Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

banky - informace o tématu

Pražská burza měla technické potíže, začátek obchodování se pozdržel

Pražská burza je nejsilnější za posledních víc než 15 let

Pražská burza ve středu uzavřela na nejvyšší hodnotě od konce června 2008, tedy za posledních víc než 15 a půl roku. Index PX hlavně díky růstu akcií energetické společnosti ČEZ posílil o 1,55 procenta na 1513,01 bodu.

Přečíst článek

Sazbu začínající šestkou má u spořicího účtu už jen trojice bank. Bez složitých podmínek to jsou jen dvě

Přečíst článek

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Přečíst článek

Nejistota pro ekonomiku Švýcarska. Záchrana Credit Suisse jí přinesla nová rizika

Přečíst článek

Sazby hypoték klesají k pěti procentům. Psychologická hranice brzy padne. Čekat, nebo už jít do banky?

Víte, proč jsou hypoteční bankéři po celou dobu realitní krize v posledních dvou letech v klidu? Proč nezmatkují, že trh s byty zamrznul? A proč si mohou dovolit jako jacísi Buddhové s jemným úsměvem glosovat hemžení kolem sebe, když se půjčky na bydlení staly nedostupné?

Přečíst článek

Spořák se sazbou přes šest procent a na podzim i hypotéky. Partners Banka startuje

Ve středu 6. března oficiálně rozjíždí svůj bankovní byznys v Česku Partners Banka. Finanční skupina Partners ji chystala už od loňského srpna, kdy získala bankovní licenci ČNB. Ještě v březnu bude banka pro klienty Partners, neklienty bude banka nabírat až od 1. dubna. Nová banka cílí na jednotlivce, páry i rodiny a jen letos plánuje získat minimálně 100 tisíc klientů. Do roku 2030 jich pak chce mít už milion, jak novinářům oznámil šéf skupiny Petr Borkovec. Mezi prvními produkty banky, které je ode dneška možné sjednávat, je i spořicí účet se sazbou přes 6 procent.

Přečíst článek
Fio banka

Fio Banka loni zvýšila svůj čistý zisk téměř o polovinu

Čistý zisk Fio banky loni vzrostl téměř o polovinu. Zvýšil se o 48,8 procenta na 6,4 miliardy korun. Objem vkladů stoupl o 13,7 procenta na 241,2 miliardy korun. Bance vzrostla také bilanční suma a přibylo klientů.

Přečíst článek

S DIP už ve čtyřech bankách investují první tisíce klientů

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) už proniká do nabídek tuzemských bank, investičních makléřů a do myslí zkušených i novopečených investorů. Jedná se o produkt zvýhodňující ty, kteří si spoří na stáří. Novinka platí od letošního 1. ledna. Oslovili jsme proto všechny čtyři banky a dvě vybrané investiční společnosti, které už DIP klientům nabízí, jak to u nich funguje a na co se musíte připravit, pokud si u nich budete DIP chtít sjednat.

Přečíst článek
Staré město v Mnichově

Probíhající krach německých komerčních nemovitostí začíná ohrožovat tamní bankovní sektor

Ceny komerčních realit v Německu za poslední dva roky spadly o 36 procent, ve městech jako Mnichov ještě výrazněji. Panuje značná obava, že banky s takto dramatickým poklesem cen nepočítaly, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Eurové úspory se dají zhodnotit i na spořicím účtu v Česku. Jen ale v jedné bance

Eurové úspory se dají zhodnotit i na spořicím účtu v Česku. Ale jen v jedné bance

Sazby cizoměnových spořicích účtů nejsou v Česku zrovna hitparádou velkého zhodnocení. Až na jednu výjimku vám zhodnotí úspory v eurech téměř nulou. O něco lepší šanci na zhodnocení poskytují spíš termínované vklady v eurech a dalších měnách, které ale zase blokují peníze po řadu týdnů. Podívejte se na náš přehled, kde vám úspory v eurech a dolarech zhodnotí nejlépe a kde úročit úspory úplně banka přestala.

Přečíst článek
Radomír Lapčík

Trinity Bank loni vydělala přes 800 milionů, stoupl jí počet klientů

Trinity Bank se loni dařilo: zvýšila depozita klientů o třetinu. Koupila také palác na pražských Příkopech, kde otevře prestižní pobočku pro klienty.

Přečíst článek
Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Americká banka Capital One se dohodla na převzetí amerického vydavatele kreditních karet Discover Financial Services za zhruba 35 miliard dolarů (přibližně 830 miliard korun). Transakce se má uskutečnit prostřednictvím výměny akcií, schválit ji ještě musí regulátoři a akcionáři.

Přečíst článek
Rekordní rok pro evropské banky

Rekordní rok pro evropské banky. Některé loni překonaly svá historická maxima

Zisk největších evropských bank v loňském roce poprvé překročil 100 miliard eur (2,6 bilionu korun). Většina z nich dosáhla vlivem rostoucích úrokových sazeb rekordních zisků, napsala agentura Bloomberg. Její výběr nezahrnuje švýcarskou UBS Group, jejíž zisk se loni díky akvizici Credit Suisse vyšplhal na 29 miliard dolarů.

Přečíst článek
Pavel Běťák, IT Area Lead Česká spořitelna

Pavel Běťák: IT moderní banky proměňuje i nároky na vývojáře

Technologický vývoj přináší řadu novinek, s nimiž je třeba držet krok. Pokud navíc vyvíjíte produkt, který denně používají miliony zákazníků, nevystačíte si jen s technickými znalostmi. Nároky na vývojáře se proměňují a tempo vyžaduje neustálé učení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme