Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

móda - informace o tématu

video

Mónica Sofia Duarte: Moje mise jsou Kapverdy. A taky chci přinášet radost

„Vše co dělám, je s myšlenkou na Kapverdy. Chci jim pomoci rozvíjet se,“ říká úspěšná modelka a hlavně podnikatelka Mónica Sofia Duarte. V pořadu Newstreamu Značka: Osobně vzpomíná, že se nenarodila do privilegované rodiny a úspěch nemá zadarmo. Mónica Sofia vyrůstala v chatrči na jenom z Kapverdských ostrovů v srdci Atlantiku jako sirotek, do školy chodila jako mnoho dalších afrických dětí pěšky i několik hodin. Přes to všechno je z ní dnes úspěšná realitní byznysmenka. A Česko na její cestě sehrálo velmi významnou roli.

Přečíst článek
Estée Lauder, parfém

Megafúze na módním trhu. Estée Lauder kupuje značku Tom Ford

Americká kosmetická společnost Estée Lauder kupuje módní značku Tom Ford za 2,8 miliardy dolarů (65,6 miliardy korun). Je to její dosud největší akvizice. Estée Lauder to uvedla ve svém sdělení, a potvrdila tak dřívější zprávu deníku The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Birkin kabelky

Luxus už zase frčí, přibylo mladých zákazníků. Obavy z recese je netrápí

Celosvětové výdaje na luxusní zboží zažívají rekordní růst. Odvětví těží z oživení poptávky po koronavirové krizi a z rostoucího zájmu ze strany mladých spotřebitelů. Globální tržby z prodeje luxusního zboží by se tak letos mohly zvýšil o 22 procent na 353 miliard eur (zhruba 8,6 bilionu Kč), vyplývá ze studie poradenské společnosti Bain. Loni tržby činily 290 miliard eur, uvedla agentura AP.

Přečíst článek
Estée Lauder, parfém

Estée Lauder chce převzít módní značku Tom Ford za téměř tři miliardy dolarů

Americká kosmetická společnost Estée Lauder se blíží k dohodě o koupi módní značky Tom Ford za 2,8 miliardy dolarů (téměř 66 miliard korun). Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů firmy tento týden zahájily exkluzivní rozhovory a dohodu by mohly oznámit již v pondělí.

Přečíst článek
Rapper Kaney West

Kanye West za den zchudl o desítky miliard

Magazín Forbes přepočítal hodnotu jmění amerického rappera a popkulturní ikony Kanye Westa. Tomu se jeho experimentální výroky o Židech rozhodně nevyplatily.

Přečíst článek
Rapper Kaney West

Další smlouva v tahu. Rapper Kanye West přišel o kontrakt s Adidasem

Dalšímu z velkých reklamních partnerů slovutného a kontroverzního rappera Kanyeho Westa došla trpělivost s jeho výstřelky v podobě antisemitských poznámek a dalšího podle kritiků nevhodného chování. Reklamní smlouvu zahrnující výrobu sportovních bot značky Yeezy – což odkazuje na nové jméno Ye, pod kterým West vystupuje – mu podle agentury Bloomberg vypověděla společnost Adidas.

Přečíst článek
Snímek z přehlídky modelů značky Louis Vuitton pro jarní a podzimní sezonu 2023, která se konala 4. října 2022 v Paříži.

Bohatí zamávali covidu a začali utrácet. Luxusu se i v době obav z recese daří

Svět se obává recese a lidé nastávající zimy, výsledky některých firem za třetí čtvrtletí ale ukazují, že jeden segment byznysu je vůči nejistotě imunní. Tím je luxusní zboží, neboť mnozí movití lidé se po konci covidových omezení rozhodli si konečně užívat života a neschovávat si peníze do hrobu, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Patek Philippe

Prodeje luxusních hodinek jdou nahoru. V Číně poptávka upadá

Strach z inflace a změna nákupního chování se zatím neprojevuje na globálních prodejích luxusních statků. A platí to také pro hodinky, jichž se v prvním pololetí prodalo více než loni. Problém pro zejména švýcarské výrobce však může představovat zásadní ochlazení v Číně a Hongkongu.

Přečíst článek
Pařížská ulice v Praze.

Vše zdražuje, ale luxus na Pařížské posiluje. V Praze otevřel Chanel

Na český trh vstoupilo 15 nových značek. Sázejí na to, že se Češi nebudou bát utrácet ani v období krize. Zároveň ale chtějí zaplnit díru ze ztráty ruského trhu. Většina otevřela v Praze. Jedná se převážně o prodejce oblečení a doplňků. V Pařížské ulici přibyly luxusní značky Chanel a Balenciaga. 

Přečíst článek
H&M

Rychlá móda dál táhne. Zisky H&M výrazně rostou

„Prodej v kamenných obchodech se podstatně zvýšil, dál se ale daří také on-line prodeji,“ uvedla generální ředitelka oděvního řetězce H&M Helena Helmerssonová. Podle ní sice problémy a zpoždění v dodavatelském řetězci stále existují, ale postupně se zmírňují.

Přečíst článek
Brašnářství Tlustý

Místo luxusních pásků nyní Brašnářství Tlustý šije neprůstřelné vesty

Legendární pražské brašnářství zaměstnává Ukrajinky, které uprchly z války, šije vesty pro Post Bellum a pořádá sbírku na pomoc válkou zasažené země. „Jsme malá firma, od nápadu k uskutečnění myšlenky uběhl týden,“ prozradil jednatel brašnářství Ivan Petrův.

Přečíst článek
Reklama

News box

Explosia Pardubice loni zvýšila ↗  zisk před Výrobcem rekordních rekordních o 86 milionů na 284 milionů korun . K růstu přispěl zájem o výbušniny. 💣 Obrat se rozšířil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun. Číst více
Investice do reklamy a marketingu loni v Česku meziročně vzrostly ↗ o 12 procent na 145,3 miliardy korun. Dominantní roli ve výdajích na reklamu měly stále televize a on-line média. Letos by měly celkové výdaje dále růst na 157 miliard korun, oznámila Asociace komunikačních agentur.
Miliardář Daniel Křetínský dal nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. 💶 Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme. Číst více
Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Izraelská armáda zahájila evakuaci 🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilisty ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme