Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

blockchain - informace o tématu

Bitcoin, ilustrační foto

Ještě před rokem to vypadalo na pořádnou krypto zimu. Bitcoin a spol. jsou ale už zase v kurzu

Trh s kryptoměnami se v prvním pololetí zotavil a celková tržní kapitalizace kryptoměn se na konci období dostala na 1,17 bilionu dolarů (25,5 bilionu korun). Objem obchodů s nejznámější kryptoměnou bitcoin se přitom zvýšil o 185 procent. Ve své analýze to uvádí největší kryptoměnová burza Binance.

Přečíst článek
Nová unijní regulace kryptoaktiv favorizuje molochy na úkor inovátorů

Lukáš Kovanda: Nová unijní regulace kryptoaktiv favorizuje molochy na úkor inovátorů

Přečíst článek

Živě z konference Block’23: Kicom, Juran, Kyrsch a další kryptomágové se sjeli do Zlína

Přečíst článek

Zabezpečení nestačí. Hackeři loni okradli investory do kryptoměn o 3,8 miliardy dolarů

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Kryptoměny oslabují o desítky procent. Obavy z kolapsu kryptoburz se množí

Kryptoměny druhý den po sobě výrazně oslabují. Investoři mají obavy o stabilitu celého sektoru a také o finanční kondici burzy FTX, přestože se jí chce ujmout rival Binance. Nejznámější kryptoměna bitcon po poledni ztrácela podle údajů specializovaného webu CoinDesk přes deset procent na 17 640 dolarů (zhruba 427 tisíc korun).

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin už zase stojí víc než půl milionu

Bitcoin se odrazil k růstu. Už zase stojí přes půl milionu.

Přečíst článek
Kryptoměny: bitcoin, ethereum, ripple

Náhlý pokles kryptotrhu posílá bitcoin pod 22 tisíc

Bitcoin se prudce propadl na třítýdenní minimum, klesl pod 21 500 dolarů (přes 525 tisíc korun). Později část ztrát smazal. Důvod poklesu bitcoinu a dalších kryptoměn na počátku evropského obchodování není bezprostředně jasný, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Ethereum, ilustrační foto

Třetí letošní obří kryptoloupež. Hackeři z blockchainu vydolovali 100 milionů dolarů

Hackeři uloupili asi 100 milionů dolarů z takzvaného kryptoměnového mostu, čímž opět odhalili klíčovou zranitelnost v ekosystému digitálních aktiv. Letos je to již třetí podobná loupež, při kterých si hackeři přišli celkem na více než miliardu dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Zkáza bitcoinu nehrozí. Trh se jen pročistí od horlivých spekulantů

Bitcoin stíhají výprodeje iniciované investory, kteří ho vnímají jen jako další rizikové aktivum. Nejznámější kryptoměna je tak už o skoro milion levnější, než bylo její loňské maximum přepočtené do korun. Absolutní zkáza ale bitcoinu nehrozí. Ti, kteří v něm vidí možný základ nového, alternativního platebního a transakčního ekosystému, využijí nižších cen k „dokupování ve slevě“.

Přečíst článek
Bitcoin ilustrační foto

Šéfka digitální banky: Kryptoměny jsou toxické, bezpečnost platebních systémů je v ohrožení

Digitální měny jsou hrozbou pro bezpečnost platebních systémů, varovala Anne Bodenová, generální ředitelka britské digitální banky Starling. V boji proti praní špinavých peněz je třeba dělat víc, dodala.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Dominový efekt. Pád dvou kryptoměn způsobí zhroucení tisíců dalších

Nedávné zhroucení sesterských kryptoměn terraUSD a Luna ovlivní trh s digitálními měnami natolik, že se dá podle expertů z trhu očekávat, že v budoucnu podobný osud potká tisíce dalších, zejména menších kryptoměn. Na trhu jich přitom není málo – zhruba 19 tisíc, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Komiksovou superhrdinku Laru Croft ve filmech ztvárnila Angelina Jolie

Vydavatel kultovního Tomb Raideru prodal práva za stamiliony dolarů, investuje do blockchainu

Japonský vydavatel videoher Square Enix prodává kultovní franšízu Tomb Raider švédské Embracer Group a další své herní série za 300 milionů dolarů (asi 6,6 miliardy korun). Důvodem je snaha firmy snížit náklady a zároveň investovat do nových technologií v čele s blockchainem a umělou inteligencí (AI), uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Nike, NFT boty

Už žádné „fejky”. Originály tenisek Nike nasadí i digitální avataři

Americký výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike prohlubuje svoji digitální stopu. Koupil společnost RTFKT, která vytváří různé virtuální produkty, například právě tenisky. Využívá k tomu blockchainovou technologii, která je sama o sobě takovým digitálním certifikátem pravosti.

Přečíst článek
Kryptoměny, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Digitální měny centrálních bank značí návrat do feudalismu

Slovy klasika, rozmohl se nám tu takový nešvar. Je jím přirovnávání takzvaných digitálních měn centrálních bank – CBDC – ke kryptoměnám typu bitcoinu. Přirovnání je velkou dezinformací současného finančnictví.

Přečíst článek
Reklama

News box

Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme