Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Business MeetUp 2022 nabídl inspirativní odpoledne s lídry mezinárodního byznysu

Business MeetUp 2022 nabídl inspirativní odpoledne s lídry mezinárodního byznysu
Ateliér Jančo / užito se svolením
 nst
nst

V pražském Národním muzeu vystoupily špičky mezinárodního byznysu, nechyběl ani zástupce prvního českého jednorožce i jeho následovatelé. Na konferenci Business MeetUp 2022 si je dorazilo poslechnout na 250 účastníků ze 30 zemí světa. Akce proběhla pod záštitou advokátní a daňové kanceláře Arrows. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Reklama

Dlouho očekávaný jarní byznys event nabitý významnými speakery z řad veleúspěšných mezinárodních start-upů se uskutečnil 28. dubna v pražském Národním muzeu. Na Business MeetUp 2022 vystoupili generální ředitelé Olin Novák z Rohlik.cz, Christian Gorny z ETL Global, Lubo Smid z STRV nebo Petr Kasa z Pilulka Lékárny.

Konference, která přilákala na 250 posluchačů z tří desítek zemí, byla rozdělena na čtyři hlavní panely: Growing International, How to raise a unicorn, Going public a Big players tips.

V hlavní roli byznys. Podívejte se na střípky z inspirativního odpoledne:

Panelová debata s názvem Growing international poskytla účastníkům vhled do problematiky růstu společnosti na nadnárodní úroveň, či budování start-upu na zahraničním trhu. Své vize mezinárodního byznysu a cenné rady sdíleli řečníci Olga Chabr Grillová - CO-CEO Leeaf, Petr Havlík - CEO Capgemini Engineering, Vanda Seidelová - CEO Twigsee, Max Verteletskyi - CEO Spaceti a Ondřej Spodniak - předseda představenstva Premiot Group.

Jednorožci z Česka

Blok s názvem How to raise a unicorn přivítal experty jako jsou Vít Šubert - CEO Unicorn attacks, Martin Medek - Seed Starter Founder, Martin Vápeník - CEO Biometric ventures a Lubo Smid - CEO STRV se s publikem podělili o tajemství unicorn start-upů, tedy start-upů s hodnotou přes více než jednu miliardu dolarů.

Martin Vápeník při debatě mimo jiné prozradil, co by nemělo unicornímu start-upu chybět, a to produkt se skutečně unikátní technologií a designem vhodným pro daný trh, motivace a správné načasování. Lubo Smid z STRV ho doplnil i o další hodnoty, které jsou důležité, jako tým těch správných lidí. 

Panel s názvem Going public si kladl za cíl přiblížit účastníkům otázku vstupu společnosti na burzu, úskalí tohoto procesu a jeho výhody. Nejen o tomto debatovali Petr Koblic - předseda a CEO pražské burzy, Ondřej Jančařík - vice president pro legal & compliance v Eurowag, Jan Sýkora - předseda představenstva Wood & Company, Petr Kasa - CEO a předseda představenstva Pilulka Lékárny a Jan Drahota - CEO a předseda představenstva Colt CZ Group. Tato debata přinesla unikátní zkušenosti a know how z oblasti IPO, jakož i velmi zajímavé porovnání mezi vstupem na Pražskou burzu a London Stock Exchange.

Hřebem večera byla debata Big players tips s představiteli těch nejvýznamnějších mezinárodních společností jako O2, Rohlik, ETL Global či Organizace spojených národů. Na konci debaty sdíleli všichni diskutující v čele s Olinem Novákem (Rohlik), Jindřichem Fremuthem (O2), Christianem Gornym (ETL Global) a Martinem Illnerem (OSN) pohled optimistické budoucnosti byznysu.

„Jsem rád, že se po dvou letech s covidem tato událost mohla v tak velkém měřítku konečně uskutečnit. Pro účastníky je to obrovská příležitost potkat a poslechnout si ty nejvýznamnější osobnosti byznysu na jednom místě a budovat nové obchodní kontakty či přátelství,” shrnul Business MeetUp 2022 Vojtěch Sucharda, partner a advokát Arrows.

>>>>>> Další zajímavé byznysové akce sledujte v naší sekci Eventy <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rostoucí počet jednorožců ve světě

Kdo bude další jednorožec? Investoři se potkají se start-upy v Národním muzeu

Přečíst článek
Vojtěch Sucharda

Vojtěch Sucharda: Pro firmu je zahraniční expanze jako první večeře u rodičů přítelkyně. Neznáte pravidla a nevíte, na koho narazíte

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme