Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britská královská rodina - informace o tématu

Manželka britského prince Edwarda, vévody z Edinburghu, Sophie navštívila Ukrajinu. Na snímku je spolu s ukrajinskou první dámou Olenou Zelenskou

Nečekaná návštěva. Na Ukrajinu přicestovala členka britské královské rodiny

Manželka britského prince Edwarda, vévody z Edinburghu, Sophie navštívila Ukrajinu, kde se setkala s prezidentem Volodymyrem Zelenským i s jeho manželkou Olenou. S odkazem na Buckinghamský palác o tom informovala agentura Reuters, podle které se jedná o první návštěvu britské královské rodiny od začátku ruské invaze.

Přečíst článek

Král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác. Panovník odkládá veřejné akce

Přečíst článek
Crown Estate

Firma krále Karla III. dosáhla rekordního zisku. Hlavně díky větrným elektrárnám na moři

Přečíst článek
Princ William chce skoncovat s bezdomovci, riskuje konflikt

Princ William chce skoncovat s bezdomovci, riskuje konflikt

V Británii je 300 tisíc lidí bez domova. Princ William to chce změnit. Inspirovala ho princezna Diana - a Finsko.

Přečíst článek
Pánem domu je král. Co vlastní Karel III.?

Pánem domu je král. Jaké nemovitosti vlastní Karel III.?

Novopečený britský panovník Karel III. se spolu s korunou stává i majitelem mnoha nemovitostí. K už tak velkolepé sbírce domů a pozemků mu přibyla ještě řada dalších. Jeho realitní portfolio zahrnuje impozantní královská sídla, soukromé paláce, rozsáhlé pozemky, starobylé zříceniny, a dokonce i venkovské domky a chalupy. Podívejte se, kde všude například je pánem domu král. Výčet pochopitelně ale není kompletní.

Přečíst článek
Vyšla autobiografie britského prince Harryho

Knihkupci otevřeli už o půlnoci. Vyšla skandální kniha prince Harryho

Po týdnech rozhovorů, úniků pasáží do médií a kontroverzních prohlášeních se na prodejních pultech s názvem Spare (Náhradník) objevila kniha britského prince Harryho, vévody ze Sussexu. Publikace vydavatelství Penguin Random House vyšla v angličtině a přeložená je do 15 dalších jazyků. Čeština mezi nimi zatím není. V internetovém obchodě Amazon je v Británii mezi knihami na prvním místě v prodejích a zájem o ni přiměl dnes některá londýnská knihkupectví otevřít už o půlnoci. Harry v knize přichází s čerstvou kritikou britské královské rodiny a reklama ji popisuje jako autobiografii, která prozradí vše.

Přečíst článek
Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Éru královny Alžběty vystřídala doba Harryho a Meghan. Snad ne napořád

Velká Británie prožívá turbulentní období. Sérii přehmatů, špatných rozhodnutí i stín populismu. Během nastalého chaosu zemřela královna Alžběta, což mnozí interpretovali jako ústup staré éry. Někdejší slávy. Zesnulá královna tak je další z osobností roku 2022 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek
Princ William s rodinou při oslavách vánočních svátků

I modrá krev slaví Vánoce. William a spol. budou poprvé bez Alžběty

Královské rodiny v evropských zemích slaví Vánoce různě, často musí skloubit čas trávený s nejbližšími v soukromí s pracovními povinnostmi. Mnozí panovníci natáčí vánoční projevy pro televizi a objevují se na veřejnosti, v některých zemích ale členové vládnoucího rodu o podobě oslav médiím nic bližšího nesdělují. Jak budou probíhat letošní Vánoce v královských palácích od Británie po Španělsko.

Přečíst článek
Muhammad bin Rašíd Al Maktúm, také šejch Muhammad, je premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů a emírem Dubaje.

Královská rodina Al Maktúmů vládne pohádkové Dubaji. Ale v Perském zálivu patří k těm chudším

Ačkoliv je Dubaj, jeden ze sedmi emirátů tvořící společný stát, tím nejznámějším a nejtřpytivějším městem regionu, tamní vládnoucí rodina Al Maktúmů patří v regionu překvapivě k těm nejchudším. Nejbohatší je rod Saúdů, jehož majetek je pětkrát vyšší než HDP České republiky. Podívejte se na žebříček sestavený serverem newstream.cz.

Přečíst článek
Netflix uvede šestidílný dokument o vztahu Harryho a Maghan

Netflix pustil první tři díly intimního portrétu Harryho a Meghan

Britská královská rodina se připravuje na další bouřlivá odhalení, která slibuje šestidílná dokumentární série o princi Harrym a jeho manželce Meghan. První tři díly, které ve čtvrtek Netflix zpřístupnil, mohou být v tomto směru trochu zklamáním. Vyprávění královského páru se zatím soustředilo na médii ostře sledované začátky jejich romantického vztahu.

Přečíst článek
Nový britský král Karel III.

God save the King! Karel III. byl prohlášen králem

Den pohřbu královny Alžběty bude státním svátkem, oznámil nový král.

Přečíst článek
Královna Alžběta II.

Blíží se oslavy platinové vlády Alžběty II. Britové za ně utratí miliardy za hrníčky

Britové se chystají při nadcházejících oslavách královnina platinového jubilea utratit miliony liber za upomínkové předměty. A hrnek, pozlacený talíř nebo hrací skříňka s Alžbětou II. jde rychle na odbyt, píše server BBC.

Přečíst článek
Meghan Markleová

Netflix zrušil chystaný seriál Meghan Markleové. Musí šetřit

Po špatných výsledcích se největší internetová televize světa musí začít chovat jinak. Namísto stovek nových seriálů a filmů bude pečlivě vybírat budoucí projekty. První obětí sekání nákladů se stal chystaný seriál Meghan Markleové.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme