Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

newstream - informace o tématu

Reklama

News box

Americký dolar mírně ↗ posiluje k euru a k jenu. 💴 Těží z oznámení americké centrální banky (Fed) z minulého týdne, že vyšší úrokové sazby bude nutné udržovat delší dobu. Pozornost investorů se zaměřuje na hospodářské výsledky velkých růstových firem, které je budou zveřejňovat v tomto týdnu. 
Spojené státy urychleně poskytnou Ukrajině významné balíky vojenské pomoci, jakmile americký Senát po Sněmovně reprezentantů schválí uvolnění dodatečných peněz 💰na tento účel. Podle Bílého domu o tom Joe Biden ujistil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) po jednání s prezidentem Petrem Pavlem 🤝 potvrdil, že návrh důchodové reformy předloží vládě 30. dubna.

Ruský útok zničil v Charkově na východě Ukrajiny televizní věž. Na internetu se šíří videozáznamy 📹, které zachycují, jak se část 240 metrů vysoké stavby hroutí k zemi. Na místě jsou problémy s digitálním signálem, oběti na životě si útok nevyžádal.
Evropská sociální komise zahájila další řízení s čínskou sítí TikTok , a to v souvislosti se spuštěním její nové aplikace TikTok Lite ve Francii a Španělsku. Pohrozila zastavením jednoho z klíčových prvků této aplikace kvůli obavám z negativních dopadů na duševní zdraví uživatelů  🤯.  Číst více
Americký výrobce elektromobilů Tesla nižší ceny , například v USA, a Německu. Automobilka zaznamenala v prvním kvartálu prudký pokles ⬇ dodávek svých vozů 🚘po celém světě. Cenová válka mezi výrobci elektromobilů se vyostří, zvlášť tvrdou konkurencí jsou čínské automobilky. V Česku se zlevnění týká jen Modelu 3. Číst více

Ceny ropy 🛢 se dnes snižují , na trhu polevily obavy z dopadů napětí na Blízkém východě. Minulý týden tlačily ceny vzhůru obavy, že konflikt mezi Izraelem a Íránem naruší dodávky suroviny. 

Německý úřad pro finanční dohled BaFin vyměřil německé bankovní společnosti Commerzbank pokutu 1,45 milionu eur 💶 (téměř 37 milionů korun) kvůli pochybením v boji proti praní špinavých peněz
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vstup maďarského prodejce automobilů 🚗 AutoWallis do hradecké firmy Stratos Auto. AutoWallis kupuje kontrolní podíl v její divizi NC Auto zaměřené na prodej značky BMW. 
Ke státním maturitám půjde v květnu poprvé 75 609 středoškoláků 👩‍🏫, tedy o 5,4 procenta ↗ víc než loni. Povinná je pro všechny maturita z češtiny. Jako druhý předmět si většina vybrala angličtinu. Matematiku si zvolilo 18 procent maturantů. Vyplývá to z dat na webu Cermatu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme