Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČTK Protext - informace o tématu

Dovolená last minute: Jak v létě 2024 najít výhodné nabídky?

Plánování dovolené může být někdy stresující, zvláště pokud se rozhodnete na poslední chvíli. Naštěstí existují možnosti, jak si užít dovolenou snů i bez dlouhého předstihu. Last minute dovolená nabízí cenově výhodné zájezdy do atraktivních destinací, které kombinují krásné pláže, bohatou kulturu a jedinečné zážitky. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou výhody last minute dovolené, jak najít ty nejlepší nabídky a které destinace jsou nejoblíbenější. Pojďme se společně podívat na to, jak si užít dovolenou na maximum s minimem starostí.

Přečíst článek
Účinná prevence a moderní terapie zlepšují prognózu pacientů s rakovinou prostaty

Účinná prevence a moderní terapie zlepšují prognózu pacientů s rakovinou prostaty

Rakovina prostaty je nejčastějším nádorovým onemocněním českých mužů, její výskyt se za posledních dvacet let ztrojnásobil. V současné době postihuje kolem 80 tisíc pacientů, jejichž průměrný věk je 73 let. Přestože se jedná o závažnou diagnózu, účinná prevence a moderní medicína přinášejí výrazné zlepšení prognózy i kvality života pacientů.

Přečíst článek

Je lepší Ethereum nebo Bitcoin?

Bitcoin a Ethereum mají zvláštní vztah – jsou neoddělitelné a přesto sóloví hráči, vedou žebříček všech kryptoměn podle tržní kapitalizace. Více než 60 procent kapitálu na kryptotrhu investoři investovali do Bitcoinu nebo Etherea. I

Přečíst článek

Dostálová: Do Bruselu je třeba vrátit selský rozum

Občané se mají motivovat, ne regulovat. Chceme být v Evropském parlamentu bohatou nevěstou, protože tak budeme silnou stranou v konkrétní frakci a můžeme dosáhnout na výbory s dopadem na zájmy České republiky, říká bývalá ministryně pro místní rozvoj, poslankyně, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny ČR a jednička na kandidátce hnutí ANO, nestranička Klára Dostálová.

Přečíst článek

Živě: Výsledky druhého průzkumu Ipsos k volbám do EP

Zájem o evropské volby mírně roste, zajímá se o ně šest z deseti lidí. Osm z deseti Čechů ví, že se letos volby do EP konají. A čtyři z deseti znají i termín hlasování.

Přečíst článek

Živě: Oslavy Evropy v Olomouci

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi oslaví Olomouc dvacetileté výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Téma Evropy se letos promítne i do studentského Majálesu. Akce bude sledovat ČTK Connect, která odvysílá přímý vstup. Sledovat ho můžete 7. května od 14:45 mimo jiné na webu newstream.cz.

Přečíst článek
SO-HO Rezidence

Holešovice mění svoji tvář, součástí proměny je i rezidence SO-HO

Postupnou proměnu pražských Holešovic v oblíbenou čtvrť s kosmopolitním charakterem lze sledovat doslova na každém kroku. S každým rokem se historické prostory továren či mlýnů mění v moderní byty, kancelářské prostory či kulturně-kreativní instituce. Dalším střípkem do skládačky je moderní rezidenční projekt SO-HO, navazující na industriální dědictví lokality.

Přečíst článek
Štrasburk, 24. dubna 2024. Debata ČTK Connect s českými europoslanci ve studiu Lobby Set u příležitosti závěrečné plenární schůze končícího Evropského parlamentu.

Čeští europoslanci diskutovali ve Štrasburku. Pro mírová jednání s Ruskem ještě nenastal čas, zaznělo

V sestavě osm na jednu usedli vybraní čeští europoslanci ve studiu Lobby Set ve Štrasburku, aby se u příležitosti poslední plenární schůze ve funkčním období 2019 až 2024 poohlédli za uplynulými lety a probrali některá témata. Všichni přítomní, až na jednu výjimku, kandidují v červnových volbách.

Přečíst článek
Europoslanec a kandidát ANO do Evropského parlamentu Ondřej Knotek poskytl 18. dubna 2024 v Praze rozhovor České tiskové kanceláři (ČTK).

Knotek: Jadernou zatáčku smrti jsme vybrali, ale boj nekončí

Evropa je super, vnitřní trh je super, ale Brusel je bojiště. Když si nehlídáte záda nebo se s někým rozkmotříte, dohody najednou neplatí, a vy to ani nevíte. Musíte si vše hlídat, jinak vás někdo předběhne, varuje expert na průmysl, europoslanec a kandidát za Hnutí ANO Ondřej Knotek.

Přečíst článek
Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí? To nechte na nás

Svět půjček, natož těch nebankovních, je pestrý víc než dost. Stačí si otevřít internet: spousta nabídek, výsledků vyhledávání, ale i reklam na úvěry. Jenže: ne všechny jsou bezpečné a ne všichni poskytovatelé dodržují legislativu. Jak poznat ty správné? Jak si vybrat nebankovní půjčku bez podvodu, kde vám opravdu půjčí? Tuto starost nechte tzv. půjčkovým agregátorům od prověřených a licencovaných společností.

Přečíst článek

Jaké jsou výhody hliníkových oken v rodinných domech?

Výběr správných oken je klíčovým aspektem při plánování rodinného domu. Hliníková okna, která jsou často spojována primárně s komerčními budovami, si nacházejí cestu i do sektoru rodinných domů. V tomto článku se podrobněji podíváme na výhody, které činí hliníková okna vynikající volbou pro rodinné domy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme