Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Izrael - informace o tématu

Francie vyšetřuje, zda za kresbami Davidovy hvězdy na domech v Paříži není Rusko

Záhadné malby Davidovy hvězdy na pařížských domech. Za jejich vznikem zřejmě stojí Rusové

Francouzští vyšetřovatelé prověřují možnost, že za desítkami kreseb Davidovy hvězdy v Paříži stojí Rusko. Minulý týden byl v souvislosti se symbolem, kterým nacisté v období druhé světové války označovali Židy, zatčen moldavský pár. Podle rozhlasové stanice France Info oba zadržení vyšetřovatelům řekli, že to udělali na žádost jednoho Rusa výměnou za peníze.

Přečíst článek
Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Lukáš Kovanda: Odkládání pozemní invaze Izraele do Gazy zlevňuje pohonné hmoty v Česku

Přečíst článek
Vláda projednala nákup protiletadlových střel z Izraele za tři miliardy

Vláda projednala nákup protiletadlových střel z Izraele za tři miliardy

Nákup 48 protiletadlových střel I-Derby Long Range za 2,8 miliardy korun bez DPH ve středu projednala vláda. Smlouva s izraelskou vládou má být podepsána do konce října, uvedlo ministerstvo obrany (MO).

Přečíst článek
Český premiér Petr Fiala

Premiér Fiala společně s rakouským kancléřem Nehammerem navštíví Izrael

Premiér Petr Fiala (ODS) se ve středu setká v Izraeli se svým protějškem Benjaminem Netanjahuem a prezidentem Jicchakem Herzogem. Cílem jednání bude podpora Izraele včetně koordinace v kontextu Evropské rady, která zasedá od čtvrtka v Bruselu, uvedl mluvčí vlády Václav Smolka. Společně s Fialou letí do Izraele rakouský kancléř Karl Nehammer.

Přečíst článek
Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Až 45 korun za litr. Situace na Blízkém východě může vyhnat ceny pohonných hmot v Česku

Průměrná cena benzinu v Česku klesá hlouběji pod úroveň 40 korun za litr, tempo jeho zlevňování ale zpomaluje. Za poslední týden zlevnil natural o 33 haléřů na 39,57 koruny. O 29 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 39,88 koruny. Cena nafty se po necelém měsíci dostala v uplynulém týdnu pod hodnotu 40 korun za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje. Po předchozím několikaměsíčním zdražování klesají průměrné ceny pohonných hmot třetí týden v řadě.

Přečíst článek
Netanjahu

Netanjahuův soudný den se blíží, píše Reuters

Jednomu z ministrů izraelské vlády byl odepřen vstup na nemocniční návštěvu. Na osobní strážce dalšího ministra chrstl kávu pozůstalý. Třetí ministryni lidé nadávali do „zrádkyn“ a „hlupaček“, když přišla utěšit rodiny evakuované během hrůzných chvil. Šokující masakr, který 7. října spáchali ozbrojenci Hamásu, Izraelce vzájemně sblížil. Vládě, která je všeobecně obviňována z toho, že upustila od ostražitosti a zatáhla zemi do války v Gaze, která otřásá celým regionem, však projevují jen málo náklonnosti. Ať už to dopadne jakkoli, premiéra Benjamina Netanjahua po rekordně dlouhé politické kariéře čeká soudný den, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Americký ministr zahraničí Antony Blinken a korunní princ Saúdské Arábie Muhammad bin Salmán

Blinken jednal s korunním princem Muhammadem bin Salmánem

Americký ministr zahraničí Antony Blinken a korunní princ Saúdské Arábie Muhammad bin Salmán se shodli na důležitosti stability na Blízkém východě a ochrany civilistů v souvislosti s pokračujícím konfliktem mezi Izraelem a islamistickým hnutím Hamás. O jednání, které trvalo „něco pod hodinu“, informovala agentura Reuters. Blinken podle Reuters cestu po Blízkém východě prodlouží a v pondělí se vrátí do Izraele k dalším jednáním.

Přečíst článek
FED zatím nemění úrové sazby

Týden tradera: Investoři sázejí na poklidný podzim, sazby ale zůstanou vyšší

Trhy se v uplynulém týdnu poměrně zotavily. Přes nárůst rizik v kontextu konfliktu Izraele s Gazou se zdá, že investoři sázejí na silný konec roku. Výnosy amerických dluhopisů tak klesaly v návaznosti na „holubičí“ spekulace o konci růstu sazeb. A jaké události hrály v daném období prim?

Přečíst článek
Konflikt v Izraeli pokračuje sedmým dnem, Izraelci operují za hranicí Pásma Gazy

Týden války v Izraeli. Tisíce mrtvých civilistů, roste strach z možných útoků hnutí Hizballáh

Izraelská armáda už týden bojuje s islamistickým hnutím Hamás, které minulou sobotu podniklo na Izrael bezprecedentní útok z Pásma Gazy. Počet obětí podle posledních bilancí úřadů vzrostl na 2269 mrtvých Palestinců a nejméně 1300 Izraelců, z toho převážná část civilistů.

Přečíst článek
Jak ovlivní válečný konflikt v Izraeli startupový svět?

Roman Nováček: Jak ovlivní válečný konflikt v Izraeli startupový svět?

Válečný konflikt v Izraeli je obrovskou lidskou tragédií. Jeho dopady budou citelné napříč všemi oblastmi. Jaké důsledky může mít tato nešťastná událost pro startupový svět, představuje ve svém komentáři investor a expert na startupy Roman Nováček.

Přečíst článek
EU vyzvala Muska, aby v souvislosti s válkou v Izraeli zakročil proti dezinformacím na X

EU vyzvala Muska, aby v souvislosti s válkou v Izraeli zakročil proti dezinformacím na X

Eurokomisař pro vnitřní trh Thierry Breton vyzval v úterý majitele sociální sítě X, Elona Muska, aby zakročil proti dezinformacím, které se na ní šíří v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamás, uvedla agentura Reuters, podle níž dal komisař Muskovi 24 hodin na reakci.

Přečíst článek
Počet obětí útoku radikálního hnutí Hamás na Izrael stoupl už na 1200

Čísla stále rostou. Počet obětí po útoku Hamásu stoupl už na 1200, zraněných jsou tisíce

Počet obětí víkendového útoku palestinského radikálního hnutí Hamás na Izrael stoupl už na 1200, uvedla izraelská veřejnoprávní televize Kan. Dosud izraelské úřady hovořily o tom, že si nejhorší útok za desítky let vyžádal 1000 životů. Zraněných je v Izraeli kolem 2900. Izrael dále útočil na cíle Hamásu v Pásmu Gazy a přes 70 jich podle své armády zasáhl.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme