Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Náhlý pokles kryptotrhu posílá bitcoin pod 22 tisíc

Kryptoměny: bitcoin, ethereum, ripple
Pixabay
Eliška Zemanová
elz

Bitcoin se prudce propadl na třítýdenní minimum, klesl pod 21 500 dolarů (přes 525 tisíc korun). Později část ztrát smazal. Důvod poklesu bitcoinu a dalších kryptoměn na počátku evropského obchodování není bezprostředně jasný, napsala agentura Reuters.

Reklama

V pátek před polednem se bitcoin odepisoval podle údajů na specializovaném webu CoinDesk za posledních 24 hodin asi 7,5 procenta a pohyboval se kolem 21 700 dolarů. Dříve se ale propadl až na 21 488,30 dolaru. Na maximu téměř 69 tisíc dolarů se bitcoin ocitl loni v listopadu.

Druhá největší kryptoměna ethereum ve stejnou dobu odepisovala 6,15 procenta na 1735 dolarů. Předtím klesla na 1726,80 dolaru. Svého minima ether dosáhl 19. června, kdy byl na úrovni 881 dolarů za virtuální minci. Od té doby tak přidal více než 100 procent. Obří rozdíly ve výkonnosti obou kryptoměn jsou díky jednomu hlavnímu faktoru - blockchain etherea po četných odkladech přechází 15. září na energeticky úspornější proces.

Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Ikonická budova na adrese Wall Street 1, New York se proměňuje v luxusní rezidenční dům. Nabídne výhledy na New York Stock Exchange, Sochu svobody, obří bazén, fitness a wellness i unikátní soukromý klub. Ceny bytů startují na 1,3 milionu dolarů.

Přečíst článek

Blockchain se změní z takzvaného systému proof-of-work na model zvaný proof-of-stake. Zastánci tvrdí, že díky tomuto kroku bude síť ethereum rychlejší a energeticky úspornější

Ethereum tak vypadá z krátkodobého hlediska technicky atraktivněji než bitcoin a někteří analytici proto sázejí na růst této druhé největší kryptoměny.

„Ether má před fúzí vítr v plachtách,” vysvětlil Antoni Trenchev, spoluzakladatel platformy pro obchodování s kryptoměnami Nexo.

Ilustrační foto

Pijte víc, vyzývá finančák mladé Japonce. Kvůli nižší spotřebě alkoholu tam klesají příjmy z daní

Japonské úřady přemýšlejí, jak přimět mladé Japonce k větší konzumaci alkoholu ve snaze zvýšit klesající daňové příjmy. Nová kampaň by se dala parafrázovat heslem „Pijte více alkoholu, ať podpoříte ekonomiku“, napsal zpravodajský server BBC News.

Přečíst článek

Udržitelná rally?

Jak bitcoin, tak ether jsou stále více než 60 procent pod svými historickými maximy, kterých dosáhly v listopadu. Kryptosvět v posledních měsících čelil řadě problémům s likviditou a bankrotům. Od poloviny listopadu, kdy byl trh na vrcholu, z něj do dnešního dne byla vymazána hodnota téměř dvou bilionů dolarů.

Nedávná rally etheru, při níž se jeho cena během dvou měsíců zdvojnásobila, by podle analytiků mohla pokračovat, cena by se mohla zastavit někde kolem hranice dvou tisíc dolarů za virtuální minci. Ether se v pátek obchodoval za 1 814 dolarů.

digitální nomád, práce z pláže

Kryptonomádi se usazují zpět ve velkých městech. Medvědí trh kočování nepřeje

Téměř tři čtvrtě roku medvědího trhu s digitálními měnami začíná doléhat na takzvané kryptonomády. Ti se místo práce z pláže či apartmánů pětihvězdičkových hotelů vracejí zpět do šedivých a rušných velkoměst, epicenter dění a byznysu.

Přečíst článek

Bitcoin, ilustrační foto

Kolik aktuálně stojí bitcoin, ethereum, stablecoin, litecoin, „psí“ krypotoměny?

Cena kryptoměn se na rozdíl od akcií mění nejen ve dne, ale i v noci. Burza digitálních měn funguje stále. Jaká je aktuální cena vybraných kryptoměn? Najdete níže.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kybernetický zločin - ilustrační foto

Praní špinavých peněz i financování terorismu. Zločinci rekordně zneužívají kryptoměny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme