Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hospodářský růst - informace o tématu

Hodnota indického akciového trhu může za 20 let stoupnout i desetkrát

Indie pádí směle vpřed. Hodnota akciového trhu země může stoupnout i desetinásobně

Hodnota indického akciového trhu může v příštích 20 letech stoupnout i desetinásobně a dosáhnout nejméně 40 bilionů dolarů (946,4 bilionu korun), myslí si analytici oslovení zpravodajským serverem CNBC.

Přečíst článek

Čínská ekonomika neroste. Prezident Si v projevu uklidňoval lid, vyzýval k budování socialismu a rýpl si do Západu

Přečíst článek

Hrozba stagflace v eurozóně sílí. Inflace vyrostla na rekord, růst je minimální

Přečíst článek
Moskva, mrakodrapy

Blíží se krize? Ve světě to poznají podle mrakodrapů, v Česku podle chlebíčků na rautech

V Česku se používá ohňostrojový nebo chlebíčkový model hospodářské kondice státu. Američané, jejichž burza funguje nepřetržitě již staletí, mají ještě sofistikovanější modely. Prosperitu odvozují i podle spodního prádla mužů nebo podle délky sukní zaměstnaných žen, připomíná CNBC.

Přečíst článek
Jiří Rusnok, guvernér ČNB

Jan Bureš: Rusnok se bojí o hospodářský růst, jestřábí politika zařadí zpátečku

Guvernér Jiří Rusnok během víkendu načrtl velmi pochmurnou vizi pro českou ekonomiku v tomto roce. V ČT hovořil o tom, že v důsledku války na Ukrajině „...na konci roku budeme rádi za černou nulu“. I když zdůraznil, že se jedná o jeho soukromý názor a neopírá se o novou prognózu, jeho výroky poměrně jasně ukazují, jak vnímá rizika spojená s ruskou invazí na Ukrajinu.

Přečíst článek
Německý kancléř Olaf Scholz

Německá ekonomika pošlape hůř, než se čekalo. Vláda to zatím tají

Německá vláda výrazně sníží výhled letošního hospodářského růstu, píše s odkazem na své zdroje web časopisu Der Spiegel. Nově ho odhaduje na 3,6 procenta místo v říjnu uváděných 4,1 procenta. Oficiálně vláda odhad zveřejní ve výroční hospodářské zprávě, kterou příští týden představí německý ministr hospodářství a ochrany klimatu Robert Habeck.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Pandemie neřekla poslední slovo a ještě ovlivní ekonomiku, shodují se byznysmeni

V následujících měsících globální hospodářství stále poroste, shodují se podnikatelé oslovení poradenskou společností McKinsey. Optimismus však vyjadřuje stále méně z nich. Hlavními riziky jsou nadále pandemie, ale také inflace. Obavy byznysmenů jsou přitom odlišné kontinent od kontinentu.

Přečíst článek
EU, ilustrační foto

Ekonomika evropské sedmadvacítky se po recesi vrátila k růstu

Ekonomika Evropské unie ve druhém čtvrtletí po dvojité recesi způsobené koronavirovou pandemií opět vzrostla, a to o 2,1 procenta.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Lukáš Kovanda: Schillerová by měla zahájit ozdravení veřejných financí

Ministerstvo financí si pesimistickou prognózou připravuje půdu pro hájení hlubokého deficitu. Mělo by usilovněji zapracovat na strategii ozdravení veřejných financí, jinak Česku draze „ujede vlak“.

Přečíst článek
Euro - Ilustrační fotka

Německá ekonomika se zotavuje. Růst nadále blokují problémy s dodávkami

Hrubý domácí produkt (HDP) Německa se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 1,6 procenta po dvouprocentním poklesu v prvním kvartálu. Ve své zpřesněné zprávě to oznámil spolkový statistický úřad.

Přečíst článek
Čínský export, ilustrační foto

Čínská ekonomika vzrostla o 7,9 procenta, dynamika růstu zpomaluje

Tempo růstu HDP Číny ve druhém čtvrtletí zvolnilo. Druhá největší světová ekonomika meziročně vzrostla o 7,9 procenta, je to méně, než odhadovali analytici.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk amerického výrobce elektromobilů Tesla 🔌🚗 v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 55 procent na 1,13 miliardy dolarů 💰 (26,6 miliardy korun) a tržby se snížily poprvé za čtyři roky. Vyplývá to z prohlášení zveřejněného v noci na dnešek. Automobilka však současně oznámila, že urychlí výrobu nových, cenově dostupnějších vozidel, což poslalo její akcie vzhůru.
Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme