Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Komárek si jde na trh až pro deset miliard. Chystá se na nákupy

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Investiční skupina KKCG miliardáře Karel Komárek vydá dluhopisy za pět miliard korun se splatností pět let a úrokem 7,75 procenta. Výnosy z emisí chce použít mimo jiné na refinancování svých závazků či mezinárodní expanzi.

Reklama

Česká národní banka schválila ve čtvrtek skupině KKCG dluhopisový program na pět miliard korun s možností navýšení až na deset miliard korun. Dluhopisy se budou obchodovat na pražské burze a pořídit si je mohou jak firmy a instituce, tak drobní investoři. Hodnota jednoho kusu bude 10 tisíc korun. Banky, které dluhopisový program koordinují, je už začaly nabízet. Dluhopisy pak budou vydány letos v červenci.

„Výnosy z emisí použijeme na refinancování stávajících závazků, diverzifikaci zdrojů financování a podporu naší mezinárodní expanze,“ uvedla Katarína Kohlmayer, členka představenstva a finanční ředitelka KKCG. Připomněla, že dluhopisy už v minulosti vydaly některé dceřiné společnosti, například firma Allwyn, která provozuje loterie.

Skupina KKCG, která loni vykázala hrubý provozní zisk přes 1,4 miliardy eur (asi 35 miliard korun), působí v oblasti loterií a her, energetiky, technologií a nemovitostí. Zaměstnává přes 16 tisíc lidí ve 37 zemích a spravuje aktiva v hodnotě přes deset miliard eur. Mezi její společnosti patří loterijní firma Allwyn, MND Group, technologická skupina Aricoma nebo KKCG Real Estate Group.

Karel Komárek

Komárkova KKCG bude digitalizovat Evropu

Český miliardář Karel Komárek zvýšil své sázky v IT sektoru. Díky několikamiliardové akvizici německé softwarové společnosti Avenga se stal výrazným hráčem na poli digitální transformace Evropy.

Přečíst článek

Reklama

Komárek se definitivně zbavil Rusů v moravském zásobníku plynu

Energetická společnost MND podnikatele Karla Komárka v červnu ovládne celý zásobník plynu Moravia Gas Storage (MGS) v Dambořicích. V něm dosud držela podíl ruská státní plynárenská firma Gazprom. Vytlačení ruského podniku v minulém týdnu schválila valná hromada společnosti. Upozornil na to server E15.cz.

Přečíst článek

Michal Strnad, majitel holdingu Czechoslovak Group

Skokan mezi českými miliardáři. Strnad překonal Babiše, Zavorala i Dospivu

Mezi dolarové miliardáře se letos opět dostalo 11 Čechů, z nichž nejbohatší je nadále dědička investiční skupiny PPF Renáta Kellnerová s majetkem 18 miliard dolarů (v přepočtu asi 421 miliard korun). Skokanem roku se stal zbrojař Michal Strnad, který se ve světovém žebříčku meziročně posunul nahoru o stovky příček. S majetkem 4,4 miliardy dolarů (103 miliard korun) je mezi Čechy na šestém místě.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme