Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeff Bezos - informace o tématu

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Štědrá konference o klimatu. Bezos a Gatesovi dají miliardy dolarů na ochranu přírody

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel Amazonu Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard korun) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Nadace Billa a Melindy Gatesových poskytne 1,4 miliardy dolarů (34 miliard Kč) malým zemědělcům v Africe a v Asii, aby se mohli lépe přizpůsobit změnám klimatu. Obě zprávy byly oznámeny v den zahájení mezinárodní klimatické konference COP27.

Přečíst článek

Amazon snížil výhled na Vánoce, Bezosovi hrozí pátý největší propad majetku mezi miliardáři

Přečíst článek

Biohacking: Trend, jak „žít věčně" podle miliardářů. Dozvíte se v obsáhlém seriálu

Přečíst článek
Sergej Brin a Nicole Shanahanová jsou dalším miliardářským párem, který se v posledních letech rozvádí.

Gatesovi, Bezosovi... a znovu Sergej Brin. Další miliardářský rozvod a boj o majetek

Spoluzakladatel Googlu a aktuálně šestý nejbohatší obyvatel planety Sergej Brin před sedmi lety plnil stránky novin a homepage serverů kvůli svému rozvodu s Annou Wojcickou. Ale asi mu není souzeno – po třech letech dalšího manželství s Nicole Shanahanovou požádal o rozvod a celý proces dělení miliardového majetku absolvuje podruhé, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Elon Musk

Pět set nejbohatších na světě letos ztratilo přes bilion dolarů, nejvíce Musk a zakladatel Binance

Pět set nejbohatších lidí na světě podle indexu miliardářů agentury Bloomberg letos ztratilo dohromady 1,4 bilionu dolarů (asi 33,1 bilionu korun), včetně 206 miliard dolarů jen toto pondělí. Mezi pěti nejvíce postiženými nechybí již tradiční lídr žebříčku Elon Musk, Jeff Bezos či Mark Zuckerberg. Letošní vývoj je tak zcela opačný než loni, kdy jmění pětistovky nejmovitějších na světě stouplo úhrnem o bilion dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Bezos se opět opřel do Bidena. Viní ho z vysoké inflace, která „ožebračí“ nejchudší Američany

Americký miliardář a zakladatel Amazonu Jeff Bezos znovu zkritizoval kroky Bidenovy administrativy, které zrychlily inflaci. Ta v posledních měsících v USA vystoupala ke 40letému maximu. V nedělním tweetu Bezos mimo jiné zdůraznil, že „špatné směřování zemi nepomáhá.“

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel Amazonu

Peklo zamrzlo. Amazon se propadl do ztráty, Bezos chudne

Největší internetový obchod světa se propadl do ztráty poprvé od roku 2015. V reakci na zprávu se jeho akcie propadají o deset procent a táhnou s sebou dolů i hodnotu majetku Jeffa Bezose. Důvodem jsou pomalé nárůsty tržeb a velká investice do elektromobility.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Zuckerbergova ochranka stála desítky milionů dolarů, patnáctkrát více než Bezosova

Facebook má nejen téměř tři miliardy uživatelů a tedy větších, či menších příznivců, ale i odpůrců. A to zřejmě v některých případech takových, že je třeba zakladatele a hlavní mozek sociální sítě pečlivě střežit. Náklady na jeho ochranu loni mnohonásobně převyšovaly podobné služby dalším nejbohatším lidem a nejmocnějším manažerům na světě, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Forbes: Musk je nejbohatší na světě, předběhl Bezose

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle žebříčku časopisu Forbes šéf automobilky Tesla Elon Musk s majetkem 219 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Z Čechů letos skončila nejvýše, na 104. místě, Renáta Kellnerová s rodinou (16,9 miliardy dolarů).

Přečíst článek
Warren Buffett

Zatímco Bezos i Musk chudnou, Buffett bohatne. Je zpět mezi dolarovými stamiliardáři

Zatímco ostatní chudnou, Warren Buffett bohatne. Investor, který je známý svým vlažným postojem k akciím technologických firem, se vrátil do pětice nejbohatších lidí na světě. Upozornil na to server agentury Bloomberg. Podařilo se mu to i díky sázce na akcie ropné společnosti Occidental Petroleum.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin má podle nejodvážnějších odhadů majetek větší než Jeff Bezos nebo Bill Gates.

Majetek Putina? Možná větší než Bezose či Gatese

Evropská unie, Velká Británie, USA a Kanada se rozhodly kvůli vpádu ruských vojsk na Ukrajinu zmrazit i majetek ruského prezidenta Vladimira Putina (a také ministra zahraničí Sergeje Lavrova). Podle dostupných odhadů Putin přitom patří mezi nejbohatší lidi na světě, ovšem přesný rozsah jeho majetku je stále předmětem polemik, uvedl časopis Fortune. Dopady jakýchkoli sankcí mířících přímo proti šéfovi Kremlu je tak podle něj těžké měřit.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto

Amazon v USA zdraží službu Prime

Amazon zažil slušný závěr roku, v posledním čtvrtletí zdvojnásobil čistý zisk na 7,2 miliardy dolarů. Firma také oznámila, že v USA zdraží službu Prime. Američané si připlatí navíc 20 dolarů, měsíčně je tak sledování filmů a seriálů online vyjde na 139 dolarů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme