Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fio Banka - informace o tématu

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Pětiprocentní sazba na spořicích účtech od října mizí. Nejlepší bude už jen se čtyřkou

Reakce tuzemských bank na snižování sazeb ČNB poslední zářijovou středu na sebe nenechá dlouho čekat. Pro banky to je klíčový faktor. Od srpna klesly sazby ve většině z nich a nyní zase o něco poklesnou už v nejbližších dnech. Bankovní domy to zatím příliš avizovat nechtějí, ale u mnohých je stávající sazba pro spořicí účty stanovená jen do konce září. Aktuálně je nejvyšší sazba ještě nad pět procent, ale i ta od posledního zářijového dne také klesne. Podívejte se, jaké sazby nyní banky na spořicích účtech nabízejí a jak se to kde bude měnit.

Přečíst článek
Děti méně trpí ADHD

Srovnání nejlepších dětských účtů. Které banky lákají školáky na štědré bonusy

Přečíst článek

Poplatek za předčasně splacenou hypotéku od září vzroste. Víme, ve kterých bankách

Přečíst článek

Spořicí účty teď nejčastěji začínají čtyřkou. Pětiprocentní sazba ale ještě pořád existuje

Přečíst článek

AKTUALIZOVÁNO - Nejlepší letní spořicí účty bank začínají stále ještě pětkou

Přečíst článek
Kreditní karta, ilustrační foto

Opatrnosti není nikdy dost. Jak nastavit platební kartu před zneužitím v cizině?

Víte, jak si zabezpečit platební kartu, aby vám ji nezneužili na cestách podvodníci? Možností je několik, ale pouze jedna tuzemská banka zatím umí u svých platebních karet i geoblokaci, tedy zákaz plateb kartou podle zemí či kontinentů. Zjistili jsme, jak to funguje, které další banky tuto službu v Česku plánují zavést a jaké jsou další možnosti pro ochranu karty před zneužitím v cizině.

Přečíst článek
Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Bleskové europlatby musí do roku 2027 zvládat všechny banky. V Česku to zatím umí jen tři

Europlatby za pár sekund jako první z běžných retailových bank v Česku už umí posílat i Fio banka. Okamžité platby v eurech v rámci Evropské unie trvají pár vteřin a jsou zdarma. Ostatní retailové banky v Česku si zatím s touto službou dávají na čas. Do roku 2027 je ale musí povinně zavést podle regulace EU všechny. Přečtěte si, kdy je plánují banky v Česku zavádět.

Přečíst článek
Sazby nejlepších spořicích účtů se točí kolem pěti procent a další poklesy jsou na obzoru

Nejlepší spořicí účty? Sazby nad pět procent už má jen pár bank

V prvním květnovém týdnu Bankovní rada ČNB snížila sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta a reakce tuzemských bank na sebe nenechala dlouho čekat. Ke snižování sazeb na spořicích účtech už sahá řada bankovních domů. Nejčastěji se sazba zastavuje mezi 4 až 5 procenty. Podívejte se, na kterých spořicích účtech máte nyní šanci na největší zhodnocení svých úspor.

Přečíst článek

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Půl roku po zavedení bankovní novinky s názvem Platby na kontakt se přidává ke službě nově i Moneta Money Bank. Službu, která umožňuje odeslání peněz na účet kolegy či známého jen s uvedením jeho telefonního čísla, umožňuje v Česku nyní už sedm bank. Shrnujeme, které banky tyto platby umí a jak to vše funguje.

Přečíst článek

Nejlepší sazby na termínovaných účtech už byly. A klesat budou dál

S tím, jak klesají sazby na spořicích účtech, snižují banky pochopitelně i sazby na termínovaných vkladech. Zatímco šestkovou sazbu na spořicím účtu máte ještě šanci získat v několika bankách, na termínovaném vkladu to je téměř nemožné. Má ji jen jedna banka a s podmínkou investice. Nejlepší sazby tedy začínají pětkou, častěji spíš čtyřkou. Podívejte se, na kterých termínovaných účtech nyní zhodnotíte své peníze nejvíce.

Přečíst článek

Sazbu začínající šestkou má u spořicího účtu už jen trojice bank. Bez složitých podmínek to jsou jen dvě

Na březnové snížení úrokových sazeb ČNB na 5,75 procenta už stihla zareagovat i část bank, a to mírným snížením sazeb u spořicích účtů. Zatím sice ještě nedošlo k úplně masivnímu sešupu, ale trend poklesu je až na výjimky jasný. Jedinou bankou, která šla proti trendu a sazbu naopak zvedla, je Trinity Bank se 6,31 procenta. Sazbu spořicího účtu se šestkou už pak mají jen dvě další banky. Stále více bank si ovšem začíná klást více a více podmínek pro poskytnutí lepší sazby na spořicím účtu. Kdo podmínky nedodrží, má zhodnocení úspor mnohde úplně mizivé.

Přečíst článek
Fio banka

Fio Banka loni zvýšila svůj čistý zisk téměř o polovinu

Čistý zisk Fio banky loni vzrostl téměř o polovinu. Zvýšil se o 48,8 procenta na 6,4 miliardy korun. Objem vkladů stoupl o 13,7 procenta na 241,2 miliardy korun. Bance vzrostla také bilanční suma a přibylo klientů.

Přečíst článek

Banky po rozhodnutí ČNB neotálejí a snižují úroky na spořicích účtech

Pokles úrokových sazeb centrální banky začínají zohledňovat i banky ve svých spořicích produktech. Některé z nich základní sazby snížily či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazby bank na spořicích účtech stále lehce převyšují šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek rozhodla o snížení základní sazby o půl bodu na 6,25 procenta, koncem prosince ji snížila o čtvrt bodu.

Přečíst článek
Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Bezhotovostní placení už nemusí být závislé jen na terminálu jako v minulosti. Obchodníci, kteří se zdráhali si pořídit platební terminál kvůli poplatkům, mají nově na výběr další variantu, jak u nich mohou zákazníci platit kartou v mobilu. Obchodníkům bude ke zprovoznění stačit jen vlastní mobil s aplikací a NFC karta. Nové platební řešení, které je vstřícné i pro malé podnikatele a řemeslníky Cvak představila čtveřice bank v čele s Air Bank. Letos se k platbám Cvak připojuje Fio banka, mBank a Moneta Money Bank. Novinku budou ale moci snadno využívat i klienti dalších bank.

Přečíst článek
Platby na kontakt startují. Vyzkoušeli jsme, jak fungují

Platby na kontakt startují. Vyzkoušeli jsme, jak fungují

Dva až tři kliky v mobilu a máte nastavenou novinku s názvem „Platby na kontakt“. Ode dneška to již umí a nabízí šest bank v Česku a další to připravují na rok 2024. Nejde sice o žádnou revoluci, ale je to docela pohodlné a usnadňuje to okamžité posílání drobných plateb v korunách mezi přáteli a rodinou. Současně to eliminuje chybné zadávání čísla účtu. Vyzkoušeli jsme novinku za vás hned ve čtyřech bankách a je to intuitivní a docela rychlé. Přečtěte si, jak na to.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme