Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

expanze - informace o tématu

Tomáš Čupr (v popředí), zakladatel Rohlik Group a Olin Novák,  ředitel pro mezinárodní trh

Čuprův Rohlík zvýšil obrat o třetinu. Přes miliardu dá letos na automatizaci skladů

Rohlik Group, do které patří on-line prodejce Rohlík.cz, v loňském roce meziročně zvýšil obrat o 33 procent na 574 milionů eur (zhruba 13,7 miliardy korun). Na tiskové konferenci to dnes řekli majitel Tomáš Čupr a ředitel pro mezinárodní trh Olin Novák. Hospodářský výsledek neuvedli. Podle výroční zprávy ve Sbírce listin Rohlik Group ve finančním roce, který trval od 1. května 2021 do loňského 30. dubna, skončil ve ztrátě 212 milionů korun. Obrat firmy ve stejném období dosáhl 12 miliard korun.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin (na snímku z 5. května 2022)

Putinovy velmocenské plány hatí vymírání Ruska, emigrace desítek tisíc lidí a padlí na Ukrajině

Přečíst článek
Tomáš Čupr

Famózní rok Rohliku. Expandoval do Německa a zvýšil obrat na 12 miliard

Milion zákazníků, 10 milionů vyřízených objednávek, 12miliardový obrat a velmi úspěšná expanze na německý trh. Tak vypadal uplynulý rok společnosti Rohlik Group Tomáše Čupra. Letos ji čeká expanze do dalších tří zemí.

Přečíst článek
San Jose

Po Balkánu míří developer UDI Group také do Latinské Ameriky. Chystá tam miliardové investice

Český developer míří do Latinské Ameriky. UDI Group plánuje v Panamě, Kostarice nebo Kolumbii investovat v následujících čtyřech letech řádově tři miliardy korun. Jen investice do prvního projektu v Kostarice přestavuje více než 350 milionů korun.

Přečíst článek
Astratex

Astratex z Babišova impéria expanduje na německý trh

Největší středoevropský on-line prodejce spodního prádla Astratex na přelomu roku vstoupil na německý trh. Firma oznámila, že tam spustila vlastní e-shop, ve kterém letos očekává tržby v řádu desítek milionů korun. 

Přečíst článek
Hubert Palán a Daniel Hejl

Další český jednorožec. Český Productboard dostal miliardovou investici

Český Productboard raketově narostl, jeho hodnota se po nejnovějším investičním kole zvýšila na 37 miliard korun, oznámila firma.

Přečíst článek
Draslovka, ilustrační foto

Draslovka získá z fondů Oaktree tři miliardy na svůj další růst

Česká chemička Draslovka uzavřela dohodu s firmou Oaktree Capital Management, která do ní bude investovat 150 milionů dolarů. Kapitál Draslovka využije na svůj další růst. Firma také oznámila další důležitou akvizici, tentokrát australské společnosti Mining and Process (MPS).

Přečíst článek
Simona Kijonková, majitelka zásilkovny

Nejlepší podnikatelka roku Simona Kijonková: Jsem šikovná. A naučila jsem se krizové řízení

Simona Kijonková před dvanácti lety založila Zásilkovnu. Tvrdě s ní šlape na paty České poště. Loňský obrat firmy, která již působí i na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a v dalších zemích, poskočil na 4,9 miliardy korun. Kijonkovou i díky těmto úspěchům nyní vyhlásily Hospodářské noviny ve své anketě podnikatelkou roku. Newstream s ní udělal minulý týden exkluzivní rozhovor. Nyní ho znovu nabízíme ke čtení těm, kteří ho nestihli přečíst.

Přečíst článek
Tomáš Čupr

Čuprův recept na úspěch: Najměte a zaplaťte top lidi, nabídněte jim opční program

U příležitosti vstupu do nového roku si zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr na Twitteru zabilancoval a podělil se o svůj recept na úspěch. „Rohlík se v posledních 12 měsících stal jednorožcem a tržby za tu dobu dosáhly 500 milionů eur. Náš příběh by se mohl stát receptem pro každou firmu ze střední Evropy, jak uspět na celoevropském trhu,“ míní podnikatel. 

Přečíst článek
David Rusňák, DRFG

Rusňákův realitní fond expanduje do Polska. Za akvizice dá letos dvě miliardy

Po nedávném nákupu varšavských kanceláří skupinou PPF se do polských realit pouští další český hráč. Hned pětici retail parků do svého portfolia získal nemovitostní fond Czech Real Estate Investment Fund (CREIF) patřící do skupiny miliardáře Davida Rusňáka. Fond letos plánuje ještě další akvizice v České republice. Celkem utratí kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Miliardář Vítek pokračuje v evropské expanzi. Chce rakouskou Immofinanz

Vítkova CPI Property Group se stala největším akcionářem rakouské realitní společnosti Immofinanz s podílem 21,4 procenta. Zároveň ohlásila plán převzetí celé společnosti, uvedla společnost.

Přečíst článek
Tomáš Krátký, founder a CEO Manta

Český datový start-up Manta expanduje do Irska a Portugalska

Česko-americký startup Manta, který vyvíjí nástroj pro analýzu datových toků v IT prostředí velkých firem, otevřel své nové pobočky v portugalském Lisabonu a irském Dublinu. Po Praze, New Yorku a floridské Tampě jde podle sdělení společnosti Manta o čtvrtou a pátou fungující pobočku technologické firmy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme