Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

obchod - informace o tématu

Zaplatit za benzin či naftu přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto.

Zaplatit za benzin, naftu či parkování přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto umožní v budoucnu řidičům škodovku platit za vybrané služby přímo z vozu. Ještě letos by mělo být možné zaplatit na pumpách za pohonné hmoty a parkování, uvedli zástupci společnosti Škoda X (dříve Škoda DigiLab).

Přečíst článek
cukr

Lukáš Kovanda: Řetězce a obchodníci si prý loni a jen na cukru „namastili kapsu“ 500 miliony korun navíc

Přečíst článek

Záloha bude pětikoruna. Ministr Hladík chce vrátit do oběhu 90 procent plastových lahví

Přečíst článek

Dva spolužáci z VŠE vybudovali miliardovou firmu. Jejich FTMO otevírá cestu na burzu

Přečíst článek
Bankrotů v Česku ubylo. Firmy mohou pořád ještě sahat do rezerv

Bankrotů v Česku ubylo. Firmy mohou pořád ještě sahat do rezerv

Počet bankrotů v Česku byl v dubnu nejnižší od prosince 2020. Krach vyhlásilo 44 společností, oproti březnu o 18 méně. Počet vyhlášených bankrotů podnikatelů klesl meziměsíčně o 91 na 398. Vyplývá to ze studie společnosti CRIF - Czech Credit Bureau.

Přečíst článek
Čínská invaze na Tchaj-wan by zničila světový obchod a polovodičový průmysl, varuje britský ministr zahraničí James Cleverly

Čínská invaze na Tchaj-wan by zničila světový obchod a polovodičový průmysl, varuje britský ministr zahraničí

Spory o nezávislost Tchaj-wanu na Číně možná přijdou mnohým v Evropě vzdálené, ale případná čínská invaze by měla dalekosáhlé důsledky pro celý globální obchod a zničila by polovodičový průmysl, který se již několik let potýká s nedostatečnou výrobou čipů. Prohlásil to britský ministr zahraničí James Cleverly ve svém projevu o vztazích Británie s Pekingem.

Přečíst článek
Nákladní vozidla

EU se chystá navrhnout embargo na tranzit řady zboží přes Rusko

Evropská unie se chystá navrhnout embargo na tranzit mnoha druhů zboží přes Rusko ve snaze zpřísnit vymáhání sankcí, které na Rusko uvalila v reakci na jeho útok na Ukrajinu. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů by se zákaz tranzitu vztahoval na řadu technologických produktů i na další zboží, včetně několika typů vozidel. Zákaz by byl součástí nového balíku protiruských sankcí, který připravuje Evropská komise.

Přečíst článek
Šéf akvizic Passerinvestu Eduard Forejt nově povede také obchod

Šéf akvizic společnosti Passerinvest Forejt bude nově zodpovědný i za rozvoj obchodu

Investiční a developerská skupina Passerinvest jmenovala Eduarda Forejta novým ředitelem rozvoje obchodu. Rozšířila tak jeho dosavadní pozici o aktivity spojené s rozvojem obchodního týmu, plánováním a kontrolou obchodních aktivit i péči o klienty a partnery. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozšíření pracovní pozice, zůstává i nadále ve Forejtově kompetenci rozvoj podnikatelských aktivit a akvizic firmy.

Přečíst článek
Markéta Podhrazská posiluje obchodní tým newstream.cz

Obchodní tým Newstreamu posiluje Markéta Podhrazská

Obchodní tým Newstream Agency, vydavatele zpravodajského webu zaměřeného na ekonomiku a byznys Newstream.cz, posílila zkušená obchodní manažerka Markéta Podhrazská. Bude se z pozice Business Development Manager starat o klienty v týmu Moniky Panochové, která přišla do Newstream.cz začátkem roku. 

Přečíst článek
Britský premiér Rishi Sunak a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová (vpravo) pořádají tiskovou konferenci ve Windsor Guildhall, Windsor, Anglie, pondělí 27. února 2023. Spojené království a Evropská unie v pondělí ukončily roky hádek a rozhořčení, uzavření dohody o vyřešení jejich ožehavého obchodního sporu o Severní Irsko po brexitu.

Britové schválili klíčovou část dohody Londýna s EU

Britská Dolní sněmovna dnes podle očekávání schválila klíčovou část dohody o novém pobrexitovém uspořádání pro Severní Irsko, na němž se Londýn dohodl s Evropskou unií na konci února.

Přečíst článek
Zleva prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Jaroslav Kubera a čínský velvyslanec v ČR Čang Ťien-min si připíjejí 25. září 2019 v Praze na slavnostní recepci uspořádané čínskou ambasádou při příležitosti 70. výročí vzájemných diplomatických vztahů.

Lukáš Kovanda: Plány končícího „přítele Pekingu“ Zemana vyvážit obchod Česka s Čínou padly. Schodek je rekordní

Za vlády prezidenta Miloše Zemana, jemuž právě dnes končí jeho druhý pětiletý mandát, se schodek obchodu Česka s Čínou více než zdvojnásobil. V uplynulých deseti letech se tak nepodařilo ani zčásti dostat obchodní vztahy obou zemí do vyváženější polohy. Právě naopak. V posledních letech schodek narůstá dramatickým tempem a loni vykázala svoji historicky suverénně nejvyšší úroveň.

Přečíst článek
Zájem o alkohol v obchodech během akce Suchej únor výrazněji neklesl.

Suchej únor selhal, prodej alkoholu někde meziročně stoupl

Zájem o alkoholické nápoje u příležitosti akce Suchej únor, která vyzývá k abstinenci po celý měsíc, v obchodech zpravidla výrazněji neklesl. Letos poptávka po alkoholu u některých prodejců naopak mírně vzrostla. Vyplývá to z informací obchodů s potravinami, prodeje alkoholu ovlivňuje spíše počasí a svátky.

Přečíst článek
Britský premiér Rishi Sunak a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová (vpravo) pořádají tiskovou konferenci ve Windsor Guildhall, Windsor, Anglie, pondělí 27. února 2023. Spojené království a Evropská unie v pondělí ukončily roky hádek a rozhořčení, uzavření dohody o vyřešení jejich ožehavého obchodního sporu o Severní Irsko po brexitu.

Konec hádek a rozhořčení. Británie a EU tři roky po brexitu uzavřely dohodu o obchodu týkající se Severního Irska

Britský premiér Rishi Sunak potvrdil, že Británie a Evropská unie dosáhly nové dohody týkající se takzvaného severoirského protokolu. Dohoda se týká obchodních pravidel v Severním Irsku, která byly poslední dva roky zdrojem napětí v návaznosti na odchod Británie z Evropské unie. Podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové, které dnes Británii navštívila, začíná „nová kapitola" ve vztazích mezi Londýnem a sedmadvacítkou.

Přečíst článek

Dohoda Británie s EU je na spadnutí. Sunak a Leyenová dnes proberou změny v severoirském protokolu

Britský premiér Rishi Sunak a šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová budou mít dnes společnou tiskovou konferenci, pokud se dohodnou na posledních detailech úpravy severoirského protokolu. Úřad britského premiéra podle agentury Reuters v neděli pozdě večer potvrdil, že se spolu setkají „v pozdní době oběda”. Sunak má rovněž mít prohlášení k parlamentu a také svolat jednání kabinetu.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme