Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČTK Protext - informace o tématu

Živě: Výsledky druhého průzkumu Ipsos k volbám do EP

Zájem o evropské volby mírně roste, zajímá se o ně šest z deseti lidí. Osm z deseti Čechů ví, že se letos volby do EP konají. A čtyři z deseti znají i termín hlasování.

Přečíst článek

Čeští europoslanci diskutovali ve Štrasburku. Pro mírová jednání s Ruskem ještě nenastal čas, zaznělo

Přečíst článek
Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí? To nechte na nás

Svět půjček, natož těch nebankovních, je pestrý víc než dost. Stačí si otevřít internet: spousta nabídek, výsledků vyhledávání, ale i reklam na úvěry. Jenže: ne všechny jsou bezpečné a ne všichni poskytovatelé dodržují legislativu. Jak poznat ty správné? Jak si vybrat nebankovní půjčku bez podvodu, kde vám opravdu půjčí? Tuto starost nechte tzv. půjčkovým agregátorům od prověřených a licencovaných společností.

Přečíst článek

Jaké jsou výhody hliníkových oken v rodinných domech?

Výběr správných oken je klíčovým aspektem při plánování rodinného domu. Hliníková okna, která jsou často spojována primárně s komerčními budovami, si nacházejí cestu i do sektoru rodinných domů. V tomto článku se podrobněji podíváme na výhody, které činí hliníková okna vynikající volbou pro rodinné domy.

Přečíst článek
Jak se v nejisté době starat o své finanční a duševní zdraví?

Jak se v nejisté době starat o své finanční a duševní zdraví?

Živnostníci, finanční a duševní zdraví, to byly tematické bloky odborné debaty, kterou uspořádala ve čtvrtek 18. dubna BNP Paribas Cardif Pojišťovna. Přítomní se shodli, že lidé by neměli situaci podceňovat a měli by se pojistit proti případné neschopnosti splácet své závazky.

Přečíst článek
Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Lidem začíná vadit směřování EU a hledají politické subjekty s jinými názory, jež mohly by přispět ke zlepšení tohoto stavu. Unie je pořád naprosto rozhodující pro naši budoucnost, a neměli bychom se vzdávat příležitost uplatnit svůj hlas, říká europoslanec SPD a kandidát SPD a Trikolóry Ivan David.

Přečíst článek

Zaostřeno na korporátní dluhopisy

Co jsou to korporátní dluhopisy, k čemu slouží, kde je koupit a proč.

Přečíst článek
Zleva senátor Tomáš Jirsa, David František Wagner analytik a kandidát do Evropského parlamentu za Pirátskou stranu a náměstek jihočeského hejtmana František Talíř na Veřejné debatě o EU, 9. dubna 2024, Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích. Diskuse je součástí projektu Evropského parlamentu a ČTK Connect s cílem komunikovat o evropských tématech před červnovými volbami do EP.

V knihovně se řešily evropské dotace, migrace, byznys i klima

V Českých Budějovicích, ve spolupráci s tamní Jihočeskou vědeckou knihovnou, Krajským úřadem Jihočeského kraje, Jihočeskou hospodářskou komorou a českobudějovickým gymnáziem Česká se v úterý 9. dubna konala první ze série veřejných debat ČTK Connect. Jejich tématem je komunikace o evropských tématech v kontextu 20 let českého členství v EU a červnových voleb do Evropského parlamentu (EP). Zadavatelem projektu je Evropský parlament.

Přečíst článek
Robotický vysavač Dreame L20 Ultra vyhoví i těm nejnáročnějším uživatelům.

Vysávání a vytírání snadno: Srovnání robotických vysavačů s mopem od Dreame

Robotické vysavače Dreame se stávají stále oblíbenějšími pomocníky v domácnosti. V našem srovnání modelů L20 Ultra, L10s Ultra, D10s a D10 Plus prozkoumáme jejich rozdíly ve funkcích a účinnosti čištění. Zjistěte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Přečíst článek

Ozdobte se s Guess – nejnovější trendy v kabelkách Guess

Při výběru dokonalého módního doplňku se značka Guess řadí mezi ty, které by žádná milovnice módy neměla přehlížet. Své postavení na trhu si tato značka vybudovala díky kombinaci inovativního designu, kvality a stylu, který dokáže osvěžit každý outfit. V dnešním článku se zaměříme na aktuální trendy v oblasti kabelek Guess, které v roce 2024 dominují módním přehlídkám a ulicím velkoměst.

Přečíst článek
Letecký pohled na čistírnu odpadních vod.

EU chce lepší čištění a opětovné využívání městských odpadních vod

Poslanci Evropského parlamentu schválili nová pravidla Evropské unie pro odvádění, čištění a vypouštění městských odpadních vod.

Přečíst článek
video

Jaké jsou výhody našeho členství v EU? Sledujte veřejnou debatu v Hradci Králové

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v Hradci Králové uskuteční veřejná debata na téma 20 let ČR v EU. Akce se koná u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie a zaměří se na hodnocení přínosů a dopadů členství pro Českou republiku a její regiony. Hosty debaty budou primátorka Hradce Monika Ladmanová, ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Pavlína Springerová a politolog Jan Prouza.

Přečíst článek
Reklama

News box

Argentinská centrální banka zavádí novou bankovku v hodnotě 10 000 pesos (zhruba 262 korun). Je to pětkrát vyšší hodnota, než jakou měla v této jihoamerické zemi dosud nejhodnotnější bankovka. Zavedením bankovky s vysokou nominální hodnotou reaguje banka na devalvaci, za kterou stojí dlouhotrvající vysoká inflace. Ta patří k nejvyšším na světě a kvůli špatné hospodářské situaci byla ve čtvrtek v zemi generální stávka.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena připravuje zavedení cel na dovoz elektromobilů 🔌🚗 z Číny. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž krok oznámí vláda příští týden. Ochranná opatření se mají týkat i baterií či solární techniky.
Polský prodejce obuvi 👠👢 CCC v prvním čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk na 304 milionů zlotých (1,8 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 244 procent. Tržby v období od února do dubna meziročně vzrostly o devět procent na 2,26 miliardy zlotých. Přispěla k tomu jak nejnovější firemní značka, řetězec HalfPrice, tak i stejnojmenná značka CCC.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme