Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác. Panovník odkládá veřejné akce

Britský král Karel III.
ČTK
 ČTK

Lékaři diagnostikovali rakovinu britskému králi Karlu III. V prohlášení, které citují britská média, to oznámil Buckinghamský palác. Pětasedmdesátiletý monarcha podle něj na doporučení lékařů odkládá veřejné akce, ale pokračuje v administrativní práci a od dnešního dne započal s léčbou. O jaký typ rakoviny jde, oznámeno nebylo.

Reklama

Karel III. minulý týden opustil nemocnici v Londýně, kde absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě. Dnes oznámená diagnóza však rakovinou prostaty není, plyne z prohlášení paláce.

„Během zákroku kvůli zvětšené prostatě, jenž král nedávno podstoupil, vyšla najevo jiná, nesouvisející potíž. Následné diagnostické testy potvrdily formu rakoviny,“ uvádí Buckinghamský palác.

Na oznámení obratem reagovala kancelář britského premiéra Rishiho Sunaka, který králi popřál „rychlé a úplné uzdravení“, píše agentura Reuters. „Nemám pochyb o tom, že se co nevidět vrátí do plných sil a jsem si jistý, že celý národ mu bude přát zdraví,“ vzkázal Sunak.

Šéf labouristické opozice Keir Starmer popřál králi brzké uzdravení „jménem celé Labouristické strany“. Další přání přišla v prvních desítkách minut po oznámení také od starosty Londýna Sadiqa Khana, severoirské první ministryně Michelle O'Neillové nebo z druhé strany Atlantského oceánu.

„To jsou ohromně smutné zprávy. Myslíme na krále i jeho rodinu,“ uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Vedant Patel, kterého dnes o diagnóze Karla III. informovali novináři v průběhu tiskové konference.

Buckinghamský palác platí menší daň než řadovka v Blackpoolu

Buckinghamský palác platí menší daň než řadovka v chudé čtvrti. Krachující samosprávy volají po reformě

Města a obce v Anglii mají velký problém. Minulý rok se čtyři, včetně velkoměst, ocitly v insolvenci, v příštích měsících se k nim možná přidají desítky dalších. To už těžko lze svést na špatný management. Financování samospráv potřebuje důkladnou reformu.

Přečíst článek

Do Británie v následujících dnech plánuje přicestovat britský princ Harry, aby se s otcem setkal, informovala agentura PA Media s odvoláním na zdroj z princova okolí. Harry, vévoda ze Sussexu, nyní z manželkou Meghan a dětmi žije v americké Kalifornii.

„Král je vděčný týmu lékařů za jejich rychlý zásah. Ohledně své léčby je optimistický a těší se, až bude moci své veřejné povinnosti opět plně vykonávat,“ uzavírá Buckinghamský palác oznámení s tím, že Karel III. svoji diagnózu zveřejnil, aby předešel spekulacím a podpořil ty, kterých se rakovina v nějaké podobě rovněž dotkla.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

zámek Balmoral

Karel III. otvírá královská sídla. V létě zpřístupní části Balmoralu i Buckinghamského paláce

Přečíst článek
Rakovina zjištěná z kapky krve: pardubická firma chce do praxe přivést nápad českého vědce

Rakovina zjištěná z kapky krve: pardubická firma chce do praxe přivést nápad českého vědce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme