Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EPH - informace o tématu

EPH miliardáře Křetínského postaví v Británii elektrárnu a bateriové úložiště za desítky miliard

EPH miliardáře Křetínského postaví v Británii elektrárnu a bateriové úložiště za desítky miliard

Paroplynovou elektrárnu a bateriové úložiště za více než miliardu liber (v přepočtu asi 26,7 miliardy korun) postaví v Británii česká skupina Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského. Projekty ještě musí schválit příslušné britské úřady, uvedl holding.

Přečíst článek
elektřina, elektrický stožár, energie

Tykač i Křetínský si u státu půjčí na zálohy. Síkela už jejich žádosti schválil

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) schválil žádosti skupiny Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského a skupiny Sev.en Energy Pavla Tykače o půjčku na zálohy, které musí výrobci elektřiny skládat při obchodování na energetické burze. Ministr to řekl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Výši půjčky neuvedl.

Přečíst článek
Plyn, vytápění

RWE prodává plynové zásobníky v Česku. ČEZ je nechce. Možná Křetínský?

Polostátní energetický gigant ČEZ nepodal nabídku na odkup zásobníků plynu společnosti RWE v České republice. Uvedl to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Termín pro podání nabídek případných zájemců má přitom vypršet dnes.

Přečíst článek
Ocelárny Doněck

Ocelové srdce Donbas. Proč ho Rusko tak chce a Ukrajinci ho nechtějí dát?

Donbas vznikl jako východní Klondike – lidé se tam stěhovali za těžkou prací a výdělky. Živil kus ruského impéria i Sovětského svazu. Pro Ukrajinu byl průmyslovým těžištěm.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

EPH miliardáře Křetínského hlásí rekordní výsledky, hlavně kvůli dražšímu plynu v Evropě

Provozní zisk EBITDA Energetického a průmyslového holdingu (EPH) loni vzrostl meziročně o pět procent na 2,3 miliardy eur (zhruba 56,1 miliardy korun). Konsolidované tržby se zvýšily na 18,9 miliardy eur z 8,5 miliardy o rok dřív, tedy více než jednou tolik. Hlavním důvodem jsou vyšší ceny plynu na evropském trhu v loňském roce, uvedl holding miliardáře Daniela Křetínského.

Přečíst článek
West ham United, stadion

Křetínský si ke Spartě koupil podíl ve West Hamu

Daniel Křetínský vstupuje na britskou fotbalovou scénu. Koupil 27procentní podíl v jednom z nejstarších anglických klubů West Ham United. Transakci oznámil klub na svých webových stránkách, její výši neuvedl. V médiích se dříve spekulovalo o tom, že Křetínského podíl by mohl mít výši asi 700 milionů liber, tedy přibližně 21,3 miliardy korun. Miliardář a spolumajitel EPH Křetínský tak bude v Evropě vlastnit podíly hned ve dvou špičkových klubech - londýnském klubu a pražské Spartě.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

EPH skoncuje s uhlím do roku 2030

Energetický průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského přestane do roku 2030 ve všech zemích, kde působí, používat uhlí pro výrobu elektřiny a tepla.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Tandem Křetínský a Tkáč zakládá nový holding pro společné investice

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč vloží společné investice s podnikatelem Danielem Křetínským do nového holdingu J&T Capital Partners.

Přečíst článek
Konec dodavatele energií Dobrá energie. Koupil ho miliardář Daniel Křetínský.

Křetínský ovládne Dobrou energii. Nákup schválil antimonopolní úřad

Společnost EP Energy Trading, která spadá pod Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského, může převzít dodavatele energií Dobrá energie. Akvizici schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Přečíst článek
Elektrické stožáry

Konec Dobré energie. Převezme ji Křetínského EP Energy Trading

Společnost EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského, která prodává pod značkou epet elektřinu a plyn odběratelům, bude od začátku července vlastníkem dodavatele energií Dobrá energie. Mluvčí epet Lucie Ďuriník ke spojení uvedla, že společnosti budou dodávat energie do téměř 110 tisíc odběrných míst. Cena a další detaily transakce zveřejněny nebyly.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme