Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Martin Kupka - informace o tématu

Most na Výtoni

Rozhodnuto. Stát pokračuje v přípravě projektu nového železničního mostu na pražské Výtoni

Stát a Správa železnic budou pokračovat v přípravě nové vrchní konstrukce železničního mostu na Výtoni. Zároveň budou ve spolupráci s Prahou hledat místo, kde by mohla původní konstrukce dále sloužit jako most, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Uvedl, že stát projekt nového mostu, který vzešel z architektonické soutěže, podrobí mezinárodně uznávanému posouzení vlivu na kulturní dědictví. V plánu jsou i jednání s mezinárodní organizací UNESCO.

Přečíst článek
Martin Kupka (ODS), ministr dopravy

Dostavba pražského okruhu i vysokorychlostní tratě. Vláda projedná PPP projekty, uvedl ministr Kupka

Přečíst článek
Na dálnicích bude možné jezdit legálně až stopadesátkou

AKTUALIZOVÁNO: Piráti silnic, zbystřete. Na dálnicích bude možné jezdit legálně až stopadesátkou

Na vybraných úsecích dálnic bude možné zvýšit povolenou rychlost až na 150 kilometrů v hodině. Nepůjde o plošné zvýšení, týkat se to bude jen nových a modernizovaných úseků, kde to dovolí úřady. Zjednoduší se také systém trestných bodů pro řidiče. Místo nynějších pěti skupin trestných bodů budou jen tři kategorie. Některé pokuty se zvýší. Počítá s tím vládní novela zákona o provozu na pozemních komunikacích, kterou dnes schválila sněmovna. Musí ji ještě projednat Senát a podepsat prezident

Přečíst článek
Most na Výtoni

UNESCO žádá český stát, aby se neboural železniční most na Výtoni

Centrum světového dědictví UNESCO napsalo v dopise českému ministerstvu kultury, že by měl v Praze zůstat zachován železniční most na Výtoni. Důvodem je podle centra fakt, že most je důležitou součástí panoramatu Prahy a jeho význam je daný i jeho prohlášením za kulturní památku Česka.

Přečíst článek
Stát zavede jednodenní dálniční známku. Stát bude jako jízdenka vlakem z Prahy do Plzně

Stát zavede jednodenní dálniční známku. Cena? Jako jízdenka vlakem z Prahy do Plzně

Ministerstvo dopravy od března příštího roku zavede jednodenní dálniční známku. Bude stát 200 korun. Zatímco roční známka má zdražit z 1500 na 2300 korun, desetidenní kupón zlevní o 40 korun na 270 korun a měsíční bude stát 430 korun místo 440 korun. Vyplývá to z návrhu novely zákona o pozemních komunikacích, kterou představil ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Přečíst článek
Martin Kupka (ODS), ministr dopravy

Rekordní staveniště. Stát letos rozjede stavbu 105 kilometrů dálnic, otevře 15 kilometrů

Stát plánuje v letošním roce zahájit stavbu 105 kilometrů dálnic a 18 kilometrů silnic I. třídy. Díky velké rozestavěnosti budou v příštích letech narůstat počty nově otevřených úseků dálnic. Letos se tak otevře 15,4 kilometru, příští rok až 118 kilometrů, řekli ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Loni bylo v Česku zprovozněno 21,2 kilometru dálnic.

Přečíst článek
ilustrační foto

Dálniční známky v Česku zdraží, přibude jednodenní kupon

Dálniční známky v Česku zdraží, řekl v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Podle něj je to nezbytné pro další investice. Nové ceny známek zatím nepředstavil, už dříve ovšem připustil možnost každoročního zdražování o inflaci. Stát zároveň připravuje vznik jednodenních známek. Termín zdražení známek a zavedení nové jednodenní viněty zatím jasný není.

Přečíst článek
Bodový systém pro řidiče se má od příštího roku výrazně změnit

Řidičem v sedmnácti, na zkoušku i nový bodový systém. Co se chystá na řidiče?

Vláda ve středu projedná významnou změnu bodového systému řidičů. V rámci novely zákona o provozu na pozemních komunikacích se má systém bodování řidičů od roku 2024 zjednodušit a být srozumitelnější. Nově například zavádí pouze tři skupiny trestných bodů nebo možnost řídit auto od 17 let pod dohledem či řidičský průkaz na zkoušku. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Přečíst článek
Takto probíhá výstavba nové čtvrti na Smíchově.

Naděje pro české stavebnictví. Bartoš s Kupkou přislíbili urychlit výstavbu

Jednání Platformy pro zdravý stavební zákon na Ministerstvu pro místní rozvoj s ministry Ivanem Bartošem a Martinem Kupkou skončilo přijatelným kompromisem. „Jsem opatrný optimista. A pokud domluvené platí, pak by to byla dobrá zpráva pro všechny občany České republiky,“ dodává Tomáš Kadeřábek, ředitel Asociace developerů k výsledkům diskuse.

Přečíst článek
Martin Kupka

ČD příští rok zdraží jízdné, rozhodně ale ne o výši inflace, tvrdí ministr dopravy

České dráhy v příštím roce určitě nezdraží jízdné ve výši současné inflace, zvýšení cen bude nižší. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Průměrná míra inflace v Česku se nyní pohybuje kolem 17 procent. ČD se chystají zdražovat kvůli nárůstu nákladů na energie a materiál. Zdražení podle Kupky nepřesáhne 15 procent. Ministr chce hledat v dopravě úspory.

Přečíst článek
Brno, hlavní nádraží v Brně

Dalibor Martínek: Nešťastné Brno. Kdy se dočká svého věhlasu? Snad napřesrok

Brno se stane středobodem evropského systému rychlovlaků. Asi tak za deset, spíš patnáct let. Plány už jsou hotové. Z Prahy do Brna za jednu hodinu. Přes Brno se bude rychlovlakem jezdit do Vídně, na Slovensko, do Polska.

Přečíst článek
Martin Kupka (ODS), ministr dopravy

Ministr dopravy Kupka: Dálniční známka by mohla zdražit. Ve hře je model: inflace a nové kilometry dálnic

O kolik zdraží dálniční známka a od kdy? To je žhavé a politicky ošidné téma pro ministra dopravy Martina Kupku. V době obří inflace není radno si zahrávat s dalším zdražováním. Kupka vymýšlí systém, který by byl automatický. Ať bude jakýkoliv, je zřejmé, že jízda po dálnici zdraží. V exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz se ministr také vrací ke konci šéfa Českých drah.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme