Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kryptoměny: Bitcoin a další měny

Bitcoin zase roste na ceně. Vyplatí se do něj investovat?

Lukáš Kovanda: Mnozí rozumbradové viděli bitcoin mrtvý, ale zase roste na ceně. Vyplatí se do něj investovat?

Na podzim mnozí i čeští rozumbradové tancovali na hrobu bitcoinu, aniž se ovšem ujistili, že je skutečně mrtvý. Kopat do nemohoucího není morální v životě a není to prozíravé ani na trzích. Bitcoin od začátku letošního roku vyskočil o nějakých 40 procent a mlčení dřívějších rozumbradů je nyní ohlušující, míní hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Barry Silbert

Kryptomagnát viděl kolaps trhu přicházet, katastrofě ani tak zabránit nedokázal

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin býčí běh letos mine. Možná už ale dosáhl dna, tvrdí experti

Přečíst článek
Bitcoin si oproti listopadovému pádu burzy FTX polepšil o dvě třetiny

Znovuzrození bitcoinu? Oproti listopadovému pádu burzy FTX si polepšil o dvě třetiny

Největší kryptoměna bitcoin dnes vystoupala nad úroveň 21 tisíc dolarů (přes 465 tisíc korun). Kryptoměna posiluje díky optimismu, že inflace ve Spojených státech dosáhla vrcholu a bitcoin svého dna, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Crypto.com Arena je multifunkční aréna v americkém městě Los Angeles.

Burza Crypto.com a další propouštějí. Panují obavy o jejich solventnosti

Kryptoburza Crypto.com oznámila, že sníží svou pracovní sílu zhruba o 20 procent. Odvětví kryptoměn se od loňského krachu společnosti FTX potýká s problémy. Panují obavy ohledně rezerv a solventnosti firem z tohoto sektoru, připomněl zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Právníci zkrachovalé FTX „našli“ pět miliard dolarů. Bitcoin posiluje

Cena bitcoinu se poprvé po měsíci dostala nad 18 tisíc dolarů (zhruba 402 tisíc korun), a je tak nejvýše za poslední měsíc. Podle serveru CNBC této nejznámější kryptoměně pomohlo, že se právníkům podařilo zajistit pět miliard dolarů (112 miliard korun), které patřily zkrachovalé kryptoměnové burze FTX.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried odchází od soudu

Záporák roku. Povedlo se Samu Bankmanu-Friedovi zlikvidovat magii kolem krypta?

Kdyby se udílel titul pro největšího záporáka globálního byznysu, poprali by se o tento titul dva muži. Elon Musk a pak teprve třicetiletý Sam Bankman-Fried, o němž do letoška v Česku slyšelo jen pár zasvěcenců a čtenářů amerických byznysových magazínů. SBF, jak se mladíkovi běžně říká, totiž dokázal udělat takový průšvih na kryptoměnovém trhu, že se z něj tento oklepávat roky. Pokud se z něj vůbec oklepe. Zde je další příběh roku 2022.

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zlato si nevedlo špatně. Investory ale rozhodně nepotěšilo

Žlutý kov letos strádal a rok zakončuje tam, kde začal. Zlato ztratilo lesk. Jako uchovateli hodnoty mu začaly konkurovat kryptoměny a nemovitosti. Vysoké a bezrizikové výnosy krátkodobě nabídnou státní dluhopisy.

Přečíst článek
Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala na nejnižší hodnotu od začátku roku.

Krypto je pro seriózní investory mrtvá kočka, uvedl vlivný bankéř JP Morgan

Přílišná volatilita a s ní spojené absurdní riziko. To je podle hlavního stratéga JP Morgan Asset Management Jareda Grosse hlavní důvod, proč kryptoaktiva jsou pro většinu relevantních finančních institucí „efektivně neexistující“.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Padlý kryptobaron Bankman-Fried před soudem: Mám jen 100 tisíc dolarů

Jeho jmění se ještě před rokem odhadovalo na 26 miliard dolarů. Nyní padlý kryptobaron Sam Bankman-Fried před soudem přiznal, že má asi 100 tisíc dolarů. Soudit jej bude stejný muž, který rozkryl jeden z nejrozsáhlejších podvodů historie.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Dům z karet. Šéf kryptoburzy FTX okradl investory o dvě miliardy dolarů, tvrdí úřady

Za dlouholetý „domeček z karet“ označila způsob fungování kryptoměnové zkrachovalé burzy americká Komise pro cenné papíry (SEC). Zakladatel a šéf burzy Sam Bankman-Fried byl v pondělí zatčen na Bahamách a americkou komisí obviněn z podvodu. Podle komise nekalým způsobem vybral od investorů více než 1,8 miliardy dolarů (asi 41,4 miliardy korun). Spojené státy podle všeho požádají o jeho vydání.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Exšéf zkrachovalé kryptoburzy FTX byl zatčen na Bahamách

Úřady na Bahamách na základě americké žádosti zadržely Sama Bankmana-Frieda, zakladatele a ředitele americké kryptoměnové burzy FTX, která minulý měsíc zbankrotovala. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na newyorského federálního prokurátora Damiana Williamse. Ten také avizoval, že budou oznámeny nové informace ohledně trestního stíhání Sama Bankmana-Frieda. Ten má být podle bahamské policie dnes předveden před soud na karibském ostrově.

Přečíst článek
Martin Skalický (vlevo) a Dalibor Martínek při natáčení podcastu

Podcast: Investice do nemovitostí se vždy vyplatí. Kryptu jsem nepodlehl, říká investor Martin Skalický

Prošlapávali jsme v Česku cestu pro vznik nemovitostních fondů, říká Martin Skalický, který dlouhé roky řídil nemovitostní fond České spořitelny Reico. Ten jako jeden z prvních na českém trhu začal tvořit portfolio nemovitostí, do kterých bylo možné investovat peníze. Většina investorů byli drobní střadatelé. A jak Skalický říká: „Když pracujete s penězi investorů, a v otevřeném fondu jde z drtivé většiny o drobné střadatele, tak se zodpovědností usínáte a ráno se budíte.“

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme