Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Slavný uzoučký newyorský mrakodrap Flatiron zvaný „žehlička“ zeje prázdnotou. A marně hledá kupce

Slavný newyorský mrakodrap Flatiron Building, česky nazývaný Žehlička
profimedia.cz

Prodej slavného newyorského mrakodrapu Flatiron Building, česky nazývaného Žehlička, ztroskotal. Vítěz aukce z minulého týdne, kdy se dům vydražil za 190 milionů dolarů (4,1 miliardy korun), nezaplatil včas zálohu ve výší 19 milionů dolarů. Informovala o tom agentura DPA.

Reklama

Nejvyšší sumu za Žehličku, jednu z nejoblíbenějších památek na Manhattanu, původně nabídl investor Jacob Garlick. Nyní má šanci mrakodrap koupit dražitel, který za něj nabídl druhou nejvyšší částku, a to 189,5 milionu dolarů. Pokud to odmítne, bude se konat nová aukce, píše DPA.

Pohled do bytu zesnulé Ivany Trumpové na newyorském Manhattanu, který je na prodej za 26,5 milionu dolarů.

Opulentní domov zesnulé Ivany Trumpové je na prodej. I s leopardí výzdobou, zlatem a mramorem

Čtyři měsíce po nečekaném a tragickém úmrtí první manželky pozdějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivany, české rodačky, je na prodej její luxusní domov na newyorském Manhattanu. A není to ledasjaký apartment - součástí domu jsou tapety a křesla s potahy s leopardími motivy, mramorové schodiště, křišťálové lustry a samozřejmě vlastní výtah ve tvaru ptačí klece. Tomu ovšem odpovídá i cena – 26,5 milionu dolarů (asi 584 milionů korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Dražbu domu nařídil soud kvůli tomu, že jeho pět současných majitelů se už léta nedokáže dohodnout na potřebných opravách ani na tom, jak by budova měla být v budoucnu využívána. Mrakodrap je právě kvůli chybějícím opravám téměř prázdný. Dříve si ho celý pronajímalo nakladatelství Macmillan.

Mrakodrap s trojúhelníkovým půdorysem měří 90 metrů a byl otevřen v roce 1902. Stojí u křížení Páté Avenue, Brodwaye a 23. ulice. Po svém dokončení patřila se svými 87 metry k nejvyšším budovám ve městě a je považována za jeden z prvních mrakodrapů. V zakulacené špičce je trojúhelníková budova široká jen dva metry.

Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Ikonická budova na adrese Wall Street 1, New York se proměňuje v luxusní rezidenční dům. Nabídne výhledy na New York Stock Exchange, Sochu svobody, obří bazén, fitness a wellness i unikátní soukromý klub. Ceny bytů startují na 1,3 milionu dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme