Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Petr Hladík - informace o tématu

Petr Hladík, ministr životního prostředí

Lidovci se bijí hlava nehlava

Premiér Petr Fiala a šéf hnutí ANO Andrej Babiš po vítězství Petera Pellegriniho v prezidentské volbě svorně doufají, že vztahy se Slovenskem se budou nadále co nejlépe rozvíjet. Svornost je to odsud potud. Fiala nejspíš vidí Pellegriniho jako možného soka slovenského premiéra Fica. Že nový slovenský prezident půjde Ficovi na ruku, si zase myslí Babiš. Je to padesát na padesát.

Přečíst článek

Dotace na zateplení a renovace se opět otevírají. Nově o ně mohou žádat i sociálně slabší rodiny

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Stane se ministr životního prostředí Hladík klimatickým Ježíšem Kristem?

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Vláda opět rozhazuje. Po důchodcích se zaměří na jejich vnuky

Přečíst článek
Dalibor Martínek: Budeme jezdit na vodík? My ne, to si může dovolit jenom ministr

Dalibor Martínek: Budeme jezdit na vodík? My ne, to si může dovolit jen ministr

Ministři Marian Jurečka a Petr Hladík, ministr pro životní prostředí a taktéž lidovec, kterého ovšem veřejnost spíše nezná, se pochlubili bohulibou aktivitou. V rámci marketingové akce Toyoty si za státní peníze pronajali dvě auta zmíněné japonské firmy poháněná vodíkem. Má to být lidovecký příspěvek k záchraně planety.

Přečíst článek
Obchodní řetězec Kaufland představil pilotní projekt systému zpětného odběru PET lahví a plechovek v únoru.

Záloha bude pětikoruna. Ministr Hladík chce vrátit do oběhu 90 procent plastových lahví

Zálohování PET lahví a plechovek by se mělo týkat nealkoholických nápojů o objemu od 0,1 litru až po tři litry a alkoholických nápojů s obsahem do 15 procent alkoholu. Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) řekl, že obchodníci budou mít povinnost nabídnout místo na vracení v obchodech s plochou nad 50 metrů čtverečních, sběrných míst by mělo být asi 11 tisíc. Podle analýzy Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR bude spuštění systému stát zhruba 5,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Prezident Petr Pavel (vpravo) jmenoval Petra Hladíka (KDU-ČSL) ministrem životního prostředí, 10. března 2023, Praha

Hladík se dočkal. Pavel jej první den v úřadě jmenoval ministrem životního prostředí

Prezident Petr Pavel dnes, den poté, co se ujal funkce hlavy státu, jmenoval místopředsedu KDU-ČSL Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Předchozí prezident Miloš Zeman jmenování začátkem roku odmítl, což lidovci označili za protiústavní, kompetenční žalobu ale s ohledem na končící mandát bývalé hlavy státu nepodali. Vláda nebyla kompletní od začátku listopadu, kdy ze zdravotních důvodů skončila na ministerstvu životního prostředí (MŽP) Anna Hubáčková (za KDU-ČSL).

Přečíst článek
Petra Hladíka se lidovci nechtějí vzdát, v pondělí se stane náměstkem ministra životního prostředí.

Hladík bude náměstkem. Lidovci obejdou Zemanovo odmítnutí

Petr Hladík se v pondělí stane na ministerstvu životního prostředí náměstkem a zapojí se do jeho řízení. Jmenuje ho předseda KDU-ČSL a vicepremiér Marian Jurečka, který nyní dočasně ministerstvo vede. Tím se vyřeší krok prezidenta Zemana, který Hladíka odmítl jmenovat.

Přečíst článek
Petr Hladík se ministrem nestane. Zeman k němu má výhrady

Hladík Zemana nepřesvědčil. Ministrem se nestane, zatím

Prezident Miloš Zeman sdělil místopředsedovi KDU-ČSL Petru Hladíkovi, že má výhrady k jeho jmenování do funkce ministra životního prostředí a není v tuto chvíli připraven tak učinit. Hladík to řekl novinářům po dnešním jednání s hlavou státu na Pražském hradě. Má dojem, že Zemanovi výhrady, které vznesl, vysvětlil.

Přečíst článek
Prezident Miloš Zeman (vlevo) se setkal na pracovní večeři s premiérem Petrem Fialou na zámku v Lánech, 24. listopadu 2022.

Fiala chce pro podání návrhu na jmenování lidovce Hladíka ministrem více času

Premiér Petr Fiala (ODS) řekl prezidentovi Miloši Zemanovi, že ještě potřebuje „nějaký čas“, než podá návrh na jmenování lidoveckého kandidáta Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Chce si být nejdříve jistý, že budou vysvětleny všechny nejasnosti kolem Hladíka a že se tento místopředseda KDU-ČSL bude moci práci v čele ministerstva naplno věnovat. Fiala to řekl po čtvrteční pracovní večeři s prezidentem na zámku v Lánech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme