Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

udržitelnost - informace o tématu

Ilustrační foto

Revoluce v letecké dopravě? Švédové poprvé využili udržitelné palivo na komerční let

Švédské aerolinky Braathens Regional Airline uskutečnily jako první na světě let komerčního letadla poháněného výhradně udržitelným leteckým palivem (SAF). 

Přečíst článek

Sustainable Future 2022: Česko hostí jednu z největších mezinárodních konferencí o udržitelnosti

Praha hostí jednu z největších akcí o udržitelnosti ve střední Evropě. Mezinárodní konference Sustainable Future 2022 proběhne 22. června v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě. Pořádá ji Startup Disrupt. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
ESG, ilustrační foto
video

Sledujte záznam výroční konference projektu [ta] Udržitelnost

Výroční konference projektu [ta] Udržitelnost přiblížila dopad udržitelnosti na klíčové byznysové oblasti. Experti na danou problematiku ze soukromé sféry představili několik praktických příkladů inspirativní firemní praxe. Slova se ujali i zástupci veřejné sféry. Sledujete záznam debaty odborníků na udržitelnost.

Přečíst článek
Hydroponická zahrada v dubajském hotelu

V Dubaji si zamilovali českou technologii. Budou díky ní pěstovat čerstvé saláty

Hydroponická farma URBANIO, která dokáže vypěstovat saláty, bazalky nebo mikrobylinky, zaujala na mezinárodní výstavě Expo vedení hotelového řetězce Radisson Hotel. Designová hydroponická zahrada startupu Green Tech bude nově součásti hotelové restaurace dubajského Radisson Blu Hotel. 

Přečíst článek
ESG, udržitelnost

Konference k projektu [ta] Udržitelnost ukáže zelenou budoucnost byznysu

Dopady udržitelnosti na klíčové byznysové oblasti zmapuje výroční konference projektu [ta] Udržitelnost, jejímž organizátorem je společnost Cover Story. Akce se uskuteční v úterý 17. května. Newstream je jejím mediálním partnerem.

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

ČEZ vydal zelené dluhopisy za téměř 15 miliard

Energetická firma ČEZ vydala takzvané udržitelné dluhopisy za 600 milionů eur (asi 14,7 miliardy korun). Dluhopisy s úrokem 2,375 procenta jsou spojené se závazkem snížení emisí. Když firma závazek nesplní, úrok vzroste o 0,75 procentního bodu. ČEZ to oznámil na svém webu.

Přečíst článek
Slow Fashion - ilustrační foto

V Brně startují veletrhy módy Styl a Kabo. Bez módních přehlídek, zato s důrazem na udržitelnost

O český textil je stále enormní zájem navzdory očekávaným poklesům způsobeným pandemií. Trendem je vedle udržitelnosti také například barefootová obuv, která simuluje chůzi naboso.

Přečíst článek
Ekologické tenisky od značky Valentino

Zelený luxus. Ikonické módní značky se vrhly na ekologickou výrobu tenisek

Módní značky Chloé, Prada nebo Valentino debutují na trhu s ekologicky šetrnými teniskami. Boty, které se dají pořídit od 10 tisíc korun, se šijí z biomateriálů v provedení odpovídajících kvalitě haute couture, upozorňuje prestižní americky magazín Wall Paper Magazin.

Přečíst článek
Porada - ilustrační foto

Češi se chytají na udržitelnost. Může to pomoci v boji o zaměstnance

Více než tři čtvrtiny lidí zvažuje při výběru zaměstnavatele hodnotovou orientaci firem. A nejde jen o nejmladší generaci zaměstnanců, kritéria udržitelnosti zajímají všechny věkové skupiny stejně, ukazuje průzkum UniCredit Bank.

Přečíst článek

Pandemie mění pohled na města. Ukázala jejich zranitelnost

Všechno potřebné ke kvalitnímu životu do deseti minut od domova. Urbanistická idea se díky pandemii stává realitou v jihokorejském Soulu.

Přečíst článek
ESG, ilustrační foto

Investice českých firem do ESG: V průměru vydají 27 milionů v průběhu pěti let

Investice do efektivního využití energie, recyklace a využití vody jsou podle průzkumu agentury Ipsos mezi českými firmami klíčové oblasti ESG. Udržitelnost je podle šéfů tuzemských firem zčásti zátěž, ale také příležitost pro rozšíření zákaznické základny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) 4️⃣kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci TOP 09 Matějovi Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším kandidátem je ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, potvrdil Válek. Strana podle něj po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala i❌❌❌ zrušení tohoto ministerstva.
Česká společnost Schlieger, která podniká s☀️☀️☀️ fotovoltaikou a dalšími obnovitelnými zdroji energie, loni meziročně téměř čtyřnásobně navýšila obrat na 3,4 miliardy korun. Firma loni v Česku instalovala zhruba 9000 energetických systémů. Zároveň se rozšířila do zahraničí, začala podnikat i v Německu, Rakousku a na Slovensku. V expanzi chce pokračovat i letos. Zda při loňském hospodaření zaznamenala zisk, či ztrátu, firma neuvedla.
Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Stát už v příštích dnech zjistí, na kolik vyjde výstavba více ☢️☢️☢️jaderných bloků v Česku. V úterý vyprší termín na podání závazných nabídek na jejich vybudování, zájem mají francouzská EDF a korejská KHNP. Obě firmy už potvrdily, že nabídky podají. Polostátní společnost ČEZ, která má tendr na starosti, následně nabídky zanalyzuje a v červnu by je měla předat vládě. Ta by pak měla rozhodnout, kdo bude vítězem tendru a zároveň kolik bloků by se v budoucnu mělo v České republice celkově postavit. První z nich by měl podle současných plánů stát do roku 2036.
Nejčastějším nástrojem ⌨️⌨️⌨️kybernetických zločinců se loni poprvé staly krádeže identity. Se selháním identifikace a autorizace bylo spojeno 30 procent loni zaznamenaných bezpečnostních incidentů ve firmách, což představuje meziroční nárůst o 71 procent. Ve zprávě X-Force Threat Intelligence Index 2024 to uvedla společnost IBM. Pro sestavení zprávy analyzoval tým IBM X-Force více než 150 miliard bezpečnostních událostí denně po celém světě. Číst více
Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich 💸💸💸koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.
Reklama
Reklama
Doporučujeme