Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alžběta II - informace o tématu

Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

FOTOGALERIE: Range Rover po královně Alžbětě II. jde do aukce

Britská aukční síň Iconic Auctioneers v listopadu zájemcům nabídne automobil Range Rover s královskou minulostí. Zkušený sběratel se totiž dovtípil, že by auto mohlo patřit zesnulé britské panovnici Alžbětě II. a jeho instinkt se potvrdil, když objevil záběry z roku 2005 z jezdecké přehlídky ve Windsoru, na nichž je královna za volantem vozidla. Napsal o tom list The Telegraph.

Přečíst článek
Karel III. v den své korunovace

Rok na trůnu: Karel III. je důstojný panovník a dobrý diplomat, ale překvapivě velmi opatrný reformátor

Přečíst článek

Plovoucí palác Alžběty II. Podívejte se na palubu královské jachty Britannia

Přečíst článek

Korunovace Karla III. je pro Británii drahý špás. Ale tratit na tom rozhodně nebude

Přečíst článek
Australská pětidolarovka s vyobrazením loni zesnulé královny Alžběty II. Její portrét nebude nahrazen následníkem Karlem III., ale domorodými obyvateli Austrálie.

Austrálie jde proti tradicím. Alžbětu II. na pětidolarovce nestřídá Karel III., ale domorodci

Přečíst článek
Princ William s rodinou při oslavách vánočních svátků

I modrá krev slaví Vánoce. William a spol. budou poprvé bez Alžběty

Královské rodiny v evropských zemích slaví Vánoce různě, často musí skloubit čas trávený s nejbližšími v soukromí s pracovními povinnostmi. Mnozí panovníci natáčí vánoční projevy pro televizi a objevují se na veřejnosti, v některých zemích ale členové vládnoucího rodu o podobě oslav médiím nic bližšího nesdělují. Jak budou probíhat letošní Vánoce v královských palácích od Británie po Španělsko.

Přečíst článek
Nová série známek vydaných Royal Mail na památku zesnulé královny Alžběty II.

Pocta Česku. Na nových známkách s Alžbětou II. je i portrét z Pražského hradu

Britská královská pošta Royal Mail vydává čtyři pamětní známky s portréty nedávno zesnulé královny Alžběty II. v různých obdobích její vlády. Známky zachycují panovnici od prvního roku její vlády v roce 1952 až do 90. let 20. století v podobě portrétu nejdéle sloužící britské panovnice při návštěvě Pražského hradu, uvedl server BBC.

Přečíst článek
Buckinghamský palác

Británie pohřbívá královnu. Rozjela se nejnákladnější policejní akce v britských dějinách

Dnešní pohřeb královny Alžběty II. bude nejnákladnější jednodenní zvláštní událostí v britských dějinách. Měl by vyjít na 10 milionů liber, tedy na zhruba 280 milionů korun.

Přečíst článek
Doba čekání podle průběžně aktualizovaného odhadu britských úřadů činila v sobotu 17. září ráno 16 hodin.

FOTOGALERIE: Lidé čekají na možnost vzdát hold Alžbětě II. i více než 24 hodin

Přístup do fronty vedoucí k sídlu parlamentu v centru Londýna, kam se lidé chodí poklonit rakvi s britskou královnou Alžbětou II., se po více než sedmi hodinách v sobotu ráno opět otevřel. Doba čekání podle průběžně aktualizovaného odhadu britských úřadů nyní činí 16 hodin. Britská vláda brzy ráno, když čekací doba přesahovala 24 hodin, vyzvala lidi, aby necestovali do metropole s cílem se do fronty připojit. Teplota v noci klesla pod deset stupňů Celsia, ani to však tisíce lidí neodradilo od čekání na možnost vzdát panovnici poslední hold.

Přečíst článek
Pohřeb královny Alžběty II.

Pohřeb století vyvolá v Londýně dopravní chaos, hrozí uzavření metra, varují úřady

Snaha osobně vzdát poctu zesnulé královně Alžbětě II. či přímo na místě sledovat její pohřeb v pondělí 19. září vyvolá zájem statisíců lidí. Londýnské úřady proto varují, že od středy, kdy bude rakev s ostatky nejdéle vládnoucí britské panovnice vystavena ve Westminsterském opatství, čekají metropoli vážné dopravní komplikace, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Portrét nového krále se na mincích a bankovkách neobjeví příliš brzy

Během sedmdesátileté vlády Alžběty II. se její obličej stal jedním z těch nejznámějších po celém světě. Z velké části díky jeho zobrazení na mincích a bankovkách kterými se platí ve třech desítkách zemí. Nový král, Karel III., se svého obličeje na platidlech dočká také, ale nebude to přes noc.

Přečíst článek
Charles III., nový britský král

Nový král Karel III. zdědí majetek za v přepočtu 12 miliard korun, dědické dani se vyhne

Král Karel III. zdědí po zesnulé královně Alžbětě II. majetek za v přepočtu 12 miliard korun. V žebříčku nejbohatších Čechů by takový majetek stačil na 24. místo.

Přečíst článek
Alžběta II.

Lukáš Kovanda: Alžběta II. smyslem pro řád vytvořila bilionovou hodnotu

Zesnulá královna Alžběta II. vstupuje do dějin nejen jako nejdéle vládnoucí britský monarcha, ale též „nejhodnotnější“. Pokud by britská královská rodina představovala firmu, byla by její značka, „brand“, jednou z nejhodnotnějších na světě.

Přečíst článek
Královna Alžběta II.

Britská královna Alžběta II. zemřela. Novým králem je její nestarší syn Charles

Britská královna Alžběta II. zemřela. Šestadevadesátiletá panovnice skonala na zámku Balmoral ve Skotsku, kam se za ní dnes odpoledne sjížděli její příbuzní.

Přečíst článek
britská královna Alžběta II. při oslavě svých narozenin v roce 2018 v Royal Albert Hall

Alžběta II. a královská rodina jsou značky hodnotnější než Shell nebo Marks & Spencer

Královna Alžběta II., která dneškem završuje 70 let na trůnu, je nejen nejdéle vládnoucím britským monarchou historie, ale též nejvýdělečnějším. Pokud by britská královská rodina představovala firmu, byla by její značka jednou z nejhodnotnějších na světě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Britský parlament v noci na dnešek  schválil kontroverzní návrh zákona o vyhošťování migrantů do Rwandy, oznámily tiskové agentury. Zákon se týká uchazečů o azyl, kteří do Británie vstoupili nelegálně.
Ruskem kontrolovaná Mezinárodní investiční 🏦 banka (MIB) přemístila své ústředí z Budapešti do Moskvy. S odvoláním na prohlášení finanční instituce o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. Spojené státy loni v dubnu uvalily sankce na banku i její představitele a Maďarsko se následně rozhodlo z této instituce odejít.
Reklama
Reklama
Doporučujeme