Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Reklama

V byznysu neexistuje ideální doba na další expanzi. A růstu nebrání aktuální situace, kdy se hotely musely vypořádat s pandemií nebo razantním nárůstem nákladů. „Nelze říct, že je lepší nebo horší doba pro růst. Víme, že chceme-li se zlepšovat, každý rok musíme přibrat další hotely,“ říká majitel sítě Czech Inn Hotels Svoboda.

Mandarin Oriental Singapur

Zrenovovaný Mandarin Oriental v Singapuru odráží ambice celého městského státu

Loňská rekonstrukce za 2,3 miliardy vdechla do singapurského Mandarin Oriental nové barvy a život. Také připomněla, jak moc se malý stát za poslední dvě dekády rozvinul.

Přečíst článek

Společnost se poohlíží nejenom po hotelech v Praze a dalších větších tuzemských městech, ale i ve Varšavě, Budapešti nebo ve Vídni.

„Hodně věřím cestovnímu ruchu všeobecně, a i tomu v Praze,“ dodává Svoboda. Byznysu podle něho bude nahrávat i to, že lidé budou míň pracovat a víc si užívat. Zkrátka budou mít víc času na cestování.

Chceme přibrat hlavně velké hotely v Praze

Zároveň podle něj dochází i k proměně cestovatelských zvyků. Místo klasických zájezdů s cestovkami budou turisté vyhledávat poznávací dovolenou. „Lidé dnes chtějí konkrétní zážitek, například si dojet do Prahy kvůli koncertu nebo skvělé výstavě,“ vysvětluje.

Z londýnského vysílače bude luxusní hotel

Londýnské architektonické studio Heatherwick se podepíše pod další ikonickou přestavbu, tentokrát 177 metrů vysokého bývalého vysílače. Ten se má změnit na luxusní hotel.

Přečíst článek

Poptávka po ubytovacích kapacitách bude v Praze narůstat. Konkrétně v metropoli síť Czech Inn Hotels provozuje nejvíce hotelů. A poohlíží se tu po dalších. „Praha potřebuje i hotely mimo centrum. Těm nově postaveným se nebráníme, ale nezaměřujeme se na ně,“ říká Svoboda.

Strategií jeho sítě jsou hotely starší. „O nějakých už jednáme, o které konkrétně jde, ale zatím v této fází vyjednávání říct nemůžu. Řeknu vám jedině to, že nás zajímají hodně velké hotely,“ uzavírá Svoboda.

Nejnovější epizodu podcastu Realitní Club si poslechněte v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platěformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jaroslav Svoboda

Zakladatel hotelové sítě: Chceme expandovat dál na východ. V Gruzii i Arménii mají Čechy rádi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme