že ministryně obrany je od rány.

Spor mezi vládní koalicí a hnutím ANO o výklad závěrů společné schůzky na Hradě - jednalo se o důchodové reformě - nebere konce. Podle anoistů situaci vyhrotila zejména dezinterpretace zápisu z jednání s prezidentem. Zásadním problémem (zdánlivě) však je neochota navzájem sdílet know-how. Ačkoliv, Babišovo hnutí prý žádnou koncepci nemá, tvrdí místopředsedkyně ODS Eva Decroix: „Hnutí ANO už rok plamenně hovoří o nějaké své důchodové reformě, ale nikdo ji neviděl, nikdo ji nepředložil.“ A vláda reformu má? A mohli bychom ji vidět?

TOP 09  po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala zrušení postu ministra pro vědu a výzkum. Nakonec se ale podle místopředsedy strany Vlastimila Válka rozhodla spíš vládní pozici posílit. Na uvolněné místo má dokonce čtyři kandidáty – tři muže a ženu. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci Matěji Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším potvrzeným kandidátem je ekonom a exrektor Slezské univerzity Pavel Tuleja. Definitivní výběr prý ještě není k mání. Pešek chodí okolo, nedívej se na něho. Kdo se na něj koukne, bude další obětní beránek. Ale ne, ministr, přece.

Reklama

Související

Vláda schválila zákon s reformou penzí se zvyšováním věku nad 65 let

Jurečkova reforma penzí prošla. Průměrný důchod má v budoucnu překročit 30 tisíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme