Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sev.en - informace o tématu

Pavel Tykač, jediný majitel Sev.en Energy

Tykačova Sev.en koupila od dalšího českého miliardáře čtyři britské plynové elektrárny

Česká skupina Sev.en Global Investments koupila čtyři plynové elektrárny ve Velké Británii, které už dříve spoluvlastnila. Elektrárny s celkovou kapacitou 2800 megawattů (MW), které zásobují přes milion domácností, společnost získala od české investiční skupiny Creditas. Sev.en Global Investments patří do skupiny Sev.en finančníka Pavla Tykače. Hodnotu akvizice neuvedla. Největší česká uhelná elektrárna Počerady, kterou rovněž vlastní skupina Sev.en, má výkon 1000 MW.

Přečíst článek
Reklama

News box

Podílové fondy v dubnu spíše ztrácely, ale za čtyři letošní měsíce vesměs dále vydělávají. Akciové fondy do konce dubna vynesly 6️⃣,5️⃣ procenta, dluhopisové fondy 0,3 procenta a smíšené fondy 2,7 procenta. Fondy byly převážně ve výrazném plusu i za rok 2023.
Americká administrativa prezidenta Joea Bidena se chystá uvalit 📈 vysoká cla na čínské elektromobily a další zelené technologie vyrobené v této asijské zemi. Píše to agentura AP s odkazem na nejmenované zdroj z americké vlády. 
Prezidenti Německa, Rakouska a Itálie ve společném článku  vyzvali voliče k ochraně společných hodnot v červnových volbách do Evropského parlamentu. Pluralismu či právní stát čelí ve světě zpochybňování, píší ve společném článku, který dnes vydal deník Tagesspiegel, Frank-Walter Steinmeier, Alexander Van der Bellen a Sergio Mattarella. 
Nejméně 3️⃣ lidé zemřeli a dalších sedm je zraněných po zásahu zásobníku ropy u obce Roveňky ve východoukrajinské Luhanské oblasti anektované Ruskem. Podle agentury TASS to uvedlo proruské vedení takzvané Luhanské lidové republiky (LNR), které úder připsalo ukrajinským silám.
Reklama
Reklama
Doporučujeme