Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer Sekyra se vrací na Slovensko. Přestaví ubytovnu pro policisty na nájemní byty

Bývalá ubytovna ministerstva vnitra v Bratislavě se přemění na nájemní byty.
Google StreetView
Petra Jansová

Developerská společnost miliardáře Luďka Sekyry se po 12 letech vrací na slovenský realitní trh. Pustí se tam do nájemního bydlení.

Reklama

Společnost Sekyra Group loni v Bratislavě získala bývalou ubytovnu ministerstva vnitra, chce ji rekonstruovat a přestavět na nájemní bydlení. „Řádově půjde asi o 200 bytů,“ potvrdil Newstreamu ředitel společnosti Leoš Anderle.

Nájemní bydlení je pro skupinu, která se podílí na rozvoji hned tří velkých pražských brownfieldů, tématem i v tuzemsku. Loni v létě Sekyra prodala Kooperativě a společnosti Dostupné bydlení České spořitelny projekt nájemních bytů u metra na pražském Opatově. Cenu transakce zúčastněné strany nezveřejnily, pravděpodobně ale šlo o jednu z největších o jednu z největších transakcí s nájemním bydlením na českém trhu. 

Jak se mění Smíchov? Podívejte se do galerie.

Na Slovensku Sekyra Group působila už v minulosti. Zrealizovala například projekt polyfunkčního bytného souboru v Mlýnské dolině v Bratislavě, který spolu s dalšími pozemky určenými pro rezidenční výstavu společnosti JF Hamilton.

Zleva: Leoš Anderle (šéf Sekyra Group), Dalibor Martínek a Petra Jansová

Šéf Sekyra Group: Stavební materiály zásadně nezlevňují

Ceny stavebních materiálů jsou stále vysoké, významně prodražují celkové náklady na stavbu. Objemné skladové zásoby se do jejich ceny nepropisují, říká šéf developerské společnosti Sekyra Group Leoš Anderle v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

V současnosti skupina rozvíjí tři velká území v hlavním městě, na Smíchově, na Rohanském ostrově a na bývalém nákladovém nádraží na Žižkově. Na všech těchto třech místech v jeho režii vyrůstají úplně nové městské čtvrti. Celkově jde o více než milion metrů čtverečních pozemků. Například investice na vybudování nové čtvrti na Smíchově přesáhnou třicet miliard korun.

Kromě zmíněných tří nových čtvrtí se Sekyrova firma bude také podílet na dostavbě Vítězného náměstí v pražských Dejvicích.

Natáčení podcastu s Petrem Paličkou

Palička z Penty: Postavit byty u Masarykova nádraží? Nereálné a drahé

Staví na brownfieldu v Nuslích i na Waltrovce, nejvýrazněji se však rukopis Penty projeví kolem Florence. Změnu územního plánu bychom mohli mít odsouhlasenou během čtyř měsíců, říká šéf Penta Real Estate Petr Palička v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Přečíst článek
Na místě vesnických ruin stojí nový moderní dům.

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme