Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kellnerové PPF se v pololetí vrátila k zisku

PPF
ČTK
Petra Jansová
pej

Skupina PPF zesnulého Petra Kellnera dosáhla v prvním pololetí 2021 čistého zisku 208 milionů eur, zatímco o rok dříve vykázala ztrátu 384 eur milionů eur.

Reklama

„Výsledky PPF za první pololetí ukazují, že skupina je schopna překonat okamžité, ale i déletrvající dopady pandemie na byznys, a to díky oborové a geografické diverzifikaci svého portfolia. PPF je v zisku už dvě po sobě jdoucí pololetí, a tak je připravena realizovat další transakce a zároveň dál investovat do existujících aktiv,“ uvedla finanční ředitelka a členka řídicího výboru PPF Kateřina Jirásková v tiskové zprávě na webu společnosti.

Pandemie podle ní nejvíce zasáhla byznys spotřebitelského financování. „Proto mě těší, že na většině trhů, kde působí Home Credit, včetně Česka a Slovenska, se nám podařilo udržet dlouhodobou ziskovost,“ dodala.

Celková aktiva skupiny koncem června dosáhla 40,3 miliardy eur, což představuje nárůst proti částce 39,7 miliardy eur ke konci roku 2020. Vlastní kapitál PPF připadající na akcionáře činil 8,6 miliardy eur, když koncem roku 2020 to bylo 7,9 miliardy eur.

PPF, ilustrační foto

Nejbohatší Češi dál masivně bohatnou, žebříček miliardářů vede Kellnerová

V Česku je nejbohatší Renáta Kellnerová s majetkem za téměř 375 miliard. V žebříčku miliardářů časopisu Forbes je devět nováčků a vůbec poprvé mu vládne žena.

Přečíst článek

Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Celosvětově na konci června zaměstnávala 80 tisíc lidí. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku. Majoritním vlastníkem PPF Group, N. V. byl až do své smrti nejbohatší Čech Petr Kellner, který podle výroční zprávy společnosti ovládal 98,93 procenta PPF.

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek

Jaroslav Havel, řídící partner advokátní kanceláře Havel & Partnerts

Soutěž Právnická firma roku ovládli Havel & Partners

Pět vítězství včetně dvou v hlavních kategoriích v letošním čtrnáctém ročníku soutěže Právnická firma roku získala advokátní kancelář Havel & Partners. Tři ceny si vydobyl Rowan Legal, po dvou pak PRK Partners a Dentons Europe. Výsledky vyhlásila pořadatelská společnost epravo.cz 1. listopadu na slavnostním večeru v pražském Paláci Žofín.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

Přečíst článek
Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jeho vize už naplňují jiní

Tři roky od tragické smrti Petra Kellnera. Jaké byly jeho nejslavnější vize a akvizice? Přečtěte si jeho autentické citáty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme