Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další rána pro britskou královskou rodinu. Princezna Kate má rakovinu

Britská princezna Kate
ČTK
 ČTK

Britská princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Oznámila to ve videu, které zveřejnil Kensingtonský palác. Oznámení přišlo po týdnech spekulací o jejím zdravotním stavu. V lednu byla hospitalizována kvůli blíže nespecifikované operaci břicha.

Reklama

Dvaačtyřicetiletá Kate ve videu požádala o „čas, prostor a soukromí“ během léčby s rakovinou, jejíž druh neupřesnila. „Cítím se dobře,“ řekla. „Stávám se silnější každým dnem, kdy se soustředím na věci, které mi pomohou se léčit,“ dodala manželka následníka trůnu prince Williama.

Také podle britského premiéra Rishiho Sunaka princezna z Walesu nyní potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu. Kate podle Sunaka prokázala nesmírnou statečnost a některá média k ní přistupovala nespravedlivě

Bílý dům spolu se zbytkem Spojených států myslí na britskou princeznu Kate a přeje jí plné uzdravení, uvedla jeho mluvčí Karine Jean-Pierreová. „Tato zpráva nás nesmírně zarmoutila. Je hrozná,“ řekla mluvčí, která vyzvala k „respektování soukromí“ princezny z Walesu a její rodiny. 

Manželka následníka britského trůnu Williama od Vánoc nevystoupila na žádné oficiální akci a v lednu strávila dva týdny v nemocnici kvůli blíže neupřesněné operaci břicha.

S nespecifikovanou rakovinou se v současné době léčí také britský král Karel III. Buckinghamský palác to oznámil na počátku února nedlouho poté, co panovník absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě.

Biskup anglikánské církve Justin Portal Welby

Miliardová omluva za otroctví. Anglikáni zakládají „fond pro uzdravení, nápravu a spravedlnost“

Žádné peníze nemohou obětem a zasaženým komunitám vynahradit staletí otrokářství, zní z vedení britských anglikánů. Církev se ale pokusí bojovat s následky tohoto zla, na kterém má svůj historický podíl. Pomůže jí v tom miliardový fond.

Přečíst článek

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Jak vypadá práce nejvýše postavených lidí v mateřské společnosti Facebooku? Britský novinář se podíval na působení bývalého britského vicepremiéra, kterého nazval „Machiavellim firmy Meta“.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Britský král Karel III.

Král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác. Panovník odkládá veřejné akce

Přečíst článek
Crown Estate

Firma krále Karla III. dosáhla rekordního zisku. Hlavně díky větrným elektrárnám na moři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme