Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Petr Kellner - informace o tématu

Petr Kellner

Dalibor Martínek: Co zbyde po českých miliardářích? Zatím to nevypadá na velkou slávu

Spousta velkých a úspěšných českých firem nyní slaví svá jubilea. Vznikly zhruba před třiceti lety. Majitel uspořádá velkolepou party, balónky, hudba. Dobíhá etapa, kdy současní padesátníci a šedesátníci zakládali své firmy. Klíčovou otázkou je, co bude s jejich firmami dál. 

Přečíst článek
Petr Kellner

Nejbohatší Čech Petr Kellner získal in memoriam nejvyšší státní vyznamenání. Jaký byl a co si ve skutečnosti myslel?

Přečíst článek
PPF

PPF po Kellnerovi se víc otevírá Západu, píše německý server

Skupina PPF pod vedením Ladislava Bartoníčka ustupuje od sázek na východní trhy. Rok po smrti jejího zakladatele, miliardáře Petra Kellnera, který konglomerát směroval na nejrizikovější trhy světa, patrně hledá bezpečnější vody, uvedl německý server Deutsche Welle.

Přečíst článek
Václav Klaus a Václav Havel

Devadesátky. Éra, která dala světu nejednoho českého miliardáře

Devadesátá léta ani zdaleka nejde odbýt příběhy o prudkém nárůstu kriminality. Byl to přechod z časů, v nichž co nebylo výslovně dovoleno, bylo zakázáno do doby, kdy co není výslovně zakázáno, je dovoleno. 

Přečíst článek
PPF

Kellnerové PPF se v pololetí vrátila k zisku

Skupina PPF zesnulého Petra Kellnera dosáhla v prvním pololetí 2021 čistého zisku 208 milionů eur, zatímco o rok dříve vykázala ztrátu 384 eur milionů eur.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

Nejbohatší Češi dál masivně bohatnou, žebříček miliardářů vede Kellnerová

V Česku je nejbohatší Renáta Kellnerová s majetkem za téměř 375 miliard. V žebříčku miliardářů časopisu Forbes je devět nováčků a vůbec poprvé mu vládne žena.

Přečíst článek
Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek
Petr Kellner

Viliam Buchert: Kam se vydá PPF bez Kellnera? Zatím nevíme

Skupina PPF neprožívá nejlepší časy. Její zakladatel a někdejší většinový majitel Petr Kellner v březnu tragicky zahynul a PPF se podle nové výroční zprávy loni poprvé v historii propadla do ztráty. Jakým směrem se teď vydá?

Přečíst článek
PPF sídlo

PPF se poprvé propadla do ztráty skoro 300 milionů eur

Nový CEO skupiny PPF Ladislav Bartoníček vyhlašuje start PPF 3.0. "Cílem zůstává, abychom stále dokázali vymýšlet nové věci, nové přístupy, abychom přemýšleli, co jde udělat jinak, lépe. Abychom dál investovali do lepší budoucnosti."

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme