Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

letecký byznys - informace o tématu

Letadlo Aeroflotu

Letenky jsou skoro jednou tak dražší. Zlevňovat by mohly začít na podzim

Doba ultralevných letenek je pryč. Meziročně letenky v Česku zdražují o zhruba 40 procent, v porovnání s dobou před pandemií jsou výše o bezmála 30 procent.

Přečíst článek
Letiště, ilustrační foto

Chaos na letištích. Lufthansa ruší tisíce letů kvůli nedostatku personálu, další aerolinky kvůli stávkám

Přečíst článek

Jste v letadle? Nechovejte se jako hlupák. Americký úřad rozdal rekordní pokuty za nepříslušné chování

Přečíst článek
Letadlo Aeroflotu

Letadla Aeroflotu nesmí do Evropy. Rušíme veškeré spoje, zaragovaly aerolinky

Evropská unie v noci na pondělí uzavřela vzdušný prostor pro všechna ruská letadla včetně soukromých letounů tamních miliardářů.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Airbnb se oklepalo z pandemie. V zisku je i díky trendu „práce z pláže“

Delší pobyty, dražší nemovitosti a atraktivnější lokality vytáhly čisté zisky americké společnosti Airbnb za poslední čtvrtletí loňského roku k hranici 55 milionů dolarů. Šlo tak o druhý ziskový kvartál za sebou. Navzdory doznívající pandemii a omezení cestování byl rok 2021 nejsilnějším rokem společnosti, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Soukromý tryskáč, ilustrační foto

Doba přeje bohatým. Firmy nestíhají vyrábět bizjety, čeká se na ně roky

Poptávka po privátním létání vzkvétá. Dokonce do takové míry, že výrobci malých letadel, takzvaných byznys jetů, je nestíhají vyrábět. Zájemci musejí počítat s delšími dodacími lhůtami. Vyprázdnil se i trh s letadly z druhé ruky. Podle analytiků stojí za růstem poptávky koronavirová pandemie jen částečně. Větší vliv má rostoucí bohatství těch vůbec nejbohatších.

Přečíst článek
Delta Airlines

Amerika v pohybu. Nával na letištích před svátkem díkůvzdání testuje zesláblé aerolinky

Den díkůvzdání, který připadá na tento čtvrtek, pro Spojené státy znamená tradičně menší stěhování národa. Letos bude nápor na aerolinky i další přepravce ještě vyšší, protože loni byli Američané nabádáni, aby během velkého svátku zůstali doma. Letos jich podle odhadu za rodinou odcestuje přes 53 milionů.

Přečíst článek
Concorde

Letadlem z NY do Londýna za tři hodiny. Hledá se nový Concorde, ale jde to těžko

Letos mělo vzlétnout letadlo, které by ověřilo, že konstruktéři už brzy budou mít nástupce Concordu. Poletí však až za tři roky. Přesto se snad konečně zase přibližujeme dálkovým letům tak rychlým, že se při nich tělo nestačí rozbolet z dlouhého sezení. 

Přečíst článek
Letiště, ilustrační foto

Světové aerolinky jsou ve větší ztrátě, než se předpokládalo

Globální letecký průmysl se pomalu zotavuje z dopadů pandemie covidu na cestování. Aktuální analýza Mezinárodní sdružení letecké dopravy IATA ale upozorňuje na to, že ztráty aerolinek budou letos vyšší, než se předpokládalo.

Přečíst článek
George Clooney ve filmu Lítám v tom

Obchodní cestující, připoutejte se! Čekají nás turbulence

Den na cestách kvůli hodinovému obědu s klientem? To firmám již nezní jako dobře utracené peníze a čas. Pracovní cesty, tak jak je svět zná, jsou patrně záležitostí minulosti.

Přečíst článek
Lufthansa

Lufthansa prodá nové akcie se slevou. Chvátá se splacením státní půjčky

Německá letecká společnost Lufthansa chce získat 2,14 miliardy eur (54,4 miliardy korun) prodejem akcií s velkou slevou. Získané peníze pak využije na splacení finanční pomoci, kterou získala v době pandemie od německé vlády. Ta aerolinkám celkem schválila půjčku devět miliard eur. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Japan Airlines

Vysílené aerolinky lepí dluhy úvěry i bondy, pandemický vývoj jim nenahrává

Letecké společnosti po celém světě nepřestávají hromadit dluhy. Jejich výše už se přiblížila hranici 340 miliard dolarů. Díry v cash flow aerolinky lepí úvěry i emisí dluhopisů.

Přečíst článek
Soukromý tryskáč, ilustrační foto

Zlaté časy private jetů. Létají víc než před covidem

A poptávka po službách aerotaxíků stále roste, navzdory částečnému oživení letecké dopravy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme