Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Lesk a bída politiky

Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí
ČTK
Jana Havligerová

Ministr financí Stanjura hrdě ohlásil, že návrh státního rozpočtu se dá popsat jednou větou jako zodpovědné protiinflační vládnutí bez zvyšování daní. Hrdý je na plán státních financí i premiér Fiala. I podle něj je protiinflační a navíc i realistický, protože poctivě ukazuje všechny příjmy a výdaje. Protiinflační stěží, poctivý snad. Čechrání peříček je poněkud předčasné.

Reklama

Chystejte kraslice, malujte vajíčka, ať si všichni užijeme hezké Velikonoce, doporučuje ministr zdravotnictví Válek. S radou národu přispěchal týž den, co dolní komora parlamentu po další rundě celonočního jednání schválila pandemický zákon. Válek je přesvědčený, že pomlázka letos bude dobrá a rozhodně při ní nepotká muže, kteří mají respirátory. Pěkná tečka za vydatnou porcí falešných argumentů, jak moc podobnou normu potřebujeme. Příšerný dojem z technického i uměleckého provedení téhle urgentní operace hned tak nevyvane

Expředseda sněmovny Vondráček, který pobýval v nemocnici u prezidenta Zemana, aniž by měl nasazený respirátor, vyvázl z porušení pravidel celkem lacino. Zaplatil pokutu osm tisíc korun. Z původně vyměřených deseti tisíc dostal slevu dvou tisícovek. „K této výši pokuty bylo přistoupeno proto, že u tohoto pachatele správní orgán shledal polehčující okolnost, která spočívala v tom, že svého činu následně litoval. Veřejně sdělil, že se v budoucnu tato situace již opakovat nebude.“ Ano, tomu se dá věřit.“

Andrej Babiš na sjezdu ANO podle očekávání obhájil post předsedy.

Politický diář Jany Havligerové: Expremiér Babiš na tahu, ministr Válek v defenzivě

Bývalý premiér a lídr ANO na celostátním sněmu hnutí vytasil novou publikaci „Může za to Babiš a jeho vláda“. O úspěších jeho kabinetu se prý nemluví, a tak je bylo potřeba sepsat do knihy, kde je to černé na bílém. Podstatně věrnější obrázek „úspěchů“ bude k nahlédnutí ve státním závěrečném účtu, kde budou shrnuty údaje o hospodaření jeho vlády. Také černé na bílém.

Přečíst článek

Miloš Zeman v pořadu Partie Terezie Tománkové

Politický diář Jany Havligerové: Zeman pořád fandí Babišovi

Myslíte si, že se pouto mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem přetrhlo? To jste tedy na omylu. Expremiér podle hlavy státu sice udělal několik chyb, a také mu byly vytknuty do očí, ale funkce prezidenta by mu slušela. Babiš zkrátka u Zemana vede a v prezidentské volbě by mu dal svůj hlas. Pokud ovšem kandidaturu neohlásí Alena Vitásková, bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu. Staré lásky nerezaví.

Přečíst článek

Karel Janeček na Českém slavíku

Politický diář Jany Havligerové: Chytrá horákyně, náš vzor

Senátoři podebatovali o návrhu Fialova kabinetu na zmrazení platů ústavních činitelů a poté zvolili to nejsnadnější řešení, které mají k dispozici. Novelou zákona, kterou už schválila sněmovna, se rozhodli nezabývat, ta tudíž putuje přímo k podpisu prezidenta republiky. Zeman oznámil, že normu vetovat nebude. Pokud si vzpomínáte, že vloni na podzim tentýž Senát podobný návrh zamítl s tím, že se jedná o populistické předvolební gesto, pamatujete si to správně. Časy se ale mění, a tak si senátoři vzpomněli na chytrou horákyni.

Přečíst článek

Reklama

Související

Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Úspory obcí a krajů mají pomoci státu s dluhem. Stanjura jim slibuje vyšší úrok než dostanou v bance

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme