Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční banka - informace o tématu

Komerční banka na Václavském náměstí

Další miliardová transakce. Komerční banka prodává budovu na Václaváku

Komerční banka prodává svoji budovu na prestižní adrese. Václavské náměstí 42. Informaci o prodeji budovy, kterou měla redakce newstream.cz, potvrdila ředitelka společnosti Knight Frank Zdenka Klapalová. Cenu transakce nechtěla komentovat.

Přečíst článek
Burzovní palác

Lukáš Kovanda: Pražská burza patří k nejvýkonnějším na světě. Víme proč

Pražská burza letos válcuje ostatní, málokde jinde ve světě lidé na akciích bohatnou tolik jako v Praze. Proč tomu tak je? Odpovídá ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Uzavřená pobočka ruské banky Sberbank s barvou potřísněnými dveřmi a výlohami na Strossmayerově náměstí v Praze 26. února 2022.

Garanční systém vyplatil klientům padlé Sberbank přes 25 miliard

Garanční systém finančního trhu vyplatil za 12 měsíců prostřednictvím poboček Komerční banky náhradu vkladů více než 87 tisíc klientů zkrachovalé Sberbank CZ. Získali 25,362 miliardy korun, to je 98 procent celkových nároků. Největší výplata náhrad vkladů v historii českého systému pojištění vkladů pokračuje i rok po pádu Sberbank CZ.

Přečíst článek
Burzovní palác

Pražské akcie zabodovaly. Index PX uzavřel nejvýš za téměř 10 měsíců

Index pražské burzy ve středu posílil o 1,39 procenta na 1374,8 bodu. Je to jeho nejvyšší závěrečná hodnota za posledních devět a půl měsíce. K růstu mu dnes pomohly především emise bankovní skupiny Erste a společnosti ČEZ.

Přečíst článek
Komerční banka

Čistý zisk Komerční banky vzrostl loni meziročně o dvě pětiny

Čistý zisk Komerční banky vzrostl v roce 2022 meziročně o 37,9 procenta na 17,6 miliardy korun. Výnosy bance stouply o 23,2 procenta na 38,6 miliardy. Vyplývá to z údajů, které banka zveřejnila.

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

Pražská burza posílila na nejvyšší úroveň od června. Nahoru ji táhne ČEZ

Pražská burza po mírném úterním poklesu znovu posílila na nejvyšší úroveň od loňského června. Index PX dnes stoupl o 0,97. Vyšší byl naposledy loni 9. června. Nahoru burzu táhly především akcie energetické firmy ČEZ.

Přečíst článek
Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Haubová z Komerční banky bude předsedat Mezinárodní obchodní komoře v ČR

Novou předsedkyní české odbočky Mezinárodní obchodní komory (ICC ČR) je od 1. ledna Jitka Haubová. Ve funkci vystřídala Miloše Olíka, který se stane místopředsedou. Výkonným ředitelem ICC ČR je i nadále Karel Machotka.

Přečíst článek
Burza cenných papírů Praha

České akcie se loni držely mimo zájem investorů

Na pražské burze se loni zobchodovaly akcie za 166 miliard korun, šestina toho, co před 15 lety. Hodnota indexu PX, hlavního indexu burzy, loni podle analytiků meziročně klesla o 15,7 procenta. Hodnota indexu PX-TR, do jehož výkonnosti je započítán dividendový výnos, se snížila o 9,1 procenta, uvedla burza.

Přečíst článek

Banky varují klienty, ať zaplatí včas. Některé platby lze poslat naposledy dnes

Největší problémy mohou nastat u plateb na stavební spoření nebo penzijní připojištění. Klienti tak mohou přijít o část státní podpory.

Přečíst článek
Banka roku 2022, vítězové

Bankou roku je Komerční banka, pojišťovnou opět Kooperativa

V hlavní kategorii 21. ročníku Mastercard Banka roku zvítězila Komerční banka, ocenění Pojišťovna roku získala Kooperativa. Ocenění Bankéř roku obhájil generální ředitel České spořitelny Tomáš Salomon. Pojišťovákem roku se stal generální ředitel finanční skupiny UNIQA v ČR a SR Martin Žáček.

Přečíst článek
Komerční banka

Komerční banka vyplatí dividendy v obdobné výši jako před covidem

Akcionáři Komerční banky (KB) schválili návrh představenstva vyplatit dividendy z nerozděleného zisku 10,55 miliardy korun, tedy 55,50 koruny na akcii před zdaněním. Hlasování se uskutečnilo per rollam, tedy neprezenčně, uvedla banka. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 30. listopadu. Splatná bude 22. prosince letošního roku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme