Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Holešovice mění svoji tvář, součástí proměny je i rezidence SO-HO

SO-HO Rezidence
ČTK Protext
Komerční spolupráce

Postupnou proměnu pražských Holešovic v oblíbenou čtvrť s kosmopolitním charakterem lze sledovat doslova na každém kroku. S každým rokem se historické prostory továren či mlýnů mění v moderní byty, kancelářské prostory či kulturně-kreativní instituce. Dalším střípkem do skládačky je moderní rezidenční projekt SO-HO, navazující na industriální dědictví lokality.

Reklama

Aktivní život v soudobém srdci metropole

Okolí holešovického meandru Vltavy se v posledních letech změnilo k nepoznání. Na obou březích proběhly renovace brownfiledů, byla dokončena Štvanická lávka spojující Karlín a Holešovice, řeší se výstavba Vltavské filharmonie, plánuje se velký park Maniny s divokou přírodou, a to zdaleka není všechno. O bydlení v osobité městské části, která je plná vyhlášených gastronomických podniků i prostorů s bohatou kulturní nabídkou, je proto obrovský zájem.

Nabídku bytů v Holešovicích značně rozšířil rezidenční projekt společnosti Cresco Real Estate a ateliéru QARTA Architektura. Jejich kompaktní urbanistický návrh počítá s přestavbou bývalého objektu Tesla Holešovice i dostavbou navazujícího rezidenčního bloku. V prostoru mezi ulicemi Dělnická a Tusarova tak vzniká unikátní bydlení, které je jako stvořené pro kreativní lidi milující zdejší nezaměnitelnou atmosféru. 

Nemovitosti z první etapy vynikají vysokou světlou výškou, která umožňuje svobodnou práci s prostorem. Například byty 1,5+kk s možností variabilního uspořádání jsou zajímavou alternativou pro jednotlivce a mladé páry. Zájemci mohou přijít načerpat inspiraci do dvojice vzorových bytů zařízených ve stylu London a Malmö.

Nemovitosti ohleduplné k životnímu prostředí

SO-HO Rezidence ožívá a stává se součástí pestrého života Holešovic. Do bytů z první etapy se nyní začínají stěhovat spokojení rezidenti, v přízemí funguje nová pobočka fitness centra Form Factory a řemeslná pekárna Naše Toustárna. V projektu nechybí přírodní plochy, a to jak v podobě zelených střech, tak plánovaného polosoukromého parku umístěného ve vnitrobloku. S výstavbou druhé etapy vznikne městské aleje v ulici Dělnická.

Prodejní katalog nových bytů na Praze 7 je velmi široký, obsahuje nemovitosti v dispozicích od 1+kk až po 5+kk. Zájemci o netradiční bydlení by neměli přehlédnout velkorysý mezonet se čtyřmi pokoji a panoramatickým výhledem na Prahu. Pro investory jsou jako stvořené nemovitosti v oblíbené dispozici 2+kk s balkonem.

Více na: www.so-ho.cz

Současně se stavbou Vltavské filharmonie dojde i na revitalizace veřejného prostranství.

Nejenom nová budova filharmonie. Na Vltavské do dvou let započne stavební revoluce

Čtyři sály, knihovna, kavárny i restaurace. Praha už má jasno, jak bude vypadat Vltavská filharmonie. Dánské studio Bjarke Ingels Group (BIG) představilo architektonickou studii. I ta už si našla svoje kritiky.

Přečíst článek

Jiří Řezák, architekt a spolumajitel architektonického studia Qarta Architekti (uprostřed) na setkání Realitního Clubu Newstreamu

Revoluce ve stavění ze dřeva. Architekti z Qarty přinášejí do Česka unikátní řešení

Stavění velkých domů s pomocí dřeva je v Česku pořád v plenkách. V Rakousku nebo v Německu se už staví domy přes deset pater vysoké, kde je dřevo využíváno nejen jako doplňkový materiál, ale jako základ stavební konstrukce. Česko se nyní snaží posunout se mezi stavebně vyspělé země. Vzniká tu stále více technologických řešení, která by umožnila víc využít dřevo pro stavbu výškových domů.

Přečíst článek

PODCAST Realitní Club: Investoři překvapivě bývají ti nejflexibilnější, říkají architekti

Co chybí českým architektům, aby mohli svobodně tvořit? A co zase Praze a ostatním českým městům? Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s Jiřím Řezákem a Davidem Wittasskem ze studia Qarta.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ředitel a jednatel SYNER JUDr. Robert Špott, MBA

Třetina celkové roční stavební produkce vzniká v Praze a středních Čechách

Přečíst článek
Rekonstrukce trafo stanice na bydlení

Nejčastěji se v Česku staví do 30 milionů a mnohem víc se rekonstruuje, ukazuje architektonické klání

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme