Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeff Bezos - informace o tématu

Superjachta (ilustrační foto)

Boháči se bojí inflace, a tak utrácejí. Prodej superjachet byl loni rekordní

Vloni se prodalo téměř devět set superjachet. Podobně dobře se nejdražší plavidla prodávala jen v roce 2007, tedy v roce předcházejícím pádu burz a následné hluboké finanční krizi, upozorňuje společnost VesselsValue, která prodeje drahých lodí dlouhodobě sleduje.

Přečíst článek
Superjachta Seven Seas Stevena Spielberga

Levné peníze jsou znát. Ceny superjachet jdou do závratných výšin

Režisér Steven Spielberg prodal svou jachtu, za níž požadoval 158 milionů dolarů. Jeff Bezos si objednal novou loď u prestižního nizozemského výrobce Oceanco. Její cena by se měla vyšplhat na půl miliardy dolarů.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk: Ukažte mi, jak za šest miliard dolarů zničit hlad, a prodám akcie Tesly

Když mi dokážete, jak za šest miliard dolarů vymýtíte hlad ve světě, prodám akcie Tesly a přispěju na to. Organizaci spojených národů to vzkázal miliardář a vizionář Elon Musk v reakci na výzvu – či možná jen rýpnutí – ředitele Světového potravinového programu OSN Davida Beasleyho. Ten vyzval Muska a také druhého nejbohatšího muže planety a spolumajitele Amazonu Jeffa Bezose, že jen procento jejich majetku by pomohlo vyřešit světový hlad.

Přečíst článek
Jeff Bezos astronautem

Bezos postaví hotel ve vesmíru. Otevře do konce desetiletí

Komerční vesmírnou stanici se chystá do konce desetiletí vypustit soukromá americká kosmická společnost Blue Origin, kterou vlastní zakladatel internetového prodejce Amazon Jeff Bezos. Na oznámení podniku dnes upozornil zpravodajský server BBC. Zveřejněný propagační materiál uvádí, že komerčně zaměřená stanice Orbital Reef bude moci hostit až deset lidí.

Přečíst článek
Amazon, budova

Amazon v Česku se rozroste. Na Přerovsku otevře distribuční centrum

Internetový prodejce Amazon buduje v Kojetíně na Přerovsku nové distribuční centrum, ve kterém vznikne více než 2000 pracovních míst. Stavba logistického centra bude v průmyslovém parku na kraji Kojetína dokončena příští rok, jeho plné zprovoznění je naplánováno na rok 2023.

Přečíst článek
Jeff Bezos astronautem

NASA stopla práce na lunárním modulu od Muskovy SpaceX, může za to Bezos

NASA zastavila práce na lunárním modulu, který vyvíjela společně s se společností SpaceX miliardáře Elona Muska. Učinila tak kvůli žalobě, kterou podal Muskův rival Jeff Bezos.

Přečíst článek
Richard  Branson

Branson prodal část Virgin Galactic. Peníze použije na rozvoj firmy

Britský miliardář Richard Branson prodal za téměř 300 milionů USD (6,5 miliardy korun) část svého podílu ve společnosti Virgin Galactic Holdings.

Přečíst článek
Nikl

Bezos, Gates i Bloomberg se upnuli na nikl. Hledají ho v Grónsku

Společnost KoBolt Metals, kterou podporují miliardáři Jeff Bezos a Bill Gates a která se věnuje těžařskému průzkumu, podepsala s firmou Bluejay Mining smlouvu o průzkumu v Grónsku. Bude tam hledat klíčové suroviny, které se používají při výrobě elektromobilů, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Zlatá ryba, ilustrační foto

Klub těch opravdu nejbohatších se za poslední rok rozrostl

Majetek v hodnotě 100 a více miliard dolarů má v současnosti celkem deset lidí. Nejčastěji zakladatelé big tech firem.

Přečíst článek
Jeff Bezos
video

Jeff Bezos si splnil sen. Podíval se do vesmíru

Podívejte se na unikátní snímky z mnohaleté cesty zakladatele Amazonu od nápadu po skutečný let nad zemský povrch. A srovnejte jej s Richardem Bransonem.

Přečíst článek
Suborbitální letadlo Virgin Galactic

Dobývání vesmíru může udělat miliardáře z každého. Jak na to?

Jeff Bezos již za pár hodin odstartuje do vesmíru, rozšíří tak řady miliardářů, jejichž byznys překonal zemskou tíži. Díky různým nástrojům může na vesmíru profitovat doslova každý.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme