Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

drogy - informace o tématu

Nové logo mateřské společnosti Facebooku Meta na ceduli v sídle společnosti 28. října 2021 v Menlo Parku v Kalifornii.

Drogy na síti. Americké úřady zkoumají možnou roli internetových platforem

Americké federální úřady vyšetřují technologickou společnost Meta pro její možné zapojení do nelegálního prodeje drog a léčiv prostřednictvím jejích sítí. Informuje o tom  list The Wall Street Journal (WSJ), který hovořil s nejmenovanými zdroji obeznámenými s vyšetřováním a má k dispozici kopie obsílek, jež obdrželi mimo jiné zástupci neziskových organizací zkoumající prodej drog na internetu. Meta podle svého prohlášení s vyšetřovateli spolupracuje a uvádí, že nelegální prodej drog není v souladu s jejími zásadami.

Přečíst článek
Evropa smrtícímu fentanylu odolává. Poděkujme sociálnímu státu

Karel Pučelík: Evropa smrtícímu fentanylu odolává. Poděkujme sociálnímu státu

Spojené státy už měsíce drancuje fentanyl, ročně zabije desetitisíce lidí. Evropa je vůči této droze, která je asi padesátkrát silnější než heroin a navíc i levnější, dosud takřka imunní. Podle britského týdeníku The Economist za to může sociální stát, kterého si ale ne všichni dostatečně váží.

Přečíst článek
Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí

Politický diář: Alternativní brněnská politika

Brněnská primátorka Markéta Vaňková má podporu předsednictva ODS, to nevidí důvod, proč by kvůli fotografii, na níž je s bílým práškem připomínajícím kokain, měla rezignovat. Jak poznamenal poslanec Marek Benda – „Brno vždy bylo lehce alternativní město, tak to je.“ Pravda. S tím jak ve vysokých politických a úřednických funkcích přibývá reprezentantů moravské metropole, je to čím dál tím víc zřetelnější.

Přečíst článek
Spojené státy decimuje droga silnější než heroin

Nová hrozba, Spojené státy decimuje droga silnější než heroin

Na předávkování v USA ročně zemře na 110 tisíc lidí, dvě třetiny má na svědomí fentanyl. Nový opioid je desetkrát nebezpečnější než heroin. Protidrogové vládní agentury podcenily nástup mexických drogových kartelů. Místo do nových skenovacích technologií na hraničních přechodech Spojené státy investovaly do stavby hraniční zdi a nyní v drogové válce s narkobarony prohrávají na celé čáře.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Soud pokutoval Credit Suisse za to, že umožnila pašerákům drog prát peníze

Švýcarský federální trestní soud shledal švýcarskou banku Credit Suisse a jejího bývalého zaměstnance vinnými z nedostatečného postupu proti praní špinavých peněz. Bance vyměřil pokutu dva miliony švýcarských franků (téměř 50 milionů korun).

Přečíst článek
Lístky mexické loterie

Zabavený dům mexického narkobarona získá majitele v loterii

Zabavený dům v mexickém městě Culiacán, odkud před lety za dramatických okolností uprchl obklíčený drogový boss Joaquín Guzmán přezdívaný El Chapo (Prcek), dnes patrně získá nového majitele ve státní loterii, píše agentura DPA.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Covid potemnil svit červených luceren, prostitutky strádají

Útraty za prostituci i drogy v Česku klesly kvůli pandemii nejníže od roku 1995. Průměrná prostitutka si za služby přišla měsíčně jen na 39 tisíc korun, o 13 tisíc méně než před pandemií.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme