Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rekord. Sázky na mistrovství světa v hokeji přesáhly 2,9 miliardy korun

Rekord. Sázky na mistrovství světa v hokeji přesáhly 2,9 miliardy korun
ČTK
 ČTK

Sázky na letošní mistrovství světa v hokeji překonaly dosavadní maximum. Činily více než 2,9 miliardy korun a překonaly loňský rekord o téměř miliardu korun. Nejvíce sázeným zápasem bylo nedělní finále Česka se Švýcarskem, kdy se prosázelo přes 192 milionů korun. Zájem vystupňoval příjezd českých hvězd z NHL Davida Pastrňáka, Pavla Zachy a Martina Nečase.

Reklama

Sázková kancelář Tipsport přijala dohromady sázky za 1,7 miliardy korun, o 500 milionů korun více než loni. Na finále činily sázky téměř 135 milionů a sázkařům na čistých výhrách kancelář vyplatila 40 milionů korun, protože 87 procent sázek bylo mířeno na výhru českého národního týmu.

„Finále hokeje tak překonalo rekord v náběrech na jeden zápas finále fotbalového mistrovství světa 2022 Argentiny s Francii, kde byly sázky také přes 100 milionů korun. Hokej překonal fotbalové mistrovství také počtem vsazených tiketů, kterých bylo 6,2 milionu,” řekl bookmaker Tipsportu Pavol Boško.

Tipsport například přijal několik tiketů na remízu Kanady s Rakouskem v kurzu 800:1, kdy tým "javorových listů" pohodlně vedl 6:1. Nejvyšší byla s vkladem za 200 korun, výhra po překvapivém rakouském dorovnání činila 160 000 korun.

U kanceláře Chance, která je součástí skupiny Tipsport, si tipující vsadili v celkové hodnotě 296 milionů korun, tedy o 93 milionů korun více než na loňský šampionát. Na souboj o zlato si u Chance vsadili hokejoví fanoušci za 17 milionů korun.

Reklama

Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Hokejové Pragano. Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Nedělní finálový zápas na MS v hokeji mezi Českem a Švýcarskem sledovalo na ČT Sport a na internetovém iVysílání rekordních 3,74 milionu diváků starších čtyř let. Jde o nejsledovanější přenos na kanále ČT Sport a druhý divácky nejúspěšnější sportovní přenos v České televizi vůbec po finále olympijských her v Naganu ČR-Rusko v roce 1998, které vidělo 4,16 milionu diváků.

Přečíst článek

Jedny z největších výherních sázek

„Do posledních minut musel trnout sázkař, který si vsadil 200 000 korun na to, že česká reprezentace vstřelí nejméně dvě branky v kurzu 1,28:1. Až v poslední minutě mu tiket zezelenal díky střele Davida Kämpfa do prázdné švýcarské branky,” uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Fortuna evidovala sázky za 870 milionů korun, o zhruba pětinu více, než se u této sázkové kanceláře prosázelo loni. Na finále si u Fortuny lidé vsadili za 40 milionů korun. Fortuna zároveň eviduje jedny z největších výherních sázek. Ty byly za milion korun v kurzu 1,17:1 a v kurzu 1,68:1 na vítězství ČR. Další sázkař pak podle mluvčího Fortuny Petra Šraina vložil 500 000 korun na výhru Česka nad Finskem do rozhodnutí, výhra činila 940 000 korun.

Z pohledu bilance zůstali podle sázkových kanceláří nakonec v plusu bookmakeři, každopádně sázkařům mimořádně nahrávaly výsledky domácího týmu, a to i v poslední hrací den.

Čeští hokejisté o víkendu dosáhli po 14 letech na zlato na mistrovství světa. Ve finále domácího turnaje v Praze vyhráli nad Švýcarskem 2:0. Češi dosáhli na zlato poprvé od triumfu v roce 2010 v Německu. Na třetím místě se umístilo Švédsko, které česká reprezentace porazila v semifinále.

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy.

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy. Češi už vsadili přes dvě miliardy

Sázky na mistrovství světa v hokeji v ČR před čtvrtfinálovými zápasy činí přes 2,1 miliardy korun, a už před vyřazovacími tak překonaly hodnoty za celý loňský šampionát. Vyplývá to z vyjádření tuzemských sázkových kanceláří.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Hokejové Pragano. Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme