Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

telekomunikace - informace o tématu

T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zvýšil zisk na devět miliard. Rapidně přibylo spotřebovaných dat v síti

Operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí provozní zisk o 2,9 procenta na 9,2 miliardy korun. Tržby stouply o 5,1 procenta na 22,1 miliardy korun. Počet zákazníků se zvýšil o 150 tisíc na 6,41 milionu, uvedla firma. Konkurence výsledky dosud nezveřejnila.

Přečíst článek
PPF

PPF dokončila prodej 30 procent CETINu. Cenu neuvedla

Skupina PPF dokončila prodej 30 procent telekomunikační firmy CETIN globální investiční společnosti GIC se sídlem v Singapuru, oznámila firma. Transakce byla podepsaná loni v říjnu a schválily jí příslušné regulační úřady.

Přečíst článek
Michal Semotan, portfolio manažer v J&T

Michal Semotan z J&T: Teď se cení bezpečné přístavy, ale čas rychle rostoucích akcií zase přijde

Minuty po ohlášení výsledků se akcie společnosti Meta Platforms neboli Facebooku zřítily o 25 procent. Představovalo to více než 200 miliard ztrát, což se stalo největším pádem v historii. Ve stejnou chvíli portfolio manažer J&T Investiční společnosti Michal Semotan přikupoval akcie stejné firmy. „Facebook v současnosti opravdu není předražený. A další růst mu predikují i velké banky,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz muž, který se podílí na správě majetku nejbohatších Čechů a Slováků. 

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
ilustrační foto

Přání k Vánocům? Čím dál více přes sociální sítě

Tradiční vánoční pohlednice před lety vystřídaly telefony a esemesky, nyní je začínají trumfovat sociální sítě, maily a messengery. Oproti předchozímu roku méně na Štědrý telefonovali a posílali vánoční textové zprávy, naopak datové přenosy stouply o desítky procent. Vyplývá to z dat tuzemských mobilních operátorů za Štědrý den. Nejvíce před data obyvatelé Česka posílali přání po 21. hodině.

Přečíst článek
Vodafone vydraží první SMS na světě zaslanou 3. prosince 1992 jako vánoční přání, a to v podobě NFT.

Vodafone vydraží první esemesku na světě aneb Veselé Vánoce! za pět milionů

„Veselé Vánoce". Krátké a obyčejné přání, které ale může mít hodnotu až 200 tisíc eur (asi pět milionů korun). SMS s tímto vzkazem, která přišla 3. prosince 1992 zaměstnanci Vodafonu Richardu Jarvisovi, byla totiž vůbec první textová mobilní zpráva na světě. Vodafone, přes jehož síť byla esemeska poslána, ji nyní převedl do podoby digitálního nezaměnitelného tokenu neboli NFT a prodá v charitativní aukci. Veškerý její výtěžek bude věnován Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, oznámila firma.

Přečíst článek
Telecom Italia

Telecom Italia chtějí koupit Američané. Nabízí málo, tvrdí francouzský vlastník

Americký investiční fond KKR nabídnul 10,8 miliardy eur (275,1 miliardy korun) za největší italskou telekomunikační společnost Telecom Italia (TIM). Ta v neděli oznámila, že záměrem KKR je pak stáhnout akcie podniku z burzy.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF prodala operátora v Černé Hoře. Cena je tajná

Společnost PPF Telecom Group prodala 100 procent akcií operátora Telenor Montenegro maďarské 4iG. Dokončení prodeje podléhá schválení regulátora v Černé Hoře a jeho vypořádání se očekává do konce letošního roku. Obě strany se dohodly, že cenu nezveřejní.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF prodá podíl v telekomunikační firmě CETIN singapurské GIC Group

Sázka na digitální budoucnost je důvodem, proč singapurský investiční fond GIC Group vstoupil v Česku do provozovatele telekomunikačních sítí CETIN. Od skupiny PPF odkoupil za nezveřejněnou částku podíl ve výši 30 procent, většinu si PPF ponechá. PPF to uvedla na webu.

Přečíst článek
Foxconn

Foxconn CZ loni zvýšil tržby, zisk se propadl kvůli covidovým opatřením

Výrobce počítačů a informačních technologií Foxconn CZ vloni meziročně zvýšil tržby z prodeje výrobků a služeb zhruba o deset procent na 88 miliard korun.

Přečíst článek
prázdné call centrum

Soumrak telemarketingových brigád. Telefonisté už nebudou moci volat jen tak

Poslanecká sněmovna definitivně schválila transpoziční novelu o elektronických komunikacích.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme