Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zakladatel hotelové sítě: Chceme expandovat dál na východ. V Gruzii i Arménii mají Čechy rádi

Jaroslav Svoboda
Se svolením Czech Inn Hotels
Petra Jansová
pej

První hotel si pronajal před více než 20 lety. Dnes jich v síti Czech Inn hotels spravuje šestadvacet. Některé z nich vlastní. Většina z nich je Praze, ale před deseti lety investoval zakladatel hotelové sítě Jaroslav Svoboda také do pětihvězdičkového hotelu v Lisabonu. Za hranice bude jeho společnost expandovat i letos. Tentokrát míří na východ.

Reklama

Hlavní činností Czech Inn Hotels je hotely řídit a spravovat. Třeba od roku 2015 spravuje jeden z největších tuzemských hotelů Don Gioavanni, Hotel International Dejvicích nebo bývalý Kempinski hotel. Kromě Prahy firma provozuje i hotely v Brně nebo Ostravě.

Nejtvrdší ránu zasadil  podnikání v hotelnictví covid, kvůli válce na Ukrajině došlo k nárůstů nákladů a také k proměně skupiny turistů, kteří do Prahy a Česka všeobecně míří. „Chybí jak Asiaté, tak i Rusové nebo Američani, kteří se k nám bojí létat kvůli tomu, že jsme blízko Ukrajině,“ přibližuje Jaroslav Svoboda.

Mandarin Oriental Hyde Park

Mandarin Oriental: Výhled do londýnského Hyde Parku za 120 tisíc za noc

Budova londýnského hotelu Mandarin Oriental funguje jako hotel již 122 let. Nabízí perfektní lokalitu v Knightsbridge hned u Hyde Parku.

Přečíst článek

Jeho síť obtížnou dobu přestála a v loňském roce dosáhla historicky nejlepších výsledků. Svoboda proto hodlá expandovat. „Nelze říct, že je lepší nebo horší doba pro růst. Naší strategií je navzdory všemu každý rok přibrat dva až čtyři hotely,“ dodává Svoboda.

Gruzie a Arménie jsou atraktivní země

Kromě Česka se jeho zraky upírají do zahraničí, především na východ. Naprostou novinkou sítě je například hotel v Gruzii.

„Inspirovali jsme se baťovským modelem, tedy, že je lepší jít na východ než na západ. Gruzie nebo Arménie nás hodně zajímají. Jde o velmi atraktivní státy, kde navíc mají Čechy velmi rádi,“ přibližuje strategii Svoboda.

Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek

Kromě hotelu kousek od Batumi, vyjednává o dalších v Tbilisi a Jerevanu.

Jaroslav Svoboda byl hostem podcastu Realitní Club. Epizodu s ředitelem a zakladatelem hotelové sítě Czech Inn Hotels přineseme již zítra na newstream.cz. Poslechnout si díl budete moci i na vaší oblíbené podcastové platformě. Najdete nás na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.

Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme