Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sustainable Future 2022: Česko hostí jednu z největších mezinárodních konferencí o udržitelnosti

Sustainable Future 2022: Česko hostí jednu z největších mezinárodních konferencí o udržitelnosti
iStock
 nst
nst

Praha hostí jednu z největších akcí o udržitelnosti ve střední Evropě. Mezinárodní konference Sustainable Future 2022 proběhne 22. června v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě. Pořádá ji Startup Disrupt. Newstream je mediálním partnerem akce.

Reklama

Platforma Startup Disrupt pořádá mezinárodní konferenci Sustainable Future 2022. Akce se koná pod záštitou Evropské komise v rámci evropského zeleného týdne s mottem nulového znečištění – EU Green Week 2022. Za cíl si klade podnítit diskusi nad aktuálními výzvami, kterým svět vedle pandemie covidu a války na Ukrajině musí čelit.

„Udržitelnost v kontextu světových událostí dostává nový rozměr – udržitelnost jako způsob, jak přežít v krizi,” uvádí Patrik Juránek, hlavní organizátor akce a zakladatel Startup Disrupt. „Dosud někteří považovali udržitelnost za výmysl Bruselu, ne všichni s ní souhlasili, nyní se z ní ale stává skutečně důležitá součást života lidí i firem, prostředek k přežití,” dodal. 

Rečníci se tak zaměří na témata udržitelného podnikání i života. Na přetřes přijdou pojmy jako cirkulární ekonomika, greenwashing, plýtvání potravinami či slow móda. Zástupci veřejné sféry hosty seznámí s jejich pohledem na koncept chytrých měst, promluví o plánu rozvoje potřebné infrastruktury a emobilitě. Nebude chybět ani téma závislosti Česka na fosilních palivech a potřeby přejít na obnovitelné zdroje energie. 

Audience bude složena z účastníků z řad vrcholových pozic společností, různých asociací, startupů, majitelů malých, středních firem i neziskových organizací.

Kdo na akci vystoupí? 

Kompletní seznam více než šedesátky řečníků najdete na webu akce

Summit se koná živě, 22. června v Martinickém paláci na Pražském hradě. Všichni držitelé vstupenek získají přístup do všech částí programu včetně afterparty, a také k online streamu i k záznamu z akce.

Newstream je mediálním partnerem akce. 

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme