Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

e-commerce - informace o tématu

Amazon, ilustrační foto

Amazon proti vůli vedení čeká historická chvíle. Vznik odborů je na spadnutí

Loni to nevyšlo, letos to ale pro zaměstnance Amazonu miliardáře Jeffa Bezose vypadá velmi nadějně. Pracovníci pobočky na Staten Islandu v New Yorku dokázali sebrat dostatek podpisů mezi kolegy, aby mohli uspořádat volby, zda odborovou organizaci – první v Amazonu v USA – chtějí, či ne. Dřívější podobné pokusy neslo vedení Amazonu velmi nelibě a případné volby tak znamenají eskalaci napětí mezi vedením firmy a zaměstnanci, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
IKEA

Covid výlety do Ikei nezastavil. Zákazníci rekordně utráceli na internetu

Lidé nakupovali nábytek i přes loňské lockdowny, přesunuli se na internet. Švédskému řetězci Ikea se díky tomu tržby vyšplhaly dokonce na rekord. Lidé v jeho prodejnách utratili v přepočtu přes bilion korun.

Přečíst článek
Kanceláře Seznam.cz, ilustrační foto

Lukačovičův byznys kvete. Seznam loni vydělal 1,33 miliardy

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče loni zvýšila čistý zisk o 13 procent na 1,33 miliardy korun. Tržby stouply o 5,5 procenta na 4,95 miliardy korun.

Přečíst článek
drobné zásilky

Zásilka z Číny za stovku zdraží asi už za týden až na tři stovky

Do praxe má k 1. říjnu vstoupit zrušení osvobození od DPH u drobných zásilek ze zemí mimo EU.

Přečíst článek
Tomáš Čupr

Čuprův Rohlík loni vydělal 50 milionů při obratu přes sedm miliard

Ziskovost skupiny Rohlík byla v loňském finančním roce poznamenána náklady spojenými se sháněním peněz na další rozvoj jako jsou platby poradcům a právníkům, poznamenal její zakladatel Tomáš Čupr. Letos počítá se čtyřnásobným ziskem.

Přečíst článek
Amazon, budova

Amazon v Česku se rozroste. Na Přerovsku otevře distribuční centrum

Internetový prodejce Amazon buduje v Kojetíně na Přerovsku nové distribuční centrum, ve kterém vznikne více než 2000 pracovních míst. Stavba logistického centra bude v průmyslovém parku na kraji Kojetína dokončena příští rok, jeho plné zprovoznění je naplánováno na rok 2023.

Přečíst článek
nákupy, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Češi neutrácí tolik, jak se čekalo

Útraty Čechů po pandemii zaostávají za očekáváním. Přitom jim díky zrušení superhrubé mzdy zůstává v peněženkách víc.

Přečíst článek
Nákupy přes internet, ilustrační foto

Internet táhne nahoru tržby maloobchodu

Většina lidí plánuje nákup vánočních dárků přes internet. Pouhá tři procenta chtějí vše nakoupit v kamenných obchodech, tvrdí průzkum.

Přečíst článek
Tomáš Raška, podnikatel a majoritní vlastník investiční skupiny Natland

Investiční skupině Natland podnikatele Tomáše Rašky loni mírně klesl zisk

Investiční skupině Natland loni mírně klesl zisk na 168 milionů korun. Hodnota aktiv společností, ve kterých má Natland významný vliv, stoupla o asi sedm procent na 6,5 miliardy korun.

Přečíst článek
Samuel Huba

Výbuch na webu. Při covidu začali online nakupovat i senioři, říká šéf Shoptetu

Covidová pandemie způsobila pětiletý skok do budoucnosti v prodejích na internetu, říká Samuel Huba z Shoptetu.

Přečíst článek
Louis Vuitton

Luxus v covidu táhne Asie. Královnou haute couture je ale Francie

O Francii se traduje, že je kolébkou vkusu a estetických ideálů. Potvrzuje to i nejnovější žebříček sestavený agenturou Kantar: pět z deseti nejhodnotnějších luxusních značek je z Francie, v čele s Louis Vuitton.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ceny komodit na světových trzích letos spíše 📈 rostou, jejich pokles z počátku roku vystřídalo v březnu a v dubnu zdražování. Výrazně zdražila ropa, měď, nikl, zlato, stříbro a hlavně kakao. Naopak zlevnilo uhlí, cukr nebo obiloviny. Hlavní komoditní index agentury Bloomberg od začátku roku do konce dubna vykazoval nárůst 2,5 procenta.
Výsledky nedávné cesty do Spojených států jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) 👍 vynikající. Mezi státy je hluboká vzájemná důvěra, řekl Fiala. K uskutečnění návštěvy podle něj přispělo, že Česko je pod současnou vládou aktivním hráčem na mezinárodní scéně a má jasné postoje k bezpečnostním hrozbám.
Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy (ODS) mohlo uskutečnit další 🤝 společné jednání české a ukrajinské vlády. Poslední se konalo koncem října 2022 v Kyjevě. Česko s Ukrajinou jedná průběžně na všech úrovních, země napadená Ruskem potřebuje především zbraně a munici, řekl Fiala v rozhovoru s ČTK.
Ukrajina zmírnila některé válečné kapitálové kontroly pro podniky. 🏛️ Centrální banka krok označila za největší liberalizaci měnového trhu od ruské invaze v roce 2022. S odkazem na páteční sdělení centrální banky o tom píše zpravodajský server CNBC. Většina opatření vstupuje v platnost dnes.
Rusko přechodně  zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové agentury. Moskva tak chce zajistit stabilitu na domácím trhu s potravinami, citovala z nařízení agentura TASS. Zákaz platí do konce srpna a týká se vývozu třtinového nebo řepného cukru a chemicky čisté sacharózy.
Reklama
Reklama
Doporučujeme