Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Státní zástupce obžaloval bývalého kancléře Mynáře kvůli dotaci na penzion

Státní zástupce obžaloval bývalého kancléře Mynáře kvůli dotaci na penzion
ČTK
 ČTK

Státní zástupce podal obžalobu na bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Potvrdil to mluvčí krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Mynáře žalobce obžaloval z dotačního podvodu a z poškozování finančních zájmů Evropské unie.

Reklama

Dotaci 5,99 milionu korun získala Mynářova společnost Clever Management před 13 lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Dotaci firma loni v dubnu vrátila.

Na podání obžaloby dnes upozornil Seznam Zprávy. Mynář je od roku 2021 obviněný z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie, vinu popírá. Evropskou dotaci na penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku přidělil firmě úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava, který spravuje rozdělování části dotací EU. Po kontrole financování, při níž narazil na pochybnosti, úřad požádal policii o prověření dotace. Clever Management podle úřadu v žádosti o dotaci v rozporu s instrukcemi neuvedla, že stavbu už dřív dotovalo ministerstvo školství.

Ministerstvo školství podle serveru v roce 2008 schválilo 13 milionů korun určených na ubytovny pro sportovce ze Spolku Chřibák, ve kterém byl Mynář hospodářem. Projekt následně převzala firma Clever Management a se spolkem podepsala smlouvu o pronájmu objektu. Smlouva ale podle webu byla v rozporu s podmínkami dotace - spolek nesměl deset let budovu nikomu pronajímat. Podpora tak podle policie byla vyplacena neoprávněně.

Firma Clever Management bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře vrátila na začátku dubna ministerstvu pro místní rozvoj dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech.

Mynářova firma vrátila šestimilionovou dotaci na přestavbu penzionu. Může to být polehčující okolnost

Firma Clever Management bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře vrátila na začátku dubna ministerstvu pro místní rozvoj dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Dotaci 5,99 milionu korun společnost získala před 12 lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Policie také v roce 2021 kvůli tomu Mynáře obvinila z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie. Jako první na to upozornil server Seznam Zprávy.

Přečíst článek

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Vratislav Mynář si za deset let ve funkci vydělal na platu a odměnách téměř 17,4 milionu korun po zdanění.

Milionáři z Hradu. Kancléř Mynář si za deset let vydělal 17 milionů

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Vratislav Mynář si za deset let ve funkci vydělal na platu a odměnách téměř 17,4 milionu korun po zdanění. Tajemník hlavy státu Jaroslav Hlinovský získal v čele sekretariátu prezidenta 8,3 milionu Kč čistého a prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček si jako šéf tiskového odboru přišel na necelých sedm milionů. Údaje získal od prezidentské kanceláře deník MF Dnes.

Přečíst článek

Reklama

Související

Boží vyhlídka v Krušných horách

Dalibor Martínek: Jsme národem dotačních vychcánků. Komu nechá vláda cucnout z prsu dotací?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme