Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Itálie - informace o tématu

Až na středověké zdivo a dřevěné trámy, tak by se dala charakterizovat radikální rekonstrukce dvou bytů v italském paláci.

Sádrokarton a středověké trámy. Tak dopadla přeměna bytů v italském paláci

Až na středověké zdivo a dřevěné trámy, tak by se dala charakterizovat radikální rekonstrukce dvou bytů v jednom z paláců v Lombardii. Výsledkem zásahu italsko-amerického studia Alepreda architecture jsou dva pohodlné byty, v nichž hlavní roli hrají původní historické detaily a moderní materiály.

Přečíst článek

Vila v Římě bude nejdráž prodanou rezidenční nemovitostí. Petice tlačí na premiéra, aby prodej zarazil

Přečíst článek
Sloane Square v Londýně

Muž obviněný z realitního podvodu vůči Vatikánu bude vydán do Itálie

Další problém Vatikánu s nákupem luxusních realit v Londýně spěje k italskému soudu. Gianluigi Torzi obviněný z toho, že z vatikánských úředníků vymámil peníze na nákup luxusního domu na Sloane Square v Chelsea (na snímku), by měl být poslán zpět do Itálie, kde bude čelit trestnímu stíhání, rozhodl londýnský soudce. Vatikán prostřednictvím Torziho utratil za bývalý obchodní dům Harrods v roce 2018 asi 350 milionů eur (téměř devět miliard korun).

Přečíst článek
Telecom Italia

Telecom Italia chtějí koupit Američané. Nabízí málo, tvrdí francouzský vlastník

Americký investiční fond KKR nabídnul 10,8 miliardy eur (275,1 miliardy korun) za největší italskou telekomunikační společnost Telecom Italia (TIM). Ta v neděli oznámila, že záměrem KKR je pak stáhnout akcie podniku z burzy.

Přečíst článek
Domy za jedno euro. Víme, kde všude je nabízí. Historické centrum městečka Ragusa Ibla na Sicílii.

Domy za jedno euro. Víme, kde všude je nabízí

S možností pořídit si dům za jedno euro přišlo před několika lety pár městeček na Sicílii. V současné době se k projektu připojilo přes 40 italských obcí a zdá se, že levné nemovitosti si nachází své kupce. Která města dům za euro nabízí a jak tento koncept vůbec funguje?

Přečíst článek
Alitalia, ilustrační foto

Nástupce italské Alitalie dostane od státu 1,35 miliardy eur

Evropská komise schválila státní investici 1,35 miliardy eur (34,2 miliardy korun) novým italským aerolinkám Italia Trasporto Aereo (ITA), které jsou nástupcem ztrátových aerolinek Alitalia.

Přečíst článek
Ferrari

Benzin navždy. Itálie v Bruselu lobbuje za výjimku pro ferrari a lamborgini

Itálie žádá Brusel, aby ferrari a lamborgini mohly mít spalovací motor i po roce 2035. Auta pro bohaté by tak na rozdíl od těch pro chudší tolik nezdražovala.

Přečíst článek
Superjachta Dilbar

Kde kotví miliardáři? Letošním hitem je Itálie

V srpnu kotvilo nejvíc takzvaných superjachet u pobřeží Itálie. Naopak v USA jejich počty výrazně propadají.

Přečíst článek
Ruiny se díky architektovi proměnily na luxusní hotel.

Italský architekt z tisíc let starých ruin vytvořil luxusní hotel

Tisíc let starý hrad v italském regionu Umbria, napůl cesty mezi Florencií a Římem, si v roce 1984 pořídil místní architekt a designér Benedikt Bolza. A od té doby starobylý objekt obývá a přestavuje, s maximálním respektem k historii.

Přečíst článek
Město Maenza se nachází 70 kilometrů jihovýchodně od Říma.

Italské město u Říma prodává domy. Za jedno euro mají i výhled na moře

Výprodej domů za jedno euro v Itálii pokračuje. Tentokrát se do nabídky dostaly historické nemovitosti poblíž Říma. 

Přečíst článek
Banca Monte dei Paschi di Siena v Pise

UniCredit jedná o převzetí nejstarší banky světa Monte dei Paschi di Siena

UniCredit jedná o koupi nejstarší banky světa. Historie Banca Monte dei Paschi di Siena sahá až do roku 1472. Tíží ji ale dlouhodobé problémy a někteří ekonomové ji dokonce označují za „hnisající ránu italského finančního systému“.

Přečíst článek
Koloseum, římská památka

Itálie chce přilepšit státní kase prodejem Kolosea, tedy jeho digitální podoby

Itálie se chystá v dražbě nabídnout svou ikonickou památku, římské Koloseum. Alespoň tedy jeho digitální podobu, prostřednictvím technologie nezaměnitelného tokenu (NFT), píše list La Repubblica.

Přečíst článek
Reklama

News box

Polsko investuje zhruba 58 miliard korun do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, ohlásil premiér Donald Tusk. Šéf vlády představil plán zlepšení obrany asi 400 kilometrů dlouhého úseku polské hranice. Projekt nazvaný Východní štít má současně odstrašit potenciálního agresora.
Dělníci na pražské Národní třídě vyzdvihli jeřáby první ze dvou pohyblivých plastik a umisťují ji na fasádu obchodního domu Máj. Autorem několikametrových motýlů, jejichž trupy jsou napodobeninami stíhaček spitfire, je výtvarník David Černý. Jak dlouho umístění soch potrvá, zatím není jasné, podle mluvčí investora Michaely Fialové Rozšafné lidé uvidí umělecká díla od neděle 19. května. Kvůli instalaci fialovo-tyrkysového díla je uzavřena část Národní třídy a na místě jsou jeřáby a další technika.
Soud na Slovensku poslal do vazby muže obviněného ze středečního atentátu na premiéra Roberta Fica. O rozhodnutí soudce Specializovaného trestního soudu informovala mluvčí tohoto soudu Katarína Kudjáková. Obviněnému, jímž je podle slovenských médií 71letý spisovatel a aktivista Juraj Cintula, za pokus o vraždu hrozí 25 vězení nebo doživotí. Fico, kterého útočník z bezprostřední blízkosti několikrát postřelil, je podle informací nemocnice při vědomí a ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu.
Ve válce 🪖Izraele proti Hamásu v Pásmu Gazy přišlo od 7. října o život nejméně 35 tisíc Palestinců, z toho 83 jen za uplynulý den, a 79 tisíc jich utrpělo zranění. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví ovládané tímto radikálním palestinským hnutím. Izraelská armáda předtím podle webu The Times of Israel uvedla, že její 🛩️letectvo za poslední den udeřilo v celém Pásmu Gazy na více než 70 cílů. Jeden z náletů v Rafáhu podle ní zabil vysoce postaveného příslušníka Palestinského islámského džihádu.
Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu. Uvedla to při dnešním vyjádření pro média ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Páteční operace 🩻podle ní přispěla ke zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády. Vicepremiér Robert Kaliňák uvedl, že pozitivní prognóza Ficova zdravotního stavu je blízko, ale jeho převoz do Bratislavy zatím možný není. Premiér je při vědomí.
Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Reklama
Reklama
Doporučujeme