Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fiala chce pro podání návrhu na jmenování lidovce Hladíka ministrem více času

Prezident Miloš Zeman (vlevo) se setkal na pracovní večeři s premiérem Petrem Fialou na zámku v Lánech, 24. listopadu 2022.
ČTK
 ČTK

Premiér Petr Fiala (ODS) řekl prezidentovi Miloši Zemanovi, že ještě potřebuje „nějaký čas“, než podá návrh na jmenování lidoveckého kandidáta Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Chce si být nejdříve jistý, že budou vysvětleny všechny nejasnosti kolem Hladíka a že se tento místopředseda KDU-ČSL bude moci práci v čele ministerstva naplno věnovat. Fiala to řekl po čtvrteční pracovní večeři s prezidentem na zámku v Lánech.

Reklama

„Nebudou to měsíce, bude to v řádu týdnů,” doplnil Fiala na otázku, kolik času ještě bude ke zvážení nominace potřebovat.

Lidovci trvají na tom, že bývalý náměstek brněnské primátorky, jehož jmenování zkomplikovala kriminální kauza týkající se přidělování městských bytů v Brně, by se měl ministerstva ujmout. Policie ho z ničeho neobvinila. Šéf lidovců Marian Jurečka po středeční schůzce s prezidentem řekl, že Zeman se chce s Hladíkem setkat, až obdrží oficiální žádost o jmenování. Vicepremiér odhadoval, že se tak stane v příštích dnech nebo blízkých týdnech.

Podívejte se na vystoupení premiéra Fialy po schůzce s prezidentem:

Premiér Fiala okomentuje pracovní večeři s prezidentem

Magistrát města Brna.

Policie zadržela při v Brně deset lidí. Hladík obviněn není

Policisté při razii na několika místech v Brně zadrželi deset lidí v souvislosti s privatizací městských domů, činností městské firmy a dotačními podvody. Kriminalisté prohledávali prostory bytového odboru brněnského magistrátu, radnice městské části Brno-sever i Brno-Černovice, byli v Pískovně Černovice i u jednatele pískovny Jiřího Hasoně (KDU-ČSL). O podání vysvětlení a přístup do kanceláře požádala také místopředsedu KDU-ČSL, dosavadního náměstka brněnské primátorky a kandidáta na ministra životního prostředí Petra Hladíka. Lidovci nyní zvažují, zda kvůli této kauze Hladíka do vlády navrhnou, jednat o tom budou ve čtvrtek.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme