Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

dražba - informace o tématu

Pocta Virgilovi. Tenisky navržené zesnulým návrhářem z Louis Vuitton se vydražily za miliony

Sneakers sběratelé sehráli úchvatnou dražební bitvu o 200 párů tenisek, které krátce před svou smrtí stvořil módní guru Virgil Abloh. Za boty podle aukční síně Sotheby's utratili dohromady přes 25 milionů dolarů.

Přečíst článek
Casino dell’Aurora,

Vila v Římě bude nejdráž prodanou rezidenční nemovitostí. Petice tlačí na premiéra, aby prodej zarazil

Přečíst článek
Vila odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích se prodala v dražbě. Na osmý pokus.

Krejčířova vila se prodala za zlomek původního odhadu, v podstatě za cenu pozemku

Přečíst článek
Sbírka The Macklowe Collection.

Aukce století. V Sotheby’s nabídnou umění za 13 miliard kvůli rozvodu majitelů

Jedna z největších sbírek umění The Macklowe Collection je na prodej. Pětašedesát děl nabídne newyorská aukční síň Sotheby’s ve dvou aukcích 15. listopadu a v květnu příštího roku. Vynést by měla asi 600 milionů dolarů (13 miliard korun).

Přečíst článek
Svatováclavský desetidukát z roku 1937. (ilustrační foto)

Češi holdují sběratelství. Jen v červnu na Aukru koupili předměty za 140 milionů

Lidé na největším českém on-line tržišti Aukro v červnu vydražili sběratelské a starožitné předměty za 140 milionů korun, jedná se o meziroční nárůst o 22,5 procenta.

Přečíst článek
Super Mario urval dražební rekord

Aukční rekord. Videohra Super Mario z roku 1996 se vydražila za desítky milionů

Nerozbalená videohra Super Mario 64 z roku 1996 trhla dražební rekord za jedinou videohru. V Dallasu se vydražila za 1,56 milionu dolarů.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme