Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Andrej Babiš – jedněmi milován, druhými tvrdě kritizován

Premiér České republiky Petr Fiala (ODS)

Stanislav Šulc: Proč Fialova vláda za sebou nechává jen poražené?

Jak výrazně se vládnutí Andreje Babiše podepsalo na České republice, posoudí až historie. Totéž ostatně platí i pro současný kabinet Petra Fialy. Jednu věc lze ale soudit již nyní. A to jsou dojmy běžných lidí. A tady je jeden obří rozdíl, který nyní se změnou valorizačního vzorce opět nabyl obřích rozměrů. Zatímco za Babiše nebylo sice líp, většina lidí se přesto cítila jako vítězi. To Fialův kabinet za sebou nechává jen poražené. 

Přečíst článek
Andrej Babiš

Babiš výzvou k sázení zákon neporušil, rozhodl úřad

Neúspěšný prezidentský kandidát a předseda hnutí ANO Andrej Babiš výzvou na Twitteru k sázení na prezidentské volby s příslibem zisku neporušil zákon o regulaci reklamy. Dospěl k tomu Krajský úřad Středočeského kraje, který se případem zabýval na základě anonymního podnětu, uvedl mluvčí hejtmanství David Šíma.

Přečíst článek
Andrej Babiš zůstává poslancem i šéfem ANO

Babiš zůstává poslancem i předsedou ANO. Chce být ale méně vidět

Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš zůstane poslancem a také předsedou opozičního ANO. Řekl to po jednání předsednictva hnutí. Hlavními tvářemi ANO ale podle něj budou šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová a první místopředseda Karel Havlíček, který nově bude řídit stínovou vládu.

Přečíst článek
Ministr financí Zbyněk Stanjura

Politický diář Jany Havligerové: Budíček, vládo. Volba prezidenta už skončila

Ministr financí Stanjura se svěřil tisku, že by kabinet mohl zvýšit daň z nemovitosti, a případně upravit daň z přidané tak, že se sjednotí její nižší sazby. Konkrétní opatření podle něj závisejí na jednání koaličních stran a výsledek politických dohod nebude předjímat. Bylo by fajn, kdyby vládní koalice konečně přišla s uceleným plánem fiskální konsolidace. Hra vadí – nevadí, kdy rezort u odborné i laické veřejností sonduje odezvu na možné zásahy, není moc zábavná.

Přečíst článek
Andrej Babiš s manželkou Monikou po prvním kole prezidentských voleb. Šéfka kampaně Tünde Bartha (vpravo) v ANO končí.

Úprk od Babiše. Vedle Prchala končí i šéfka kampaně Bartha a mluvčí Vořechovský

Dlouholetá spolupracovnice expremiéra a neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) Tünde Bartha a jeho mluvčí Vladimír Vořechovský ke konci února ukončí spolupráci s hnutím ANO. Jako první na to upozornil Blesk.cz.

Přečíst článek
Andrej Babiš s Markem Prchalem.

Prchal u Babiše skončil. Odejít chtěl už před prezidentskou kampaní

Marketér Marek Prchal a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) ukončili spolupráci, která trvala deset let. Prchal to potvrdil serveru Info.cz. Důvodem podle něj není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi. Prchala nedávno ze svých řad vyloučilo sdružení reklamních profesionálů Art Directors Club Czech Republic (ADC). Babišovu kampaň před druhým kolem prezidentské volby totiž považovalo za neetickou.

Přečíst článek
Snímek Vojtěcha Dárvíka Mácy Masakr v Buči se stal vítězem soutěže Czech Press Photo 2022.

FOTOGALERIE: Letošnímu Czech Press Photo dominuje válka na Ukrajině. Ale nejen ona

Ruská invaze na Ukrajině, pohřeb královny Alžběty II., požár v Českém Švýcarsku i volby do sněmovny a předvolební prezidentská kampaň-nekampaň Andreje Babiše patří mezi témata fotografií, které letos ocenila mezinárodní odborná porota soutěže Czech Press Photo. Za fotografii roku 2022 vybrala snímek ze série fotografií Vojtěcha Dárvíka Mácy (na hlavním snímku), který na Ukrajině dokumentoval válečné události ve městech Buča a Irpiň. Podívejte se na výběr oceněných snímků ve fotogalerii.

Přečíst článek

Babiš výzvou k sázení zřejmě porušil zákon, míní ministerstvo financí

Neúspěšný prezidentský kandidát a předseda hnutí ANO Andrej Babiš výzvou na Twitteru k sázení na volby s příslibem zisku mohl porušit zákon o regulaci reklamy.

Přečíst článek
Andrej Babiš

Dalibor Martínek: Zrodí se noví „Babišové“? Vláda by měla zamakat, aby ne

Po dvou dnech oslav vítězství Petra Pavla přišel všední den. A s ním čas zamyslet se, jak to, že Andrej Babiš získal 2,4 milionu hlasů.

Přečíst článek
Dosluhující prezident Miloš Zeman.

Zeman: Volby byly referendem o Andreji Babišovi. Pavel má silný mandát

Prezident Miloš Zeman si myslel, že volby budou referendem o vládě, staly se ale referendem o Andreji Babišovi (ANO). Připomněl také své dřívější vyjádření, že se Babiš měl více než svému mírotvorectví věnovat ekonomické a energetické krizi. Zeman řekl, že s Babišem, který prohrál souboj o funkci prezidenta, zatím nemluvil.

Přečíst článek
Andrej Babiš a Monika Babišová

Politický diář Jany Havligerové: Povolební kvíz. Bude příště kandidovat Monika? A další otázky

Babišovu povolební tiskovou konferenci v podstatě moderovala jeho žena. Však ji také nevítěz chválí kudy chodí za to, jak se s volební kampaní vypořádala: „Zvládla to skvěle, naši podporovatelé ji mají rádi“. Otázka číslo jedna: Bude v příští prezidentské volbě kandidovat Monika?

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Regionální bezpečnostní rada iráckého Kurdistánu uvedla, že zatkla vysoce postaveného představitele teroristické skupiny Islámský stát (IS) Socratese Chalíla. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl Chalíl důvěrníkem šéfa IS abú Bakra Bagdádího, který se zabil v říjnu 2019 při operaci amerického komanda na severozápadě Sýrie.
Reklama
Reklama
Doporučujeme