Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

aerolinky - informace o tématu

Aerolinky se vrátí k zisku, slibuje odhad.

Bude líp. Aerolinky se příští rok vrátí k zisku, zní odhad

Letecký průmysl bude příští rok díky oživení po omezeních způsobených pandemií poprvé od roku 2019 ziskový. Ve své zprávě to odhaduje Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu.

Přečíst článek

Nejlepšími aerolinkami jsou Qatar Airways, evropské společnosti přihlížejí z dáli

Přečíst článek
Apple AirTag

Proč aerolinky nesnášejí AirTagy

Chaos během letošní letní cestovní sezóny zpopularizoval sledovací zařízení do kufrů, která v případě jejich ztracení pomohou určit jejich přesnou polohu. Aerolinky ale nechtějí, aby je cestující používali.

Přečíst článek
Lufthansa (ilustrační foto)

Důvody problémů na evropských letištích odhaleny. Zmizeli mladí pracovníci

Letiště po celé Evropě se potýkají s nedostatkem personálu. Kvůli tomu cestující často čelí neúměrně dlouhým frontám, zpoždění letů a dalších nepříjemností. Podle agentury Bloomberg za problémem stojí neschopnost vedení letišť efektivně najímat mladé zaměstnance. Těch je přitom na pracovním trhu dostatek, jen často volí jinou práci.

Přečíst článek
Lufthansa

Nedostali jsme odpovídající nabídku. Piloti ze společnosti Lufthansa jdou do stávky

Odborová organizace pilotů Vereinigung Cockpit v německé letecké společnosti Lufthansa vyzvala k celodenní stávce v pátek. Podle prohlášení odborů byla jednání s vedením firmy o zvýšení mezd pilotů neúspěšná.

Přečíst článek
Obchodní cestující se na paluby letadel vracejí pomalu

Aerolinky mají problém. Obchodní cestující se vracejí pomalu

Ačkoliv turisté se letos na paluby letadel vrátili v množství, pod kterým letiště i aerolinky kolabovaly, obchodní cestující se vracejí pomalu. Přitom právě z nich mají letečtí přepravci největší zisky.

Přečíst článek
Letadlo ruské letecké společnosti Aeroloft

Až na šroubky. Rusové kvůli sankcím rozebírají odstavená letadla na náhradní díly

Ruské letecké společnosti včetně státního Aeroflotu rozebírají letadla, aby si zajistily náhradní díly, které nemohou kvůli západním sankcím koupit od zahraničních dodavatelů. Agentuře Reuters to řekly čtyři zdroje z oblasti letectví. K této praxi bude podle předpovědí odborníků bude docházet v dosud nevídaném rozsahu.

Přečíst článek
Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů

Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů

Německá letecká společnost Lufthansa se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku a díky příznivým výsledkům zlepšila výhled na celý letošní rok. Očištěný zisk před zdaněním a odpisy činil 393 milionů eur (9,7 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 827 milionů eur ve stejném období loni. Vyšší ceny letenek a pokračující růst v nákladní divizi vykompenzovaly růst cen pohonných hmot, uvedly aerolinky.

Přečíst článek
Finnair, ilustrační foto

Aerolinky se potýkají s uzavřením ruského leteckého prostoru. Dálkové lety prudce zdražují

Na finského národního dopravce tvrdě dopadl covid a teď i uzavření ruského vzdušného prostoru. Lety do Asie se protáhnou o hodiny a ceny letenek se zdvojnásobily. 

Přečíst článek
Virgin Atlantic, letadlo, ilustrační foto

Nejhorší aerolinky podle rušených letů? Vedou Virgin Australia a KLM

Po obrovském nárůstu zájmu lidí cestovat po konci proticovidových omezení ve světě a nedostatku zaměstnanců letišť a aerolinek se tisíce turistů v hlavním dovolenkovém období dostaly do potíží kvůli rušeným letům. Agentura Bloomberg zanalyzovala letecké řády 19 velkých světových aerolinek a podíly odvolaných letů. Který dopravci si vedli nejhůře a kteří nejlépe?

Přečíst článek
Lufthansa (ilustrační foto)

Ve středu se vyhněte Lufthanse. Ruší tisícovku letů v Německu

Německá Lufthansa zítra zruší téměř všechny své lety ze svých hlavních německých uzlů ve Frankfurtu a Mnichově kvůli stávce pozemního personálu. To ještě zhorší chaos, který zachvátil klíčovou letní cestovní sezónu evropského letectví, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Lufthansa

Problémy turistů pokračují, v Lufthanse chtějí ve středu stávkovat

Tisícům turistům natěšeným, že si letos spraví chuť po dvouletých proticovidových omezeních, komplikují prázdniny lety rušené letišti a aerolinkami kvůli návalu cestujících a nedostatku personálu. Další olej do ohně zřejmě přilije německá Luthansa. Odbory svolaly na středu stávku. Aerolinky již přitom musely na začátku léta zrušit tisíce letů kvůli nedostatku personálu, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme